Εξετάσεις, γραπτά και αγωνιστικά τεστ επί «ποινή αποκλεισμού»

«Κάθε έτος, μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και σε ημερομηνίες που καθορίζονται με απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, μετά από πρόταση της ΚΕΔ, όλοι οι αξιολογηθέντες διαιτητές, βοηθοί, παρατηρητές και εκπαιδευτές εθνικών κατηγοριών και όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές τοπικών πρωταθλημάτων που έχουν τα προσόντα, σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό, υποβάλλονται, υποχρεωτικά, με ποινή αποκλεισμού τους, στις παρακάτω διαδικασίες», αναφέρει το άρθρο 44 του Κανονισμού Διαιτησίας με τον τίτλο «Ετήσια Σεμινάρια/Δοκιμασίες», ενώ πιο κάτω αναλύει ότι πρόκειται για ιατρικές εξετάσεις, γραπτές ή/και προφορικές ή/και video quiz για να διαπιστωθούν οι γνώσεις τους για τους Κανόνες του Παιχνιδιού και τους Κανονισμούς Αγώνων Πρωταθλημάτων αλλά και για δοκιμασία αγωνιστικών εξετάσεων.
Μόνο που δεν αναφέρουν τον σκοπό! Κανονικά, όλα αυτά γίνονται πριν βγουν οι πίνακες αλλά φέτος ο Περέιρα ανακοίνωσε ότι έλαβε υπόψη τα περσινά αποτελέσματα για να κάνει τις αξιολογήσεις, καθώς όλοι οι πίνακες είναι έτοιμοι.
Επειδή του χρόνου το καλοκαίρι ο Κανονισμός αναμένεται να αλλάξει πάλι, άρα υπάρχει ελπίδα να επιστρέψει η διαιτησία στην κανονικότητα, καθώς αυτά που κάνουν τώρα είναι… εκτρώματα! Και πολύ θα θέλουμε να μάθουμε αν υπάρχει άλλη χώρα, πιθανόν η… μπανανία, που πρώτα βγαίνουν οι πίνακες και μετά γίνονται οι γραπτές εξετάσεις και τα αγωνιστικά τεστ!
Πάντως, από το κανονισμό προκύπτει ότι δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία αλλά σιγά μην κοπεί κανείς. Ειδικά τα αγωνιστικά τεστ προβλέπουμε να είναι… περίπατος. Μην πάει το μυαλό στο πονηρό. Θα είναι όλοι γυμνασμένοι.
Αλλωστε, θα γίνουν στο Καρπενήσι και «κεκλεισμένων των θυρών»…