Λυσσαρίδης: «Εκτός πλαισίου και ενάντια στο νόμο η διαδικασία για την αναδιάρθρωση»


-Εκθέτει Βασιλειάδη, Γραμμένο

Λυσσαρίδης : «Έωλη η συζήτηση για την αναδιάρθρωση»

Ο έμπειρος ποδοσφαιρικός παράγοντας μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον ΠΑΟΚ, την αναδιάρθρωση στην ΕΠΟ και το θέμα με την διαιτησία...

Για το ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ: «Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και κυρίως όμως φέτος επικρατεί μία υψηλού επιπέδου οργάνωση. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, αποτέλεσμα μιας δουλείας που συμμετείχαν νέοι, παιδιά με ιδέες που διαθέτουν τεχνογνωσία και φαντασία, μπράβο τους».
Την αναδιάρθρωση στην ΕΠΟ: «Είναι μία μετέωρη και έωλη συζήτηση. Καταρχήν ο σωστός όρος είναι αυξομείωση ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα και όχι αναδιάρθρωση. Ο τρόπος που περιγράφεται στα άρθρα 3, 4, 5α  απαγορεύει τη διαδικασία που γίνεται τώρα στην ΕΠΟ.
Η παρούσα διαδικασία είναι εκτός πλαισίου και ενάντια στον νόμο, είναι σαφέστατη παραβίαση του καταστατικού. Ειλικρινά απορώ αν θα τον εγκρίνει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Η Πρόταση του υφυπουργού πρέπει να ακολουθεί μία διαδικασία σύμφωνη με το καταστατικό».
Το θέμα με τη διαιτησία: «Ήταν καλή η διαιτησία στον τελικό αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έχω τις ενστάσεις μου, δεν ξέρω ποια θα είναι τα ντέρμπι που όντως θα διαιτητεύουν οι ξένοι διαιτητές. Βαθμολογική σημασία δεν έχουν μόνο τα ντέρμπι ( ΑΕΚ, ΠΑΟΚ , Ολυμπιακός). Ποιος θα αξιολογεί ; Ποιος θα κρίνει; Θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες».
Την ΕΠΟ:  «Είναι άδικο να κρίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μια διοίκηση. Αλλά πρέπει πλέον να αρχίσει να διοικεί και όχι να συνδιοικεί. Να δείξει την ανωτερότητα της, είναι αυτοδιοίκητη και πρέπει να το κατακυρώσει».