Άρωμα σκανδάλου με την εφορευτική επιτροπή των εκλογών της Football League - Δείτε τα ντοκουμέντα που δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά και ...δείχνουν αίολη διαδικασία

-Όλα αυτά θα κατατεθούν την Πέμπτη (18/07), ημέρα που συζητείται στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η ένσταση του Αρη Λυχναρά
- Αποκάλυψη: Το ψηφοδέλτιο που ακυρώθηκε δεν ήταν σκισμένο αλλά «το χαρτί είχε μια ελάχιστη σχισμή που  δημιουργήθηκε κατά τη φυσιολογική πορεία των πραγμάτων»
-«Ανακόλουθο και αναληθές το περιεχόμενο του πρακτικού», υποστηρίζει μέλος της εφορευτικής επιτροπής




Την Πέμπτη 19 Ιουλίου (16:00) έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί η προσφυγή του ΑΟ Χανίων/Κισσαμικού και του αντιπροέδρου του Αρη Λυχναρά σχετικά για τις εκλογές της Football League στις οποίες ηττήθηκε με 6-5 από τον Λεωνίδα Λεουτσάκο. Ο Αρης Λυχναράς ζητεί την επανάληψη των αρχαιρεσιών και στην ένστασή του δεν επικεντρώνεται μόνο στο σκισμένο ψηφοδέλτιο που είχε το όνομά του αλλά και σε σοβαρότερα θέματα που οδηγούν  στο συμπέρασμα ότι υπάρχει … άρωμα σκανδάλων. 
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Χανίων/Κισσαμικού, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι μέλος στην εφορευτική επιτροπή ήταν ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου του Απόλλων Πόντου που δεν είχε δικαίωμα ψήφου, όμως στα πρακτικά αναφέρεται ότι εκτός των Οταπασίδη, Μπακαλάρου στην εφορευτική επιτροπή ήταν ο Γιώργος Γιακουμίδης, δηλαδή ο εκπρόσωπος του Απόλλων Πόντου που είχε δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή, ο Αρης Λυχναράς υποστηρίζει πως άλλον δήλωσαν, άλλον έβαλαν!
Επίσης, κι εδώ τα πολύ σοβαρά, η δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα το άρωμα σκανδάλου προέρχεται από το μέλος της εφορευτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρο της Δόξας Δράμας Ανδρέα Οταπασίδη, ο οποίος δεν υπέγραψε το πρακτικό  των εκλογών της 6ης Ιουλίου όχι μόνο γιατί ο Γιακουμίδης δεν είχε οριστεί μέλος της εφορευτικής αλλά και για άλλα πράγματα που γράφονται στο πρακτικό της. Το εκπληκτικό είναι πως αποκαλύπτει ότι το ψηφοδέλτιο που ακυρώθηκε δεν ήταν σκισμένο.
Πιο συγκεκριμένα ο Οταπασίδης δεν αποδέχθηκε και δεν υπέγραψε το περιεχόμενο του πρακτικού για τέσσερις λόγους:


α) Ο φερόμενος,  ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και υπογράφων το ανωτέρω πρακτικό κ. Ε. ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ, ο οποίος δηλώθηκε ως Εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ , ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. Είχε οριστεί ο κ. Ε. Χατζηιωάννου ο οποίος και διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες μαζί με εμένα και τον κ. Γ.   ΜΠΑΚΑΛΑΡΟ .


β.)  Είναι ανακόλουθο και αναληθές το περιεχόμενό του,    ως προς το σημείο όπου αναγράφει ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος Α Λυχναράς δεν αμφισβήτησε το ψηφοδέλτιο που κρίθηκε άκυρο. Το αληθές είναι ότι το αμφισβήτησε αμέσως κάνοντας προφορικά ένσταση ενώπιον του Σώματος της Συνέλευσης.


γ.)  Είναι ανακόλουθο και αναληθές το περιεχόμενό του, ως προς  το σημείο όπου αναγράφει ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο ήταν επιμελώς σχισμένο στη μέση και κάθετα και οριζόντια, ενώ το αληθές είναι ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο ήταν  τυχαία σκισμένο στη μέση περίπου 1,5 εκατοστό και μόνο κάθετα, όχι οριζόντια.


δ.)  Είναι ανακόλουθο και αναληθές το περιεχόμενό του ως το σημείο όπου αναγράφει ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο ήταν “εσκεμμένα” και “σκόπιμα επιμελώς σκισμένο” προκειμένου να προσδιοριστεί ο εκλογέας που ψήφισε με αυτό ενώ το αληθές είναι ότι  χαρτί είχε μια ελάχιστη σχισμή που  δημιουργήθηκε κατά τη φυσιολογική πορεία των πραγμάτων είτε κατά το δίπλωμα του ψηφοδελτίου για να χωρέσει στον εκλογικό φάκελο είτε κατά το άνοιγμα του εκλογικού φακέλου μετά το τέλος της ψηφοφορίας και κατά τη στιγμή  της καταμέτρησης ψηφοδελτίων και δεν  αποτελούσε διακριτικό γνώρισμα  ώστε να παραβιάζεται έτσι  το απόρρητο .Άλλωστε τα ψηφοδέλτια ήταν ατομικά των υποψηφίων Προέδρων.





ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:














Τέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες στην ένταση γίνεται αναφορά και στη συμμετοχή του Βόλου, αφού ο Λυχναράς είχε γνωμοδοτήσει να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία οι ομάδες που προβιβάστηκαν, κάτι που έγινε με τον Βόλο που έχει μετατραπεί σε ΠΑΕ αλλά όχι με τον Ηρακλή (που δεν είναι ακόμη ΠΑΕ) και τους Ηρόδοτο, Αήττητο Σπάτων (που είχαν εκκρεμοδικίες)..