Συνάντηση εκπροσώπων ΟΔΠΕ και Συνδέσμων στη Λάρισα

-Εγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ηλία Καραμάνη

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου, που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΔΠΕ), έγινε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδέσμου Λάρισας, συνάντηση των εκπροσώπων της ΟΔΠΕ κ. Ηλία Καραμάνη (πρόεδρος) και Γεώργιου Καραμάνη (πρόεδρος του Κεφαλαίου Αρωγής Διαιτητών Ποδοσφαίρου – ΚΑΔΙΠ) με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Λάρισας, Μαγνησίας (Θεσσαλίας), Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας και Φθιώτιδας.

Από τον Σύνδεσμο Λάρισας πρευβρέθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ., εκτός του προέδρου κ. Νίτσα που απουσίαζε εκτός Λάρισας, οι κ. Αχ. Τσιργούλας και Παν. Πλατανιώτης ήρθαν από τον Σύνδεσμο Μαγνησίας, ο κ. Αχ. Νίκου από τα Τρίκαλα, ο κ. Αχ. Ταγκούλας από την Καρδίτσα, από την Κατερίνη ήταν ο κ. Κων. Λαφαζής και από τη Λαμία ο κ. Ιωάν. Σπυρόπουλος.

Η συνάντηση των εκπροσώπων της ΟΔΠΕ και των παραπάνω Συνδέσμων διήρκησε σχεδόν 2 ώρες, μέσα στις οποίες ο Ηλίας Καραμάνης αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Οργανωμένη Διαιτησία Ποδοσφαίρου, στις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ώστε να μην επέλθει η οριστική της διάλυση, να ενισχυθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα οικονομικά της και να διατηρηθούν εν λειτουργία οι κατά τόπους Σύνδεσμοι.

Κατηγόρησε, τουλάχιστον για αδιαφορία προς την Οργανωμένη Διαιτησία, πρώην και νυν υπουργούς Αθλητισμού, πρώην και νυν διοικήσεις της ΕΠΟ, που επικαλούμενες ψευδώς τον «μπαμπούλα» των FIFA και UEFA, χαλιναγωγούν την ανεξαρτησία της Διαιτησίας με την έκδοση κάθε καλοκαίρι απαράδεκτων, αντικανονικών και αντιδιαιτητικών Κανονισμών Διαιτησίας, προκειμένου να την εξουσιάζουν οι παράγοντες του Ποδοσφαίρου, σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο. Μια προγραμματισμένη συνάντηση, στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου της ΟΔΠΕ με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο, δίνει κάποιες ελπίδες βελτίωσης της τραγικής κατάστασης που βιώνει σήμερα η Οργανωμένη Διαιτησία, ανέφερε ο κ. Καραμάνης, ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του και συστήνοντας στους εκπροσώπους των Συνδέσμων να τους κρατούν σε λειτουργία και να αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα.

Η σημαντική διαιτητική συνάντηση έληξε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρευρισκόμενων Συνδέσμων, που όλοι τους αναφέρθηκαν στις σχέσεις που διατηρούν με τις διοικήσεις των Ενώσεών τους και στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να διατηρήσουν τους Συνδέσμους τους σε λειτουργία.
ΠΗΓΗ: www.eleftheria.gr