Τι είπε ο Χρήστος Δάρας για τη συνάντηση με τον Βασιλειάδη με θέμα την αναδιάρθρωση


Ο Χρήστος Δάρας, που έδωσε το παρών στη χθεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη ως αναπληρωτής πρόεδρος αντί του κ. Στράτου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την πιθανή αναδιάρθρωση.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την αναδιάρθρωση: «Η χθεσινή συνάντηση ήταν για να γίνει μεταφορά των προτάσεων που υπάρχουν από το υπουργείο προς τη Super League, που θ’ αποφασίσει για τις προτάσεις που κάνει ο υπουργός. Από εκεί και πέρα, κανένας υπουργός στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περάσει οποιαδήποτε αλλαγή. Οι αλλαγές περνιούνται από τη Super League και την ΕΠΟ. Χθες ήμασταν απλά για να μεταφέρουμε τις προτάσεις στο συμβούλιο που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και το σώμα της Super League θ’ αποφασίσει για τις δύο προτάσεις που κατέθεσε ο υπουργός».
Για τις δύο προτάσεις που υπάρχουν: «Η μία ήταν από αυτό το πρωτάθλημα να γίνουν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων και να μοιραστεί το ποσό που θα εγγυηθεί ο υπουργός μέσω NOVA και ΕΡΤ για ένα συμβόλαιο πενταετίας. Η άλλη πρόταση ήταν το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 16 ομάδες και στη λήξη του να παραμείνουν 12 ομάδες, οπότε μετά να γίνει η Super League 1 με 12 ομάδες, η Super League 2 με 12 ομάδες και Super League 3 η προηγούμενη Β’ Εθνική. Αν ψηφιστεί η δεύτερη πρόταση ο κουρμπανάς θα είναι πολύ λιγότερος από αυτός που θα είναι της πρότασης».
Για τα έσοδα των ομάδων: «Είναι ανάλογα τι θα βγει ο κουρμπανάς, αλλά θα είναι μέσα και οι άστεγες ομάδες».
Για το αν μπορεί ν’ αλλάξει τώρα ο κανονισμός: «Αν αποφασίσει το Δ.Σ. της Super League, που είναι υπεύθυνο για το τι πρόταση θα περάσει, τότε ναι. Υπάρχει και άλλη πρόταση να πουν οι ομάδες της Super League ότι δεν δεχόμαστε μείωση του χρόνου και να παραμείνουν ως είναι. Εξελίξεις θα υπάρχουν την άλλη εβδομάδα. Τότε θα γνωρίζουμε 100% τι θα γίνει».