Αυτή είναι η συμφωνία Βασιλειάδη με Superleague και Football League

Σούπερ αύξηση θα πάρουν οι ομάδες της Football League, εφόσον… εναρμονιστούν με το σχέδιο του Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση, ειδικότερα την σεζόν 2019-20 με 14 ομάδες η Superleague και 12 η FL… Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέλαβε για να τις πείσει με απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με την προφορική συμφωνία, να δεχθούν να ανέβει μόνο μια ομάδα, δεδομένου ότι από τη μεγάλη κατηγορία θα πέσουν τρεις.
Σε αυτή την περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε ΠΑΕ της Football League θα πάρει διπλάσιο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ σε σχέση με την τελευταία περίοδο. Συγκεκριμένα, την σεζόν 2018-19 θα συνολικό έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ, ενώ την σεζόν 2019-20 κάθε μια από τις εννέα ομάδες που θα παραμείνει στη δεύτερη κατηγορία, πάντα σύμφωνα με όσα λέγονται, θα πάρει από 870.000 ευρώ και κάθε ομάδα από τρεις που θα υποβιβαστούν θα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, το ίδιο με αυτό που παίρνει στη Λίγκα, δηλαδή το λιγότερο 1,3 εκατ. ευρώ!
Γίνεται αντιληπτό πως η Football League θα αλλάξει επίπεδο, εφόσον υλοποιηθούν τα παραπάνω και θα είναι πιο ευνοημένη από την Superleague, καθώς για την περίοδο 2018-19 οι επτά «άστεγες» ομάδες θα εισπράξουν από την ΕΡΤ τα χρήματα της NOVA.
Για όλα αυτά ο Βασιλειάδης εγγυήθηκε ότι θα δεσμευτεί και εγγράφως, και δεν πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια. Αλλιώς, ούτε η Superleague πρόκειται να υλοποιήσει την απόφασή της για πρωτάθλημα 14 ομάδων την περίοδο 2019-20, με την προϋπόθεση μετά από δυο χρόνια να συζητήσει για πρωτάθλημα 12 ομάδων.
Για όλα τα παραπάνω καθοριστική είναι η τρέχουσα εβδομάδα. Θα φανούν οι προθέσεις του Βασιλειάδη, δηλαδή αν είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί εγγράφως αλλά και της Football League, δηλαδή αν δεχθεί να αλλάξει την προκήρυξή της και αντί για δυο ομάδες, να ανέβει μια. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε θα παρέμβει η ΕΠΟ για να αποφασίσει υποβιβασμό τριών ομάδων από την πρώτη κατηγορία και άνοδο μιας από τη δεύτερη.
Να ξέρετε ότι: Ούτε στην Superleague είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει απόφαση για πρωτάθλημα 14 ομάδων, ακόμη κι αν ο Βασιλειάδης δεσμευτεί γραπτώς για τις «άστεγες» ομάδες. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει να αντιδράσουν και να μην υπογράψουν την προκήρυξη οι ομάδες που ήδη έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Επίσης, δεν είναι σίγουρο, δεδομένου ότι πρόκειται για διαπραγματεύσεις και επαφές, ότι όλα θα είναι έτοιμα μέχρι τις 9 Αυγούστου, ημερομηνία που θα γίνει η ΓΣ της Λίγκας για την προκήρυξη. Στην περίπτωση αυτή το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.