Ο Βασιλειάδης μίλησε για σκιές! Εχει στοιχεία; - Καφενειακά λόγια (του αέρα) από ολόκληρο Υφυπουργό

-Ωραία στήριξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Σκιές; Δεν έκανε ...εξυγίανση;



***Βασιλειάδης: «Τόσες πολλές ομάδες δεν σηκώνει το πρωτάθλημα».
-Που το ξέρει; Υπάρχει μελέτη;

***Βασιλειάδης: «Θα υπάρχουν οικονομικές ποινές αν υπάρξουν χρέη και οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Μπόνους αν κόβεις περισσότερα εισιτήρια, αν δεν υπάρχουν επεισόδια».
-Μέχρι τώρα γιατί η Κυβέρνηση δεν ελέγχει τις ΠΑΕ; Γιατί δεν εφαρμόζει το νόμο περί ΑΕ; Εκείνη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τι κάνει όλα καλά; Τα μπόνους γιατί δεν τα έδινε μέχρι τώρα για να βελτιώσει και το πρωτάθλημα;


***Βασιλειάδης: «Ασφαλές πλάνο που θα οδηγήσει μπροστά το ποδόσφαιρο. Η πρόταση έχει κάποια οικονομικά δεδομένα. Λέμε 12 ομάδες, γιατί με περισσότερες ομάδες δεν υπάρχουν τόσα χρήματα. Αλλιώς δεν βοηθάει στο να φύγουν οι σκιές».
-Ποιος εμπνεύστηκε το πλάνο και με βάση ποια δεδομένα έγινε; Ο εμπνευστής είχε γνώση του ποδοσφαίρου; Οσο για τις σκιές; Ξέχασε ότι υπήρξαν αναφορές στα ΜΜΕ για παρεμβάσεις Υπουργών σε δικαστικές αποφάσεις; Αν ένας Υφυπουργός μιλάει αόριστα για σκιές, τι θα λένε οι φίλαθλοι στα καφενεία;


***Βασιλειάδης: «Αν υπήρχε σαφές πλαίσιο, δηλαδή 14 εφέτος και 12 του παραχρόνου, αυτό ενδεχόμενα θα μπορούσε να συζητηθεί».
-Αναγκαία η… διόρθωση επειδή στην επιστολή του γράφει αόριστα για 12 ομάδες, ενώ στην ίδια συνέντευξη έχει πει: «Δεν θα μπω σε διαδικασία να κόψω χρήματα από τη Super League 2 για να υπάρξουν περισσότερα χρήματα στη Super League 1». Αρα, βγάλτε μόνοι σας την άκρη. Εμείς, δεν μπορούμε.


***Βασιλειάδης: «Του χρόνου θα έχουμε κεντρική επιτροπή διαιτησίας, θα έχουμε VAR, τώρα είναι η ώρα για θεσμικές αλλαγές».
Ετσι, του χρόνου το VAR, αν και η Κυβέρνηση είχε εξαγγείλει, με Παππά και Γραμμένο μαζί, ότι το σύστημα θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο! Και η πρόταση για την αναδιάρθρωση το ίδιο είναι;


***Βασιλειάδης: «Δεν έχουμε πρόβλημα με FIFA και UEFA».
Δηλαδή, ποια FIFA και ποια UEFA! Σουρωτήρι έγινε το αυτοδιοίκητο!


Ο υφυπουργός Αθλητισμού φιλοξενήθηκε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή- Τι είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης για την πρόταση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος που έχει καταθέσει η Πολιτεία, το VAR και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο εν γένει.
Στο στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88.6 φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Αναλυτικά είπε: "Ακούγονται διάφορα περί εκβιασμών. Με το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρησης βρέθηκαν οι μισές ομάδες δίχως τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ζήτησαν να βρεθεί λύση και κάναμε μια πρόταση, που έχει φιλοσοφία, να δημιουργήσει για μια πενταετία οικονομική σταθερότητα. Να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής εξυγίανσης. Τόσες πολλές ομάδες δεν σηκώνει το πρωτάθλημα.

