Μια στο καρφί και μια στο πέταλο!


-Άλλο πρωτάθλημα «ήθελε» ο Βασιλειάδης τον Απρίλιο, άλλο τώρα!

Με συγκίνηση σας παρουσιάζουμε το πρώτο φετινό πλάνο του Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαφορετικό από αυτό που «τρέχει» τώρα και για το οποίο ο Υφυπουργός, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν, τάζει 30 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ και 40 από τη NOVA. Το προηγούμενο πλάνο είναι του μηνός Απριλίου, αφού πριν από έναν και κάτι παραπάνω μήνα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήθελε απευθείας μείωση των ομάδων της Superleague στις 12, όμως επειδή έρχονται βουλευτικές εκλογές αποφάσισε να ανοίξει το… ακορντεόν, εξυπηρετώντας και τα παραρτήματα των κυβερνητικών φίλων!
Το αρχικό πλάνο του Βασιλειάδη που διάρρευσε στις 24 Απριλίου από τη ΓΓΑ ανέφερε τα εξής:
 -Super League με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλους και επιπλέον έσοδα, πιθανόν με την μορφή ποσοστού από το στοίχημα (αν θεσμοθετηθεί). Το πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο.
 -Εξετάζεται η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας, τύπου «Super League 2», με τη συμμετοχή 10 ομάδων, επίσης με αυξημένα έσοδα. Το πώς ακριβώς θα γίνει ο καταμερισμός των ομάδων (δηλαδή ποιες ομάδες της Super League και της Football League θα συγκροτήσουν τη νέα κατηγορία και με ποια διαδικασία) είναι ακόμη θολό.
 -Football League με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και έσοδα που θα βελτιώσουν την σημερινή εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η κατηγορία.
Για να μην μπερδευτείτε, τώρα (πλάνο Μαϊου-Ιουνίου) ο Βασιλειάδης θέλει δυο ομίλους της Superleague με 10, 12, 14, μπορεί και 16 ομάδες ο καθένας, επειδή έρχονται σε εκλογές, με την παραμονή της Κέρκυρας και του Πλατανιά που υποβιβάστηκαν και την άνοδο πέραν του Αρη και του ΟΦΗ που ανέβηκαν αγωνιστικά αλλά και των Παναχαϊκής, ΑΟΧ/Κισσαμικού, μέχρι και της (πέμπτης) Δόξας Δράμας που έχει καταγγελίες για αφαίρεση βαθμών! Αφού οι δυο όμιλοι παίξουν μεταξύ τους θα σχηματισμούν δυο νέοι όμιλοι 10, 12, 14 ομάδων, ο ένας για το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο άλλος για τον υποβιβασμό!
 Για γέλια και για κλάματα… Απορούμε πως η Superleague ανέχεται όλα αυτά…
Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να βάλει βάσεις για τον σωστό οικονομικό έλεγχο των ΠΑΕ, όμως ο Βασιλειάδης δεν ασχολείται με ποδοσφαιρικές αρμοδιότητες που δεν αποτελούν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Νομίζει πως το ποδόσφαιρο θα φτιάχνεται μόνο με «κούφιες» κινήσεις ή με κινήσεις εντυπωσιασμού.