Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά!


-Ο Τριτσώνης μπαίνει επικεφαλής στην εκπαίδευση, ένας μέτριος πρώην ρέφερι και χωρίς εμπειρία στο νέο πόστο!
Κάποιες αποφάσεις του Περέιρα χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης, όμως ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής έχει μάθει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, με απόδειξη ότι ουδέποτε του αποδόθηκαν ευθύνες. Απορία πολλών, στη διαιτητική και ποδοσφαιρική πιάτσα, αποτελεί πως είναι δυνατόν ο Σταύρος Τριτσώνης να έχει αναλάβει τα πάντα όλα στην εκπαίδευση και στην ανάδειξη των διαιτητών ως διευθυντής ανάπτυξης αντί του Βασάρα και οσονούπω ως διευθυντής της νεοσυσταθείσας ακαδημίας διαιτησίας.
Ο Περέιρα μπορεί να θεωρεί καλύτερο τον Τριτσώνη για αυτό το πόστο, όμως αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Στο διάστημα (2016-17) οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης είχαν τα ηνία της διαιτησία, τα έκαναν μαντάρα, με αποτέλεσμα η FIFA να επιβάλει τον Περέιρα, δηλαδή έναν ξένο αρχιδιαιτητή. Όμως, εξακολουθούν να παραμένουν στο Πάρκο και ο Τριτσώνης ανέλαβε ξανά κορυφαίο πόστο, ενώ υπάρχουν δεκάδες πιο έμπειροι που έχουν δείξει ότι είναι ικανοί, άρα θα φαινόταν και ως καλύτερη επιλογή.
Ο Αθηναίος παράγοντας, ο οποίος ως ρέφερι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και δεν έκανε καριέρα ως διεθνής, παραμένει άπειρος ως εκπαιδευτής. Μπορεί ο Περέιρα να θεωρεί ότι έχει προσόντα, όμως ο Πορτογάλος θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια λύση με λιγότερο ρίσκο.
Μπορεί ο Τριτσώνης να μπήκε σε πάνελ της UEFA, μπορεί να είναι και διεθνής παρατηρητής, όμως το πόστο του επικεφαλής της εκπαίδευσης έχει πολλές ευθύνες και δεν είναι βιτρίνα, ενώ ήδη απέτυχε σε ένα πόστο μεγάλης ευθύνης και εννοούμε ως επικεφαλής της ΚΕΔ.
-Για την συζήτηση, σημειώνουμε ότι με το νέο του πόστο ο Σταύρος Τριτσώνης θα μπορεί να κυκλοφορεί και ελεύθερα στην ΚΕΔ. Μεταξύ άλλων ο κανονισμός αναφέρει ότι ο διευθυντής ανάπτυξης έχει καθήκον να συνδράμει την Επιτροπή Διαιτησίας, να υλοποιεί τις αποφάσεις που υιοθετούνται από την Επιτροπή Διαιτησίας και να εκτελεί όλες τις εργασίες που αφορούν στην διοικητική μέριμνα της διαιτησίας.
-Ο Περέιρα, που επιμελήθηκε τον κανονισμό διαιτησίας, δίνει την εντύπωση ότι το έκανε… δίπορτο για να κρατήσει τον Τριτσώνη. Εκτός από θέση διευθυντή ανάπτυξης προέβλεψε και θέση διευθυντή στην ακαδημία της διαιτησίας, για την περίπτωση που η UEFA δεν τον άφηνε να διώξει τον Βασάρα, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της και ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτές στην Ευρώπη.