Λέμε ότι ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός δεν σηκώνει τόσες ομάδες. Δύο επαγγελματικές κατηγορίες των 12 ομάδων και μία ημιεπαγγελματική κατηγορία των 12. Θα υπάρχουν οικονομικές ποινές αν υπάρξουν χρέη και οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Μπόνους αν κόβεις περισσότερα εισιτήρια, αν δεν υπάρχουν επεισόδια.
Ασφαλές πλάνο που θα οδηγήσει μπροστά το ποδόσφαιρο. Η πρόταση έχει κάποια οικονομικά δεδομένα. Λέμε 12 ομάδες, γιατί με περισσότερες ομάδες δεν υπάρχουν τόσα χρήματα. Αλλιώς δεν βοηθάει στο να φύγουν οι σκιές. Με βάση καταγγελίες, άλλος είναι ιδιοκτήτης σε μια ομάδα, άλλος είναι αυτός που φαίνεται.
Για να μην γίνει δεκτή η πρόταση, προφανώς δεν βολεύει και πιστεύουν οι ΠΑΕ ότι θα πάει αλλιώς καλά το ποδόσφαιρο. Τους είπα μακάρι να έχουν αυτοί δίκιο κι εμείς άδικο.
Αν υπήρχε σαφές πλαίσιο, δηλαδή 14 εφέτος και 12 του παραχρόνου, αυτό ενδεχόμενα θα μπορούσε να συζητηθεί. Δεν θα μπω σε διαδικασία να κόψω χρήματα από τη Super League 2 για να υπάρξουν περισσότερα χρήματα στη Super League 1. Του χρόνου θα έχουμε κεντρική επιτροπή διαιτησίας, θα έχουμε VAR, τώρα είναι η ώρα για θεσμικές αλλαγές.
Για την ΕΡΤ: Παίρνει ένα εμπορικό προϊόν που θα φέρει έσοδα, αν και της ΕΡΤ δεν είναι αυτοσκοπός τα έσοδα. Θα δώσει στους Έλληνες να έχουν πρόσβαση στον ελληνικό αθλητισμό. Θέλουμε να το πετύχουμε όπως με το μπάσκετ. Η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα και βοηθάμε με όρους και κανόνες στη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Τουρκία το αγοράζουν ξένοι πάροχοι. Το Καϊσερίσπορ - Τραμποζνσπόρ δηλαδή έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το Ολυμπιακός - Ατρόμητος;
Για το αν FIFA και UEFA είναι υπέρ: Οι διεθνείς συνομοσπονδίες καταλαβαίνουν και εκείνες ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες ομάδες. Έχουμε κάνει μια πρόταση. Δεν εκβιάζουμε. Τους όρους στην πρόταση τους θέτει αυτός που κάνει την πρόταση. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχουμε πρόβλημα με FIFA και UEFA.
Τι εντολή έχει πάρει από τον Πρωθυπουργό: "Εξυγίανση και κανόνες. Έχουν γίνει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη εντολή. Όλες οι κινήσεις γίνονται για να δημιουργηθεί περιβάλλον υγείας.
Οι παράγοντες μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Πρώτη φορά βλέπουμε πολιτικές ανακοινώσεις από οπαδούς. Η κυβέρνηση απαιτεί να μπούνε κανόνες. Είναι επίτευγμα ότι δεχόμαστε επίθεση από οπαδούς όλων των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ με κατηγορεί ότι είμαι Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ότι είμαι ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ότι τους κόβω τις μετακινήσεις ότι είμαι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Αυτές είναι φαιδρότητες.
Για τον λόγο που το VAR δεν το χρηματοδοτούν οι ΠΑΕ: "Κατηγορούμαστε ότι καθυστερήσαμε να βάλουμε το VAR ενώ θα έπρεπε οι ΠΑΕ να το τρέξουν μόνοι τους. Πήραμε την πρωτοβουλία να το τρέξουμε εμείς. Η προκήρυξη είναι σαφής. Τα κεντρικά θα είναι στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Αν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν βρει λύση, αυτό θα απασχολήσει αυτό και όχι με εμάς. Για να απορρίψουν τη δική μας πρόταση, προφανώς έχουν κάτι άλλο. Καλή τύχη. Μακάρι να βρουν λύση και να έχουν αυτοί δίκιο.
Με την αρωγή της UEFA έχουμε φτιάξει μια επιτροπή ειδικών από το συμβούλιο της Ευρώπης, τη Μ. Βρετανία που έχουν το know how και είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να βγει από τα γήπεδα η Αστυνομία. Δεν μπορεί να κάνειθ τον ταξιθέτη στο... θέατρο. Ευθύνη θα έχουν οι ΠΑΕ. Το εύκολο είναι να ρίχνουμε τις ευθύνες στην Αστυνομία.