Αξιος διάδοχος του Κοντονή


Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και ο Βασιλειάδης δημιουργεί, παρά λύνει προβλήματα
Τι Κοντονής, τι Βασιλειάδης! Ο παρονομαστής είναι κοινός. Μόνο προβλήματα δημιουργούν με την πολιτική τους στο ποδόσφαιρο. Σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος έκανε τα χειρότερα, όμως κι εδώ ο παρονομαστής είναι κοινός. Ίσον καταστροφή!
Βρισκόμαστε πάλι στο τέλμα. Όλα είναι κολλημένα γύρω από τον Βασιλειάδη, κάτι ανάλογο με τον προπερσινό τελικό Κυπέλλου (Ολυμπιακός-ΑΕΚ) που ο Κοντονής είχε ορίσει τον Σιδηρόπουλο και περίμενε να οριστούν οι βοηθοί του και ο τελικός έμεινε στην ιστορία ως τελικός του Κοντονή. Τώρα, ο Βασιλειάδης δεν δέχεται την αντιπρόταση της Λίγκας για πρωτάθλημα 14 ομάδων από την σεζόν 2019-20 και επιμένει σε πρωτάθλημα... Βασιλειάδη, δηλαδή στις 12 ομάδες!
Ετσι, έκανε ήδη μια συνάντηση με τη Λίγκα και θα κάνει μια ακόμη στις επόμενες μέρες. Και πάει λέγοντας...
Λες και πρωτάθλημα 12 ομάδων θα έχει μεγάλη διαφορά από πρωτάθλημα 14 ομάδων. Παράλληλα, ο Υφυπουργός αφήνει υπόνοιες πως πρόκειται για κυβερνητική απόφαση, σχετικά με τις 12 ομάδες. «Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες», δήλωσε μετά τη σημερινή (02/07) συνάντησή του με τον πρόεδρο της Superleague, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τους Βασίλη Γκαγκάτση, Γιώργο Μποροβήλο, Φώτη Κωστούλα και Γιώργο Σπανό.
Η πρόταση Βασιλειάδη είναι στη σεζόν 2019-2020 να δημιουργηθούν δύο επαγγελματικές κατηγορίες (Superleague και Football League) με 12 ομάδες και μία ημιεπαγγελματική, επίσης με 12 ομάδες. Τόσο δύσκολο είναι οι ομάδες να γίνουν 14 σε όλες τις κατηγορίες;
Όλα αυτά, αν και η Λίγκα έδειξε καλή διάθεση απέναντι στον Υφυπουργό Αθλητισμού, παρά τις αλλεπάλληλες κρατικές παρεμβάσεις του, μπας και βρουν τηλεοπτική στέγη οι «άστεγες» ομάδες που είναι οι Παναθηναϊκός, Αρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων και Παναιτωλικός. Μέχρι και ο ίδιος Υφυπουργός παραδέχθηκε ότι «έχουμε κάνει αρκετά βήματα (σ.σ. εννοεί η Λίγκα) αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός».
Κατά τα άλλα «δεν εκβιάζουμε», όμως, συνεχίζουμε με δηλώσεις του, «η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει», ενώ προβλέπει πως «αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν». Δηλαδή, θα έχει άδικο κάποιος αν υποστηρίζει ότι και ο Βασιλειάδης παραδέχεται πως θέλει να εξαναγκάσει τη Λίγκα σε πρωτάθλημα 12 ομάδων, κάτι που φυσικά δικαιολογεί όλα τα παραπάνω;
Εκείνο που δεν μας είπε είναι πως βοηθά το ποδόσφαιρο!
Το πρόβλημα που έχει η Superleague; Δέχεται και πιέσεις από τη NOVA, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ρήτρες, για να κάνει κλήρωση, προκειμένου να αρχίσει να διαφημίζει το πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19. Παράλληλα έχει κολλήσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ομάδων, επειδή δεν ξέρουν πόσες θα πέσουν!