Ο Βασιλειάδης και οι… πορτοκαλιές


-Πως η διαρροή «απαντήστε η αποσύρω την πρόταση» γύρισε μπούμερανγκ για τον Υφυπουργό
Είναι απολύτως κατανοητό πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παίξει μπάλα, επειδή αυτό ισοδυναμεί με παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Εξίσου κατανοητό πως λόγω του αντικειμένου η Superleague μπορεί να παίξει μπάλα, επειδή τη γνωρίζει καλύτερα.
Επιπλέον, ο Βασιλειάδης δεν κατάλαβε πως οι εποχές στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει! Αν το καταλάβαινε θα αντιμετώπιζε την διοργανώτρια ως ισότιμο συνομιλητή! Και δεν θα αρκούνταν σε διαρροές του στιλ «απαντήστε σήμερα, αλλιώς αποσύρω την πρότασή μου», δηλαδή σε τακτική «καφενείου».
Μπορεί από τη Λίγκα να μην του είπαν «πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», άσχετα αν είναι καλοκαίρι και δεν είναι η εποχή τους, όμως στον έβγαλαν στην… αναφορά, επειδή υπάρχουν αρκετά τηλεοπτικά κανάλια. Με άλλα λόγια η διαρροή γύρισε μπούμερανγκ για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς ο πρόεδρος της διοργανώτριας Ευάγγελος Μπαταγιάννης του έστειλε επιστολή με την οποία τον ενημερώνει επίσημα για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της 11ης Ιουλίου σύμφωνα με την οποία «το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή  16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
Αν δεν απαντήσει ο Υφυπουργός χάνει τη… μπάλα της αναδιάρθρωσης! Αν απαντήσει, θα αγνοήσει ομόφωνη απόφαση μόνο και μόνο επειδή κάποιοι άλλοι, όχι ο ίδιος, θέλουν πρωτάθλημα 12 ομάδων για την περιόδο 2020-21; Στο κάτω κάτω ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και παγκοσμίως τέτοιο δικαίωμα έχουν μόνο οι Λίγκες;
Και μια λεπτομέρεια: Η προθεσμία για την προκήρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19 λήγει στις 25 Ιουλίου, όμως η Superleague μπορεί να εξασφαλίσει προθεσμία μέχρι τις 15 Αυγούστου. Ας ρωτήσει τον Γραμμένο για να το επιβεβαιώσει.
Αρα, υπάρχει χρόνος για να λυθεί και το θέμα με τις τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες…