Η πρώτη συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας


ΠΗΓΗ: notosport.eleftheriaonline.gr

Ειδήσεις έβγαλε η χθεσινή πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης Σπηλιώτης, ως πρόεδρος της ΕΠΣΜ στα γραφεία της Ενωσης.
Ο επικεφαλής του συμβουλίου, τάχθηκε υπέρ του Βαγγέλη Γραμμένου, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Λεωνίδα Οικονομίδη, ο οποίος δεν είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νυν προέδρου της ΕΠΟ. “Εχουμε άριστη συνεργασία. Είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη θέση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιώτης, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη δανείου από την Ομοσπονδία το οποίο εξυπηρετείται. Απάντησε ακόμα στην παράταξη Βασιλόπουλου, που αμφισβητεί το αποτέλεσμα στις εκλογές του Φεβρουαρίου, φθάνοντας μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ,
“ Μόνο όταν παίρνουν μια καίρια θέση, έχουμε συνεργασία. Δηλαδή εγώ αν δεν ήμουν πρόεδρος, δεν θα συνεργαζόμουν”, αναρωτήθηκε ο κ. Σπηλιώτης, λέγοντας ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πως η ομάδα Βασιλόπουλου διαπόμπευσε την Ενωση στην ΕΠΟ. Από εκεί και πέρα, σημείωσε – όπως έχουμε γράψει – ότι θα γίνει τελικός Σούπερ ΚΑΠ τον Αύγουστο και θα μπει νέος τάπητας στον Κορδία, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα με τη Γ.Γ.Α. και το μητρώο μελών, αλλά και το τεχνικό τιμ των Μικτών.
Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, ευχαρίστησε τα σωματεία, τους παράγοντες και τους διαιτητές για την ομαλή λήξη των πρωταθλημάτων.
Σημείωσε ότι ήταν ένα ήρεμο τρίμηνο και συνεχάρη όλες τις ομάδες που προβιβάστηκαν, ευχόμενος ιδιαίτερα σε Καλαμάτα και Πάμισο τα καλύτερα και μία από τις δύο να κόψει πρώτη το νήμα στη Γ’ εθνική. Ακόμα απένειμε τα εύσημα στη μικτή Μεσσηνίας, που για δεύτερη χρονιά βγήκε τρίτη στην Ελλάδα, χάνοντας από την ισχυρή Ενωση της Μακεδονίας.
Μια επιτυχία που οφείλεται, όπως είπε στο καλό τεχνικό τιμ (Σκαφιδάς, Μαστορέας, Ασημακόπουλος).
Πρωτάθλημα ακαδημιών και Σούπερ ΚΑΠ
Ενα πρωτάθλημα ακαδημιών μεγάλης διάρκειας με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της Μεσσηνίας σχεδιάζουν στην ΕΠΣΜ, σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει στείλει η ΕΠΟ. Το πρωτάθλημα θα χωρίζεται σε ηλιακές κατηγορίες (π.χ. Κ 16, Κ. 14) και θα έχει στόχο την ανάδειξη
ταλέντων.
Ακόμα θα γίνει κατά 99% τον Αύγουστο τελικός Σούπερ ΚΑΠ, ανάμεσα δηλαδή στον πρωταθλητή Μεσσηνίας (Πάμισος) και την κυπελλούχο (Καλαμάτα) που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα αποτελεί γιορτή για το ποδόσφαιρο. Πρόθεση είναι να ξεκινά κάθε χρόνο η σεζόν με αυτό το παιχνίδι.
Ο κ. Σπηλιώτης σημείωσε ακόμα ότι θα δημιουργηθεί και σχολή παρατηρητών αγώνα, ώστε να προστατευτούν οι διαιτητές και οι ομάδες.
Οι άριστες σχέσεις με την ΕΠΟ και το δάνειο
Ο Βασίλης Σπηλιώτης σε ερώτηση που δέχτηκε για τις σχέσεις της Ενωσης με την ΕΠΟ είπε: “Εχουμε άριστες σχέσεις και πολύ καλή συνεργασία. Εχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι ο κ. Γραμμένος δέχτηκε να με δει, χωρίς να έχω κλείσει κάποιο ραντεβού. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας, Είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη θέση”. Για το θέμα του δανείου από την ΕΠΟ, είπε ότι έχει κάνει προσωπικές συναντήσεις με τη διοίκησή της, αλλά και με τη Γ.Γ.Α.
Το δάνειο των 250.000 ευρώ, όπως είπε, εξυπηρετείται με κράτηση 10% κάθε χρόνο από την επιχορήγηση και πλέον το υπόλοιπο είναι στις 162.000 ευρώ.
Προκηρύξεις και νέος τάπητας
Δύο συναντήσεις σε Καλαμάτα και Τριφυλία θα έχει η διοίκηση της Ενωσης μέσα στον Ιούνιο ώστε να ακούσει τις προτάσεις των ομάδων και να ετοιμάσει την καινούρια προκήρυξη των πρωταθλημάτων. Δεν αναμένονται πάντως μεγάλες αλλαγές στα δεδομένα για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό.
Ο κ. Σπηλιώτης σημείωσε ότι πρόθεση είναι η ελάφρυνση των σωματείων, μιας και οι εποχές είναι δύσκολες.
Ακόμα εκτίμησε ότι οι εργασίες για την τοποθέτηση νέου τάπητα συο γήπεδο στον Κορδία, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου προκειμένου οι ομάδες να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν από το ξεκίνημα της σεζόν.
Η απάντηση στην ομάδα Βασιλόπουλου
Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΜ ρωτήθηκε και για τη συνύπαρξη με την... αντιπολίτευση της ομάδας Βασιλόπουλου, απαντώντας το εξής: “Δεν υπάρχει αντιπολίτευση όταν είναι ενιαίο το ψηφοδέλτιο. 5 από τα 11 μέλη χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους αντιπολίτευση. Οντως έγινε ντόρος και φθάσαμε μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Μόνο όταν παίρνουν μια καίρια θέση, έχουμε συνεργασία. Δηλαδή εγώ αν δεν ήμουν πρόεδρος, δεν θα συνεργαζόμουν; Διαπόμπευσαν την Ενωση στην ΕΠΟ.
Η ένστασή τους κρίθηκε απαράδεκτη. Επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να συνεργαστούν αν θέλουν το καλό του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου”.
Για μητρώο μελών και μικτές
Για το θέμα με το μητρώο μελών, ο κ. Σπηλιώτης είπε ότι οι ομάδες γνωρίζουν το καταστατικό και τις υποχρεώσεις και πως η τιμωρία σε περίπτωση που δεν καταθέσουν, είναι αποκλεισμός από το επόμενο πρωτάθλημα.
Στην ΕΠΣΜ κατέθεσαν λοιπόν το Μάιο μητρώο μόνο 7 σωματεία, κάτι που σημαίνει ότι η Ενωση θα έπρεπε να κάνει πρωτάθλημα με 7 ομάδες. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, να προσκομίσουν τα σωματεία και το μητρώο μελών. Οσο για τα σωματεία, που δεν είναι εγγεγραμμένα στη Γ.Γ.Α, είπε ότι είναι 25 στη Μεσσηνία και 30-35% σε όλη την Ελλάδα και καλό είναι να γραφτούν, γιατί θα έχουν πρόβλημα όταν η εκάστοτε κυβέρνηση βγάζει έκτακτη επιχορήγηση. Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει πλάνο ώστε η Ενωση να αποκτήσει χορηγούς στα πρωταθλήματα. Τέλος σε ερώτηση για τη ανανέωση της συνεργασίας με τον τεχνικό διευθυντή των μικτών Αγγελο Σκαφιδά, απάντησε ότι πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από τα 10 μέλη που συμμετείχαν στο συμβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οταν δεν σου κάνει κάτι, τότε το αλλάζεις”.

Σχόλια