Διαιτησία: Το πρόβλημα ξεκινά από τους ορισμούς…

-Οσο δεν αλλάζει η φιλοσοφία τους, τόσο θα γίνονται τα ίδια και χειρότερα

Παρά τις κακές διαιτησίες, στην ίδια φιλοσοφία με τη σεζόν 2017-18, τις δυο πρώτες αγωνιστικές, τίποτα δεν άλλαξε, αν και η FIFA τους χτύπησε «καμπανάκι» και να δείτε που αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ.
Στη διαιτησία, η φιλοσοφία παραμένει 1000 % υπέρ της ΑΕΚ, 100 % υπέρ του ΠΑΟΚ και 100 % κατά του Ολυμπιακού. Ιδια με πέρσι, αν και ο Περέιρα με τον Μαρίν στις αξιολογήσεις «έφαγαν» 10 διαιτητές και 20 βοηθούς. Αρα, πως είναι δυνατόν να φταίνε μόνο οι ρέφερι και όχι αυτοί που ορίζουν;
Μπορεί να έφυγε τόσος κόσμος, άρα κατά τον Πορτογάλο έφταιγαν οι ρέφερι, όμως γιατί γίνονται τα ίδια στους ορισμούς; Ο λόγος που η UEFA κατάργησε τις κληρώσεις και επέβαλε τους ορισμούς είναι να γίνονται καλύτερες επιλογές, προκειμένου να προστατεύονται και οι ρέφερι και οι ομάδες. Πάντως, εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αυτός ο «άγραφος κανόνας» της διαιτησίας πάει… περίπατο!
Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει ότι θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα; Ηδη, η διαιτησία είχε κακή εικόνα τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Επίσης, από τους χθεσινούς ορισμούς επιβεβαιώθηκε ότι η ΚΕΔ τιμώρησε τους Κουτσιαύτης (Αρτας) για το πέναλτι φάντασμα στον Πρίγιοβιτς, Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) και Φωτιάδη (Καστοριάς), τον τελευταίο όχι για το πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό αλλά για αυτό που έδωσε!
Ακόμη, επιβεβαιώθηκε ότι δεν τιμωρείται ο Κομίνης. Τρεις ορισμούς, ο ένας ως τέταρτος σε ισάριθμες αγωνιστικές ο διεθνής ρέφερι, αν και η UEFA δεν τον ορίζει στους αγώνες της! Κατά τα άλλα, οι Περέιρα, Μαρίν κάνουν ό,τι θέλει η FIFA και η UEFA.

Σχόλια