Διαιτησία: Εβγαλαν τα μάτια τους οι ενώσεις

Φοβερά παράπονα έχουν οι ποδοσφαιρικές ενώσεις από τις αξιολογήσεις του Περέιρα. Ο Πορτογάλος έβγαλε εκτός πινάκων δεκάδες διαιτητές και βοηθούς, με αποτέλεσμα αρκετές ΕΠΣ να κάθονται ήδη σε αναμμένα κάρβουνα, επειδή σταμάτησαν οι περισσότεροι μη αξιολογημένοι και έχουν πρόβλημα στο να βγάλουν τα πρωταθλήματά τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ΕΠΣ Αχαΐας, Ανατολικής Αττικής, Μεσσηνίας (και άλλες) που πρόσκεινται στη διοίκηση Γραμμένου για να μην επεκταθούμε και σε άλλες ΕΠΣ, όπως τις τρεις της Κρήτης πλην… Λασιθίου. Μόνη λύση είναι να δανείζουν διαιτητές η μια στην άλλη.
Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα γενικό σχόλιο, δηλαδή πως έγινε αυτό, θα αναφέρουμε πως οι Ενώσεις έβγαλαν τα μάτια τους. Δεν πήραν χαμπάρι ότι στον προηγούμενο κανονισμό αφαιρέθηκε το… προνόμιο οι ΕΠΣ να κάνουν προτάσεις για τη στελέχωση των πινάκων. Λες και ο Περέιρα, ή πιο πριν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης μπορούν να κρίνουν τους διαιτητές από ένα ματς στο τόσο στις Εθνικές κατηγορίες, χώρια που πλέον δεν μετρά η εικόνα του κάθε ρέφερι στο τοπικό πρωτάθλημα…
Παράλληλα, οι ΕΠΣ ανέχθηκαν όλη τη λάσπη ότι κάνουν κουμάντο στη διαιτησία, λες και δεν ήταν υποχρεωμένες να έχουν Επιτροπές Διαιτησίας για επιλέγουν ρέφερι στα τοπικά πρωταθλήματα. Όλα αυτά τα έκανε η προπαγάνδα και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.
Ακόμη και ο Βασιλειάδης παραδέχθηκε ότι πήραν τη διαιτησία από τις ενώσεις. Εκείνο που δεν λέει κανείς είναι ότι παραδόθηκε σε συγκεκριμένα συμφέροντα που έχουν σχέση με συγκεκριμένες ομάδες και σε συγκεκριμένα φαντάσματα του παρελθόντος.
Αν ο Υφυπουργός, ο Περέιρα και ο κάθε αρμόδιος θέλουν οι διαιτησία να πάει μπροστά, ας λάβουν μέτρα. Αλλιώς, όσοι διαιτητές και να φαγωθούν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Μια τρύπα στο νερό.
Χώρια που οι διαιτητές δεν είναι οι πρώτοι που φταίνε. Οι αρμόδιοι τους έχουν εγκαταλείψει στη μοίρα τους και τα παραδείγματα με τα οποία καταδεικνύεται ότι δεν τους υπολογίζουν είναι πολλά. Κανείς δεν είναι υπέρ των διαιτητών.
Με όσα έγιναν την προηγούμενη σεζόν φτάσαμε στο σημείο να μην έχουν Έλληνα διαιτητή για τον τελικό Κυπέλλου και για την επόμενη σεζόν Έλληνα διαιτητή για τα ντέρμπι. Και μόνο με τα τελευταία αποδεικνύεται πως απέτυχαν και δεν το ξέρουν, άρα χρειάζεται να πάρουν δραστικά μέτρα.