Εκλογές-ντροπή στη Football League

-Ατμόσφαιρα του …1960, διάτρητη διαδικασία με αποκορύφωμα την ακύρωση ψηφοδελτίου του Αρη Λυχναρά και παράλληλα ο Λεωνίδας Λεουτσάκος καλείται να διοικήσει με αμφιλεγόμενη πλειοψηφία
Για μια ακόμη φορά, ακόμη και οι υπερασπιστές της… εξυγίανσης θα πρέπει να κοκκινίζουν από ντροπή με όσα έγιναν στις εκλογές της Football League, όπου ο Λεωνίδας Λεουτσάκος επανεξελέγη στην προεδρία με ψήφους 6-5 έναντι του αντιπροέδρου του Κισσαμικού, Αρη Λυχναρά. Δεν είναι μόνον η ατμόσφαιρα του …1960, λόγω διαφόρων τύπων που έδωσαν το παρών, «ήρθε και έδεσε» και με το διάτρητο της διαδικασίας, με αποκορύφωμα ακύρωση ψηφοδελτίου του Αρη Λυχναρά, επίσης προσθέστε και το ένα λευκό.
Τι έγινε στις εκλογές της Football League; Στην οδό Θεμιστοκλέους 42, όπου είναι τα γραφεία της Ενωσης, έπεφτε βαριά σκιά, λόγω της παρουσίας ατόμων που δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο, παρά με άλλες λογικές και πρακτικές. Για αυτό και στην αρχή γράφουμε περί ατμόσφαιρας που παρέπεμπε στο 1960 και όχι στο 2018, όπου οι εκλογές θα έπρεπε να είναι η αποθέωση της δημοκρατίας αλλά και του ποδοσφαίρου, επειδή επρόκειτο για εκλογές της «μικρής λίγκας».
Σα να μην έφταναν όλα αυτά υπήρχε και διάτρητη διαδικασία. Φυσικά στις εκλογές δεν έλαβαν μέρος ο Αρης και ο ΟΦΗ που ανέβηκαν κατηγορία, όμως από τους νεοφώτιστους ψήφισε μόνο ο ΝΠΣ Βόλος και όχι οι υπόλοιποι νεοφώτιστοι. Ο ένας είναι ο Ηρακλής, ενώ αποκλείστηκαν Ηρόδοτος και Αήττητος λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων.
Ουσιαστικά έγιναν εκλογές χωρίς επικύρωση της βαθμολογίας της δεύτερης κατηγορίας! Επειδή ο κ. Λεουτσάκος εξελέγη οριακά, θα ηγείται της Ενωσης της Football League, χωρίς να μάθουμε ποτέ αν είχε πλειοψηφία! Δεν είναι μόνο ότι εξελέγη με οριακή πλειοψηφία (7-6), ενώ δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν ψήφιζαν και οι Ηρακλής, Ηρόδοτος και Αήττητος Σπάτων. Σε αυτό προσθέστε ότι ακυρώθηκε ένα ψηφοδέλτιο, άλλοι έλεγαν ότι ήταν σκισμένο στα δυο, άλλοι ότι είχε διπλωθεί πολλές φορές, που ήταν στο όνομα του Αρη Λυχναρά. Να μην ξεχνάμε και το λευκό ψηφοδέλτιο…
Πριν από τη διαδικασία ο υποψήφιος για την προεδρία, Αρης Λυχναράς, αντιπρόεδρος του Κισσαμικού και νομικός στο επάγγελμα με κατέθεσε ένσταση, αναφέροντας ότι οι τέσσερις ομάδες, που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, επειδή δεν είναι ΠΑΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στηρίχθηκε από Παναχαϊκή, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλη, Σπάρτη, Τρίκαλα, Βόλο, ενώ ο Λυχναράς από τους Καραϊσκάκη, Πλατανιάς, Κισσαμικό, Δόξα Δράμα, Αιγινιακό, ενώ υπήρξε ένα άκυρο και ένα λευκό.

*Με επίσημη δήλωσή του Αρης Λυχναράς για το ακυρωθέν ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι «ρητά επιφυλάττομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου που απορρέει από του Νόμους και τους Κανονισμούς για την προστασία της ελεύθερης και αδιάβλητης εκλογικής διαδικασίας», ενώ ταυτόχρονα αφήνει και αιχμές: «Όμως, όταν οι εκπεφρασμένες Δημόσιες Δηλώσεις του Εκπροσώπου της ΕΠΟ, οι οποίες συνεπικουρούνται από τις Δηλώσεις του επανεκλεγέντος Προέδρου της Ένωσης, ομιλούν περί «ασφυκτικών πιέσεων» που δέχθηκαν «από τα μεγάλα αφεντικά» οδηγούν σε αυταπόδεικτο και αυτονόητο συμπέρασμα ότι «από... την μεγάλη άνωθεν ασκηθείσα... πίεση, μπορεί να σκισθεί και κανένα ψηφοδέλτιο υπέρ Λυχναρά, για να πάρουμε οριακά τις εκλογές». Όπερ και εγένετο και ο νοών νοήτω!!!!»