ΕΠΣ Λάρισας: Μείωση των τοπικών κατηγοριών


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο λόγος στα σωματεία για πλέι οφ και πλέι άουτ
ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΙ Α1 ΕΠΣΛ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ αποφάσισε τη μείωση των τοπικών κατηγοριών από τέσσερις σε τρεις, ωστόσο απομένει να διευθετηθεί ένα ακόμα ζήτημα, εξίσου σημαντικό, που αφορά στην κατάργηση ή όχι των πλέι οφ και πλέι άουτ. Επειδή αρκετές ομάδες μετά το πέρας της περσινής περιόδου εξέφρασαν ενστάσεις ως προς τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, που επιμήκυναν τα πρωταθλήματα κατά έναν περίπου μήνα, το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στις ίδιες τις ομάδες. Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα (κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη) αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα σωματεία της Α’ και της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διεξαγωγής ή μη των πλέι οφ και πλέι άουτ.
Από την απόφαση που θα ληφθεί, θα εξαρτηθούν οι αλλαγές που θα γίνουν στις προκηρύξεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Όπως επισήμανε στην «Ε» ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, κ. Γρηγοριάδης, «εάν η απόφαση των σωματείων ληφθεί με μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή είναι ξεκάθαρη, τότε θα την υιοθετήσουμε άμεσα. Εάν δούμε ότι τα πράγματα κινούνται οριακά, τότε ίσως χρειαστεί να πάρουμε την απόφαση εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο».
Η διεξαγωγή ή μη των πλέι οφ και πλέι άουτ θα καθορίσει και το αγωνιστικό καλεντάρι της νέας περιόδου. Δηλαδή στην περίπτωση που αποφασισθεί η διατήρησή τους τότε τα πρωταθλήματα της Α’ και Α1 ΕΠΣΛ αναμένεται να ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου. Στην αντίθετη περίπτωση, η πρεμιέρα μπορεί να πάει μία εβδομάδα πίσω.
Για τη Β’ ΕΠΣΛ η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι η 30ή Σεπτεμβρίου, καθώς δύο εβδομάδες νωρίτερα αναμένεται να ξεκινήσει το κύπελλο. Φυσικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της Β’ ΕΠΣΛ θα καθοριστεί σε συνάρτηση με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Παράλληλα από τον συνολικό αριθμό των ομάδων θα εξαρτηθεί το πόσοι θα είναι, αλλά και το πώς θα συγκροτηθούν οι όμιλοι. Το βασικότερο κριτήριο ωστόσο είναι το γεωγραφικό (οι αποστάσεις) και ως εκ τούτου το σίγουρο προς το παρόν είναι ότι τα Φάρσαλα και η Ελασσόνα θα έχουν τους δικούς τους ομίλους.
Τέλος σε ό,τι αφορά στις προθεσμίες για τις δηλώσεις συμμετοχής στα νέα πρωταθλήματα, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ προσανατολίζεται στις εξής ημερομηνίες: Μέχρι τις 31 Ιουλίου για την Α’ ΕΠΣΛ, μέχρι τις 10 περίπου Αυγούστου για την Α1 και έως τις 20 περίπου Αυγούστου για τη Β’ ΕΠΣΛ.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Μετά από σχετικό έγγραφο της ΕΠΟ, τα πρωταθλήματα υποδομής, από εφηβικό, παιδικό, προπαιδικό κ.λπ., μετονομάζονται σε Κ16, Κ14, Κ12, Κ10, Κ8 και Κ6. Η σημαντικότερη όμως αλλαγή αφορά στις ηλικίες, οι οποίες κατεβαίνουν κατά έναν χρόνο. Δεν αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο να επιτραπεί στις ΕΠΣ να προβούν σε κάποιες παρεμβάσεις (π.χ. να επιτρέπεται η συμμετοχή δύο παικτών μεγαλύτερης ηλικίας κατά έναν χρόνο ανά κατηγορία) το οποίο ωστόσο αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες.
Για τον λόγο αυτό η ΕΠΣΛ αναμένεται να καλέσει σε σύσκεψη τα σωματεία προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες αλλαγές και να συζητήσουν για τον τρόπο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων υποδομής.