Υλικά που χρειαζόμαστε
-650 γραμμάρια νερό
-1300 γραμμάρια ζάχαρη
-1 κουταλιά γλυκό χυμό λεμονιού
-1 κουταλιά γλυκού μαστίχα σε σκόμη
Εκτέλεση:
-Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας
συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-Ξαφρίζουμε.
(Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο)
-Αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσει το μείγμα.
-Όταν δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και
κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
-Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μετά ρίχνουμε μέσα την
μαστίχα.
-Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια γαβάθα και ανακατεύουμε με μια
ξύλινη κουτάλα. (Εδώ μπορεί να δυσκολευτείς γιατί η μαστίχα πήζει και το
ανακάτεμα γίνεται πιο δύσκολο).
-Βάζουμε το γλυκό σε ένα βάζο.
***Τουλάχιστον, να μάθει τη συνταγή ο… υδραυλικός, αφού η
βρύση στη Χίο δεν… στάει. Μπετόν είναι!