Διαιτητής συνέβαλε στη σωτηρία ατόμων που κινδύνεψαν με πνιγμό


Πύργος: Κινδύνεψαν να θαλασσοπνιγούν άνθρωποι στη Σπιάντζα
www.ilialive.gr
Δύσκολες στιγμές έζησαν χθες το πρωί αρκετοί λουόμενοι που θέλησαν να χαρούν το μπάνιο τους, παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές συνθήκες για κολύμπι. Η θάλασσα άρχισε να γίνεται επικίνδυνη και η κίτρινη σημαία στην παραλία της Σπιάντζας γρήγορα έγινε κόκκινη από το ναυαγοσώστη Σταύρο Κωνσταντίνου.
Ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που αψήφισαν την δύναμη των κυμάτων και το αγρίεμα της θάλασσας και θέλησαν να κάνουν της βουτιές τους… Όμως η θάλασσα έδειξε πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί και δεν ήταν λίγα τα περιστατικά όπου άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν. Κυρίως ηλικιωμένα άτομα άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, καθώς αδυνατούσαν να βγουν με ασφάλεια έξω από τη θάλασσα.
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα χρειάστηκαν βοήθεια και σε μια περίπτωση μια γυναίκα κατέρρευσε και χρειάστηκε πρώτα παροχή οξυγόνου και έπειτα διακομιδή στο νοσοκομείο του Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο ναυαγοσώστης Σταύρος Κωνσταντίνου έβγαλε με ασφάλεια δύο άτομα που είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα της θάλασσας, ενώ γρήγορα βρέθηκε στο πλευρό του, ο εκπαιδευμένος σε παροχή βοήθειας επιπέδου ΕΚΑΒ και ναυαγοσώστης στο παρελθόν επί μακρόν στην παραλία της Σπιάντζας αλλά και διαιτητής, Χρήστος Κούλης.
Μαζί έβγαλαν ακόμα έναν άντρα και τη σύζυγό του, που κατέρρευσε και χρειάστηκε την παροχή πρώτων βοηθειών, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Να σημειώσουμε πως ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο Κατακόλου που είχε παρουσία με Λιμενικό, στο σημείο.