Οι μυστικές επαφές του Βασάλο


-Για έναν χρόνο παρατηρεί να… βυθίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και επιδιώκει πάλι να το σώσει
-Για τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας δεν ανακοινώθηκε τίποτα αν και η FIFA θέλει βελτίωση της επικοινωνιακής πολιτικής της ΕΠΟ
-Παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι τοποτηρητής ένας άπειρος υπάλληλος από μια μικρή χώρα σαν τη Μάλτα που δεν είναι ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά

Ο Μπιορν Βασάλο είναι πρώην γενικός γραμματέας της ΠΟ της Μάλτας, μετακόμισε στην FIFA ως υπάλληλος και ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, ενώ πριν από έναν χρόνο τον έβαλαν και τοποτηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τονίζουμε το τελευταίο, επειδή έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης (σ.σ. παρακάτω θα διαβάσετε περισσότερα) για τα αίσχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ουδείς αμφιβάλλει ότι έγιναν αίσχη, καθώς ακόμη και οι αρμόδιοι δεν χρησιμοποιούν πλέον τη λέξη… εξυγίανση.
Θα έσωζε, θα σώσει ο Βασάλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας υπάλληλος ή αν προτιμάτε πρώην παράγοντας της Μάλτας, από μια χώρα που δεν τη λες και ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά; Με ποια εμπειρία; Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία της FIFA, ενώ ως τοποτηρητής δεν φαίνεται ότι την ενημέρωνε σωστά για όλα όσα γίνονταν, καθώς το… καμπανάκι χτύπησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ με τη γνωστή επιστολή του για το Grexit.
Ξαφνικά, ο Βασάλο ανέλαβε ξανά δράση και την περασμένη εβδομάδα άρχισε σειρά μυστικών επαφών! Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί ότι συναντήθηκε με τον Βασιλειάδη για να μιλήσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν, για το σχέδιο-έκτρωμα της αναδιάρθρωσης. Είναι δυνατόν ένας αξιωματούχος της FIFA να νομιμοποιεί κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, τη στιγμή μάλιστα η Superleague δεν εξέφρασε επίσημη άποψη. Ακόμη, μεγαλύτερη πλάκα έχει η πληροφορία, που επίσης δεν διαψεύστηκε ότι ο Βασάλο, συζήτησε με τον Περέιρα για τους κανονισμούς διαιτησίας, τη στιγμή που τόσο αυτοί, όσοι και όλοι οι υπόλοιποι θα ελεγχθούν από την FIFA!
Πάντως, το ερώτημα των ερωτημάτων είναι γιατί αυτές οι επαφές να είναι μυστικές και να μην ανακοινώνεται ούτε ότι θα γίνουν, ούτε τα αποτελέσματα αυτών!
Οι συναντήσεις
Για να… σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από έναν χρόνο αδράνειας και αφού θυμήθηκε ότι είναι τοποτηρητής της FIFA, ο Μπιορν Βασάλο πραγματοποίησε τις εξής συναντήσεις: Τη Δευτέρα με τους Βαγγέλη Γραμμένο, Αλέξη Δέδε, την Τρίτη με τον Γιώργο Βασιλειάδη, παρόντων των Δέδε, Κουκουλάκη, την ίδια μέρα συναντήθηκε επίσης διαδοχικά και με τους Γιώργο Στράτο, παρόντος του Δέδε και με τους Περέιρα, Μαρίν.