Κούγιας: «Αξιόλογο παιδί ο Βασιλειάδης, αλλά δεν αποφασίζει αυτός!»

- «Κάποιοι από μας (σ.σ. τις ομάδες) παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου για λογαριασμό του Υπουργού ίσως και άλλων συμφερόντων».
 - «Θα υποστεί ήττα τις επόμενες μέρες. Οι ομάδες οι άστεγες θα βρουν κανάλι και δε θα είναι η ΕΡΤ»
- «Του τα λες (σ.σ. στον Βασιλειάδη) και απαντάει έχεις δίκιο. Είπε το σχέδιο του Κούγια είναι ιδανικό αλλά δυστυχώς δεν αποφασίζω μόνος μου. Αποφασίζει η κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να το λύσει μόνο ο Πρωθυπουργός» 

Για διαφαινόμενη ήττα του Υπουργού, ομάδες που παίζουν το ρόλο του Δούρειου ίππου και μπλοκάρισμα της απόφασης για 16 ομάδες μίλησε στο Metropolis

Την άποψη ότι θα μπλοκαριστεί η προσπάθεια του Γιώργου Βασιλειάδη για μείωση των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».
Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ αναφέρθηκε στις απόψεις που κατέθεσε ο ίδιος στο συμβούλιο, αλλά και στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν.

 
Αρχικά είπε:
«Είναι εισήγηση , όχι απόφαση. Μόνο η Γ.Σ. μπορεί να αποφασίσει, εκεί που θα είναι και οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Μην το δένετε κόμπο ότι θα έχουμε 14 ομάδες στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα των 16 ομάδων που είχαμε πέρυσι ήταν το καλύτερο. Αν δεν υπήρχαν τα παρατράγουδα στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, θα ήταν το καλύτερο. Αυτό είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο. Δεν υπάρχουν ομάδες… σφραγίδες, δεν τον λες ομάδα-σφραγίδα ούτε τον Αστέρα, ούτε τον Ατρόμητο ούτε τον Λεβαδειακό».

Για το αν του εξήγησε τις απόψεις του αυτές:
«Είναι να ήσασταν μπροστά στη συνάντηση με τον Υπουργό. Αν ακούγατε την ανάλυση που έκανα για το πρωτάθλημα με 16 ομάδες θα καταλαβαίνατε. Του είπα ότι αν θέλει να κάνει επανάσταση θα πρέπει να ξεκινήσει αλλιώς. Αφού θέλει να κάνει τρεις κατηγορίες, του είπα δεν είναι ο αριθμός των ομάδων των πρόβλημα. Επίσης καμία ομάδα δεν είναι θυγατρική. Ο Πανιώνιος μπορεί να παίρνει δανεικούς από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αλλά δεν είναι θυγατρική. Δεν είναι θυγατρική του Ολυμπιακού κανένας. Του είπα λοιπόν ότι για να παίξει μια ομάδα στη Γ’ εθνική, πρέπει η πόλη να αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος πληθυσμού, να έχει γήπεδο και προπονητικό κέντρο και να έχει πραγματικό ιδιοκτήτη. Στη Β’ Εθνική όλες οι ομάδες να έχουν γήπεδο και προπονητικό κέντρο, με ιδιοκτήτη με φορολογική δήλωση και μέσο όρο οπαδών, εγγυημένο προϋπολογισμό και με ρήτρες».

Για το τι απάντησε:
«Του τα λες και απαντάει έχεις δίκιο. Είπε το σχέδιο του Κούγια είναι ιδανικό αλλά δυστυχώς δεν αποφασίζω μόνος μου. Αποφασίζει η κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να το λύσει μόνο ο πρωθυπουργός. Είναι αξιόλογο παιδί ο Βασιλειάδης και σύρεται με αυτό τον τρόπο. Θα υποστεί ήττα τις επόμενες μέρες. Οι ομάδες οι άστεγες θα βρουν κανάλι και δε θα είναι η ΕΡΤ. Μπορεί να είναι άλλο κανάλι, αλλά δε θα είναι η ΕΡΤ. Το STAR πήρε το 40% του ΑLPHA, γίνονται στρατηγικές συμμαχίες από μεγαλοεπιχειρηματίες,. Όλοι οι συνάδελφοί μου, ακόμη και όσοι ψήφισαν το σχέδιο του Υπουργού αν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο δε θα ψήφιζαν. Για να επιβιώσετε 2 χρόνια και να πάρετε 1 εκατομμύριο πάτε στις ιστορικές ομάδες σας στον Καιάδα, αυτό είπα. Για 2 χρόνια και βλέπουμε είναι η εγγύηση. Όλα είναι ασκήσεις επί χάρτου για αυτό είναι μπετόν και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ». 

Για το αν είναι εκβιαστικό αυτό που ζητά ο Βασιλειάδης, όπως είχε πει παλαιότερα:
«Χρησιμοποίησα τη λέξη εκβιάζω διότι πάνω σε αυτό οικοδομείται το πλάνο του, λόγω του τηλεοπτικού. Αν θέλετε να πάρετε 1,5 εκατομμύριο ο καθένας θα ψηφίσετε το σχέδιό μου;. Δεν του αξίζει η λέξη εκβιασμός, αλλά αυτό είναι. Αν γίνουν 12 οι ομάδες τους λέω εγώ ότι 20 Φεβρουαρίου θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και μου λένε ότι θα έχει πλέι-οφ . Και λένε οι 4 ομάδες εμείς πλέι-οφ δεν ξαναπαίζουμε και απαντά ο Υπουργός με το ζόρι θα παίζετε, τι θα κάνετε θα σταματήσετε το ποδόσφαιρο; Την επομένη μέρα σε συμβούλιο της Λίγκας θα ληφθεί απόφαση ότι συνεχίζουμε με 16. Χθες έγινε σφυγμομέτρηση, κάποιοι από μας παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου για λογαριασμό του Υπουργού ίσως και άλλων συμφερόντων. Τουλάχιστον με 12 ψήφους στη συνέλευση πρέπει να πουν ότι πάμε στο σχέδιο. Δε βγαίνει αυτό. Χθες μα εξέπληξε ο κ. Χριστοβασίλης που στο τέλος έκανε και εισήγηση να πάμε σε 14 και να μην ανεβαίνει κανείς από τη Φούτμπολ Λιγκ. Πάμε σε μια Φούτμπολ Λιγκ που δεν είναι ανταγωνιστική. Η ομάδα μου με προϋπολογισμό 3 εκατ. γιατί να χάσει την κατηγορία για μια ομάδα με πολύ λιγότερο μπάτζετ; Με συνθήκες πολιτικού εκβιασμού χάνουν την κατηγορία ιστορικές ομάδες».