Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Οι κυριότερες αλλαγές στους κανονισμούς


Στον Κ.Α.Π.
Οι συμπληρωματικές εκθέσεις των διαιτητών μετά το Φ.Α. μπορούν να αναφέρονται και σε γεγονότα ή σε περιστατικά βίας που έλαβε χώρα μετά τη σύνταξη και την υπογραφή αυτού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία διευκρίνησης ή συμπλήρωσης των παρατηρήσεων στο Φ.Α.
Σε όλους τους αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων και ακαδημιών είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού ή νοσηλευτή ή διασώστη (απόφοιτου  των Τ.Ε.Ι. και διαπιστευμένου του Ε.Κ.Α.Β. ή ειδικά πιστοποιημένου στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα) με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Αν δεν υπάρχει , χάνει τον αγώνα η γηπεδούχος ομάδα με 0-3 α.α. και 300 ευρώ πρόστιμο.
Η ομάδα που αποβάλλεται , γιατί δεν κατέβηκε σε 3 αγώνες , έχει συνολικά -6 βαθμούς για την επόμενη περίοδο και μόνο γι’ αυτήν χωρίς να μεταφέρεται για την μεθεπόμενη.
Σε αποχώρηση ομάδας μετά την έναρξη του αγώνα -5 βαθμούς από τη βαθμολογία της τρέχουσας περιόδου και -5 βαθμούς για την επόμενη περίοδο.
Στην ένσταση πλαστοπροσωπίας απαιτείται ξεχωριστό παράβολο για κάθε ποδοσφαιριστή που γίνεται. Αν γίνει δεκτή , επιστρέφεται το παράβολο για τον ή τους ποδοσφαιριστές που διαπιστώθηκε όντως η πλαστοπροσωπία.
Ποινές που επιβάλλονται στα πρωταθλήματα υποδομής εκτίονται μόνο σε αυτά.
Ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή σε μια κατηγορία και έχει δικαίωμα συμμετοχής στην παρακάτω κατηγορία , την ίδια περίοδο , θα πρέπει να δηλώσει σ’ αυτήν συμμετοχή μέσα σε 5 ημέρες από την οριστικοποίηση την απόφασης του υποβιβασμού της , έστω και αν έχει λήξη ο χρόνος κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής σ’ αυτήν την κατηγορία . Συμμετέχει στο πρωτάθλημα της νέας κατηγορίας καθ’ υπέρβαση του αριθμού των ομάδων. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Στον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών

Αποδεσμεύσεις 1/7 έως 31/8 και 1/1 έως 31/1 (μόνο για παίκτες που ήταν στην ομάδα μέχρι  και την έναρξη των μεταγραφών κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου).
Ομαδικές αποδεσμεύσεις 1/7 έως 30/9 και 1/1 έως 30/1 (μόνο για παίκτες που ήταν στην ομάδα μέχρι  και την έναρξη των μεταγραφών κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου).
Πρώτες εγγραφές 1/7 έως 30/11 και 1/1 έως 30/4 .
Διεθνείς μεταγραφές όπως και οι εσωτερικές (1/7 έως 31/10 και 1/1 έως 31/1).

Στον Κανονισμό Προπονητών

Υποχρέωση του προπονητή που έχει συμβληθεί με την ομάδα να κάθεται στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα  (θα αναφέρεται σαν όρος και στο συμφωνητικό) .
Γ΄ Εθνική – προπονητής UEFA B – βοηθός UEFA B                                                                                       Α΄ Ερασιτεχνική – προπονητής UEFA C – βοηθός UEFA C
Μπορεί προπονητής μιας ομάδας να είναι προπονητής και στις υποδομές την ίδιας ή άλλης ομάδας ή στις μικτές ομάδες.
Κάθε σωματείο που έχει τμήματα υποδομών που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποχρεούνται σε πρόσληψη προπονητή . Μπορεί να είναι και ένας ποδοσφαιριστής του , που έχει το κατάλληλο δίπλωμα , χωρίς να επιβάλλεται να καταθέσει την ταυτότητα του.
Το δελτίο πιστοποίησης εισόδου προπονητή και βοηθού εκδίδεται με δαπάνη του προπονητή και τον ακολουθεί σ’ όσες ομάδες και να εργαστεί για 1 αγωνιστική περίοδο.
Ένας ποδοσφαιριστής ερασιτέχνης που έχει δίπλωμα προπονητή και έχει υποβάλλει δήλωση ότι θέλει να αγωνιστεί αυτήν την περίοδο , μπορεί κατ’ εξαίρεση να είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής της ομάδας που αγωνίζεται , οπότε δεν επιβάλλεται να καταθέσει την ταυτότητα του προπονητή.
www.epskozanis.gr