Η ΕΠΣ Πειραιά τίμησε το παρελθόν και διεκδικεί για το μέλλον

-Μουρίκης, Λαγογιάννης παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες  
Δύο ανθρώπους με μεγάλη προσφορά στο πειραϊκό, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίμησε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά στη διάρκεια των κληρώσεων για το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου Πειραιά. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μουρίκη (επί σειρά ετών παράγοντας της ΕΠΣΠ και της ΕΠΟ) και τον Νίκο Λαγογιάννη (παλαίμαχος διεθνής διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας).
Την τιμητική πλακέτα στον κ.  Μουρίκη παρέδωσαν ο Νίκος Μανιατάκης του Ηφαίστου και ο Δημήτρης Μέγγουλης του ΑΟ Καραβά. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά, Στέλιος Μπρατσόλης μαζί με τον διεθνή διαιτητή Ηλία Σπάθα έδωσαν την αντίστοιχη πλακέτα στον κ. Λαγογιάννη.
Και ο δύο παλαίμαχοι παράγοντες δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, ευχαρίστησαν τη Διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά και ζήτησαν από τους ανθρώπους των πειραϊκών σωματείων να συνεχίσουν να προσφέρουν για χάρη των παιδιών που αθλούνται. Μάλιστα, ο Δημήτρης Μουρίκης τους προέτρεψε να διεκδικήσουν από την Πολιτεία και την ΕΠΟ όλα όσα δικαιούται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για το οποίο έχει κλείσει η «κάνουλα των κρατικών επιχορηγήσεων».
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Δημήτρη Μουρίκη και οι τοποθετήσεις του Στέλιου Μπρατσόλη κι του ΓΓ της ΕΠΣ Πειραιά, Γιάννη Σπάθα. Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης τόνισε πως με επιστολή του στον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη ζήτησε την παραχώρηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ποσοστό από τα τηλεοπτικά συμβόλαιο της ΕΡΤ και ομάδων της Σούπερ Λίγκα. «Πρόκειται για χρήματα του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Μπρατσόλης, και κάλεσε τους ερασιτέχνες παράγοντες σε ενότητα για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα το χώρου.
Ο Γιάννης Σπάθας συμπλήρωσε πως σε συνέχεια της επιστολής του Στέλιου Μπρατσόλη, ακολούθησε αντίστοιχη επιστολή προς τον κ. Βασιλειάδη από την Ενωση και αμέσως μετά ο υφυπουργός αθλητισμού με δηλώσεις του στην ΕΡΤ δεσμεύτηκε να αποδοθεί  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το ποσοστό που δικαιούται από τα τηλεοπτικά συμβόλαιο της Σούπερ Λίγκας.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
kanaliena.gr