Το πάθημα του υδραυλικού


Υλικά που χρειαζόμαστε
-650 γραμμάρια νερό
-1300 γραμμάρια ζάχαρη
-1 κουταλιά γλυκό χυμό λεμονιού
-1 κουταλιά γλυκού μαστίχα σε σκόμη
Εκτέλεση:
-Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-Ξαφρίζουμε. (Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο)
-Αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσει το μείγμα.
-Όταν δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
-Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μετά ρίχνουμε μέσα την μαστίχα.
-Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια γαβάθα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. (Εδώ μπορεί να δυσκολευτείς γιατί η μαστίχα πήζει και το ανακάτεμα γίνεται πιο δύσκολο).
-Βάζουμε το γλυκό σε ένα βάζο.
***Τουλάχιστον, να μάθει τη συνταγή ο… υδραυλικός, αφού η βρύση στη Χίο δεν… στάει. Μπετόν είναι!