ΕΠΣ Έβρου: Σοβαρός κίνδυνος να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα ο Ορέστης και το Σουφλί

www.thrakisports.gr
Εξαιρετικά σοβαρός είναι ο κίνδυνος να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου ο Ορέστης Ορεστιάδας και ο Έβρος Σουφλίου εξαιτίας των σοβαρών διοικητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Και στις δύο ομάδες έγιναν εκλογικές γενικές συνελεύσεις, αλλά δεν έγιναν εκλογές γιατί δεν υπήρχαν υποψήφιοι.
Πιο σοβαρά δείχνουν να είναι τα πράγματα για τον ιστορικό Ορέστη που έγινε και επαναληπτική συνεδρίαση αλλά εκ νέου δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν και πιθανότατα θα οδηγηθεί σε λύση διοίκησης Πρωτοδικείου. Ωστόσο διοίκηση Πρωτοδικείου σημαίνει ότι απλά τρέχει την ομάδα κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα. Το σενάριο αυτό στον ΑΟΟ στο βόλεϊ προέκυψε ενόσω ήταν σε εξέλιξη η σεζόν και μέσα σε ενάμισι χρόνο οδήγησε τον ιστορικό σύλλογο στο τοπικό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης της ΕΣΠΕΘΡ από την Α1 Ανδρών. Εκφράζονται φόβοι ότι μια πιθανή διοίκηση Πρωτοδικείου, εφόσον αυτό συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, δύσκολα θα προλάβει να ενημερωθεί και ακόμα πιο δύσκολα θα μπορέσει να στελεχώσει ένα ρόστερ αξιόμαχο ώστε ο σύλλογος που φέτος διεκδίκησε μέχρι τέλους πρωτάθλημα, κύπελλο και άνοδο στη Γ’ Εθνική να παρουσιαστεί με το ίδιο αξιόμαχο πρόσωπο και τη νέα σεζόν.
Προβλήματα ωστόσο έχουν ανακύψει και στον Έβρο Σουφλίου. Πρόκειται για ένα ακόμα από τα πιο ιστορικά σωματεία της περιοχής, με πολυετή παρουσία στην Γ’ Εθνική, αλλά που το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλο διοικητικό κενό. Και στην περίπτωση αυτήν υπήρξε γενική συνέλευση που οδήγησε σε εκλογές, αλλά στις εκλογές δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Υπάρχει η εκτίμηση ότι στο τέλος ενδεχομένως κάποια από τα πρόσωπα που στο παρελθόν είχαν ηγηθεί της προσπάθειας θα επανέλθουν για να σώσουν την κατάσταση, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα και όσο δεν συμβαίνει, ο κίνδυνος του διοικητικού κενού με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται παραμένει. Δεν αποκλείεται πάντως, όπως και στην περίπτωση της Ορεστιάδας, να υπάρξει ενεργή εμπλοκή και του δημάρχου Σουφλίου για να αποτραπεί μια κατάσταση εικόνας διάλυσης του σωματείου πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Αυτά δεν είναι τα μόνα σωματεία της Α’ ΕΠΣ Έβρου που αντιμετωπίζουν διοικητικά προβλήματα, αφού ακόμα και για την προερχόμενη από την Γ’ Εθνική ΑΕ Διδυμοτείχου έχουν εκφραστεί ανησυχίες, αλλά είναι εκείνα στα οποία δείχνουν αυτή τη στιγμή να είναι πιο σοβαρά και εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ακόμα και για την παρουσία τους στο επόμενο πρωτάθλημα. Οι προσεχείς ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και όλα δείχνουν ότι μέσα στο καλοκαίρι και για όσο διάστημα θα τρέχει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής, θα ζήσουμε ένα μεγάλο θρίλερ για ορισμένα από τα πιο ιστορικά σωματεία του Έβρου…