«Χοντράδες» στους ορισμούς των παρατηρητών


-Ο Καρατζάς δεν τιμώρησε τον Κουμπαράκη, ενώ ο Κάκος είδε άλλα σε σχέση με τον περισσότερο κόσμο. Αυτή τη φορά, στο Ολυμπιακός-Αστέρας, έβαλαν Αθηναίο!
Αραγε, σκέφτονται καθόλου τους ορισμούς που κάνουν; Εχουν καταλάβει ότι έχουν ευθύνη, αφού η FIFA και η UEFA κατάργησαν, εδώ και χρόνια τις κληρώσεις, για να προστατεύονται οι διαιτητές (βοηθοί και παρατηρητές), όπως και οι ομάδες; Αρα, πάντα αγωνιστική η κριτική, για τις επιλογές δεν φταίνε οι ρέφερι, παρά αυτοί που επιλέγουν ποιος θα παίξει που.
Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ, ανταγωνίστρια του Ολυμπιακού για τον τίτλο, είναι μέλος της ΕΠΣ Αθηνών, χαρακτηριστική απόδειξη των καλών σχέσεων είναι η παρουσία του Μελισσανίδη και του Θωμά Μητρόπουλου στην ετήσια εκδήλωσή της τον περασμένο Ιανουάριο. Παρόλα αυτά η ΚΕΔ όρισε τον Αθηναίο παρατηρητή, Γιώργο Μητροφάνη για να βαθμολογήσει την απόδοση του διαιτητή Τζήλου και των βοηθών του (Γκάγκας, Δημόπουλος) στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης.
Επαναλαμβάνουμε αυτό που γράφουμε πιο πάνω, δεν φταίνε οι ρέφερι αλλά αυτοί που τους επιλέγουν, επειδή φαίνεται ότι δεν περνούν από το μικροσκόπιό τους, κάποιες ελληνικές ιδιαιτερότητες, συνεπώς οι Περέιρα, Μαρίν δίνουν την εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τυπικά δεν απαγορεύεται, όμως τι θα έλεγαν από την ΑΕΚ, αν έμπαινε Πειραιώτης σε παιχνίδι της; Γιατί ο Μητροφάνης (που είναι και αρχιδιαιτητής στην ΕΠΣΑ) να βρεθεί σε δυσάρεστη θέση να κρίνει ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα του Τζήλου; Ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Για τα ξεκάθαρα (λάθη ή σωστά) είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει αυτό που πρέπει, αν οι παρατηρητές των προηγούμενων δυο αγώνων έδωσαν αφορμές για σχόλια.
Περέιρα και Μαρίν ξεχνούν ότι ήδη οι τόνοι για τη διαιτησία ανέβηκαν τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Για αυτό, γεγονός πρωτοφανές, αναγκάστηκαν να συρθούν σε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρουν την «ακραία απογοήτευση» της ΚΕΔ από τις επιδόσεις των διαιτητών.
-Τη 2η αγωνιστική ο Φωτιάδης (Καστοριάς), που σε ηλικία 38 ετών ανακάλυψαν ότι είναι ταλέντο και τον ανέβασαν, σφύριξε Ολυμπιακός- Γιάννινα 5-0. Ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων» που δεν αμφισβήτησε κανείς, ενώ δεν έδωσε ένα άλλο σε τράβηγμα στον Μιράντα. Ο ρέφερι, όπως επιβεβαιώθηκε από τους προχθεσινούς ορισμούς, τιμωρήθηκε από τον παρατηρητή Τάσο Κάκο (Κέρκυρας), όμως όχι για την… προφανή αιτία! Ο Κάκος δεν τον παρέπεμψε για το πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό, αλλά για αυτό που καταλόγισε και το οποίο δεν αμφισβήτησε κανείς.
-Εμείς από την αρχή αποκαλύψαμε ότι ο Κουμπαράκης (Θράκης) δεν είναι στους διαιτητές που τιμωρούνται (πλην Φωτιάδη και οι Σιδηρόπουλος, Κουτσιαύτης). Αυτό επιβεβαιώθηκε από τους ορισμούς της 3ης Αγωνιστικής, καθώς ο Κουμαράκης ορίστηκε τέταρτος διαιτητής στο παιχνίδι Ξάνθη-Παναιτωλικός. Η πλάκα είναι πως διαδόθηκε ότι ο Καρατζάς (Εύβοιας) τον τιμώρησε για το πέναλτι που δεν έδωσε, υπέρ του Ολυμπιακού, στη χερούκλα του Ντιόγκο του Λεβαδειακού. Κι όμως, οι μεν εξακολουθούν να ορίζουν, ενώ ο Καρατζάς είναι ακόμη στον πίνακα…