828 λέξεις χωρίς ευθύνη!

-Στο Δελτίο Τύπου η ΚΕΔ δεν αναφέρει ποιος (μόνο ο Περέιρα;) ή ποιοι αποφάσισαν για τις αξιολογήσεις
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιρικών ενώσεων για αδικίες σε βάρος διαιτητών στις αξιολογήσεις, διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή στη ΓΣ της ΕΠΟ, ο Περέιρα σύρθηκε σε ανακοίνωση (σ.σ.Δελτίο Τύπου, όπως το βάφτισαν) προκειμένου να εξηγήσει τα κριτήρια αξιολογήσεων σε όλες τις κατηγορίες. Παρόλα αυτά στην ανακοίνωση 828 λέξεων ο Πορτογάλος, μπορεί να είναι λεπτομερής στα κριτήρια, όμως δεν αναφέρει το πιο βασικό.
Ετσι μείναμε, και φανταζόμαστε όλοι, με το σημαντικό ερώτημα ποιος είχε την ευθύνη για τις επιλογές. Εγιναν με αυτόματο πιλότο; Φυσικά, όχι. Γιατί, λοιπόν, ο Περέιρα αποφεύγει να πάρει τη συνολική ευθύνη για τους πίνακες όλων των κατηγοριών; Αλλωστε, αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ, όμως είναι εντελώς διαφορετικό να γράφονταν.
Μήπως δεν έπρεπε, επειδή το άρθρο 5, παράγραφος ιγ, του κανονισμού διαιτησίας αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι πίνακες βγαίνουν από όλη την ΚΕΔ, αφού στα καθήκοντά της περιλαμβάνει και «την κατηγοριοποίηση των Διαιτητών σε κάθε κατηγορία εθνικών πρωταθλημάτων με βάση την γενικότερη αξιολόγησή τους και την απόφαση για τον προβιβασμό, τον υποβιβασμό ή την αποπομπή τους»;
Όμως, αν ο Περέιρα είναι αυτός που έβγαλε τους πίνακες, η διαδικασία είναι σωστή; Επρεπε ή όχι να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ; Δηλαδή, ο Ισπανός Μαρίν, αλλά και οι Τσαχειλίδης, Καλύβας που έχουν την ευθύνη της Γ’ Εθνικής, των πρωταθλημάτων νέων και των λοιπών ερασιτεχνικών. Ο Σουηδός, Λίντμπεργκ δεν μπορούσε, επειδή ήρθε προχθές στην Ελλάδα.

-«Η Κ.Ε.Δ. ανακοινώνει τα κριτήρια για την κατάρτισή τους», αναφέρει για τους πίνακες η ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου στο ξεκίνημά της. Όμως, αφενός είναι αόριστο, δεδομένου ότι έλειπε ο Σουηδός αρχιδιαιτητής, αφετέρου δεν διαψεύδει και τα διάφορα ρεπορτάζ ότι τους πίνακες έβγαλε ο Περέιρα. Αν έγινε ψηφοφορία θεωρούμε πως θα έπρεπε να το διευκρινίσουν. Γιατί αποφεύγουν τις ευθύνες; Πόσο λογικό είναι να το κάνει ο Περέιρα;


-Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι «η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αποφάσισε ακόμα» και επικεντρώνονται στη μείωση του αριθμού των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών και σε διάφορα στατιστικά στοιχεία. Όμως, κι εδώ η αναφορά είναι αόριστη. Θα έπρεπε να βάλουν τα ονόματά τους κάτω από το Δελτίο Τύπου. Προσοχή: Δεν υπονοούμε κάτι περίεργο. Απλά κάνουμε σύγκριση Κανονισμού-Δελτίου Τύπου, δηλαδή τα θέματα που προκύπτουν.