Παραμονή Δέδε, ίσον πρόκληση



-Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ κρίθηκε αποτυχημένος ως εκτελεστικός γραμματέας και με τον ξένο υπερσύμβουλο δεν θα έχει αρμοδιότητες
-Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες για τον κ. Δέδε, όμως στην ομοσπονδία δεν του δείχνουν την έξοδο

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Θα εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο με μετρήσιμους στόχους για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ. Τη διαδικασία αυτή θα επιβλέψει ένας ανεξάρτητος ειδικός ο οποίος θα αποφασιστεί από τη FIFA και την UEFA. Ο ρόλος του ειδικού θα καθοριστεί σε ξεχωριστή σύμβαση που θα συνταχθεί από τη FIFA και την UEFA, αναμένεται δε να παραμείνει στην Ελλάδα για δώδεκα τουλάχιστον μήνες. Ο/Η ειδικός, από κοινού με την ΕΠΟ, πρέπει να παρουσιάσει το στρατηγικό πλάνο μαζί με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του, μέχρι την 15 Ιουλίου 2018», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της Γενικής Γραμματέα της FIFA, Φατμά Σαμούρα ως μια από τις έξι προϋποθέσεις, για την ακρίβεια πρόκειται για ντιρεκτίβα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, για την αποφυγή του Grexit.
Η συγκεκριμένη «επιταγή» της FIFA δεν αποτελεί πλήγμα μόνο για τη διοίκηση της ΕΠΟ που κανονικά όφειλε να παραιτηθεί, από τη στιγμή που διαφωνεί κιόλας με την αυξημένη επιτήρηση, μεγαλύτερο είναι το πλήγμα για το νυν Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε από τη στιγμή που ο ξένος υπερσύμβουλος θα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, ο πρώτος που πρέπει να παραιτηθεί είναι ο Αλέξης Δέδες και θα είναι πρόκληση αν παραμείνει. Αν είναι ικανός παράγοντας μπορεί να επιστρέψει στην ΑΕΚ, από όπου εν μια νυκτί μετακόμισε στην ΕΠΟ, εγκαταλείποντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, μια απόφαση που όποιοι την πήραν είναι κόντρα στην κοινή λογική, επειδή η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι ευαίσθητη. Απλά, φανταστείτε τι θα γινόταν αν επρόκειτο για παράγοντα προερχόμενο από τον Ολυμπιακό και σημειώνουμε ότι το τελευταίο δεν έχει συμβεί ποτέ…

 Κρύβεται παρά τις καταγγελίες
Σενάριο αποπομπής του Αλέξη Δέδε έπαιξε προς το τέλος του 2017. Μάλιστα, είχε διαρρεύσει ότι είχε βρει και το επόμενο σταθμό του, στην οργανωτική επιτροπή για το μουντιάλ του Κατάρ. Τελικά το θέμα δεν έφτασε ποτέ στο ΔΣ της ΕΠΟ και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε για να μην προκύψει ανοιχτή κόντρα των συμβούλων του ΠΑΟΚ με τους συμβούλους που υποδείχθηκαν από την ΑΕΚ. Όμως, με την έλευση του ξένου υπερσυμβούλου είναι ευκαιρία ο κ. Δέδες να αποτελέσει παρελθόν από την ΕΠΟ, αφού ουσιαστικά δεν θα έχει αρμοδιότητες.
Επιπλέον ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ δεν βγήκε ποτέ δημόσια να απαντήσει στις καταγγελίες του Ολυμπιακού, αν και στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. «Σας ζητούμε με θέρμη να ανασύρετε στη μνήμη σας τα αρκετά αιτήματά μας, για την αντικατάσταση της αμφιλεγόμενης ΚΕΔ της ΕΠΟ (όλα τα μέλη της οποίας παραμένουν στην θέση τους, όπως προσλήφθηκαν από τον κ. Δέδε, πρώην CEO της ΑΕΚ)», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε επιστολή που υπέγραφε ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης και εστάλη στην UEFA στις 01/02/18 και κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ.
«Καταγγείλαμε τον συνένοχο (πλέον) του συστήματος, Περέιρα, τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη, τον Δέδε. Δεν αλλάζει τίποτα», ανέφερε η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στις 14/01/18 με αφορμή τη διαιτησία του Στυλιαρά (Αιτ/νιας) στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος στο 0-0 δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων.
Δεν νομίζουμε να αμφιβάλει κανείς ότι η τοποθέτηση του ξένου υπερσυμβούλου, που όπως διευκρινίστηκε θα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, αποτελεί και δικαίωση των προαναφερόμενων θέσεων του Ολυμπιακού. Όμως, αν παραμείνει ο κ. Δέδες στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα θα υπάρχει «σύγκρουση» αρμοδιοτήτων με τον ξένο υπερσύμβουλο…