Το ποντίκι που βρυχάται



-Κωμικοτραγική σε βαθμό γελοιότητας η εικόνα της FIFA στο ρόλο της εγγυήτριας της ποδοσφαιρικής κανονικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο
-Την ώρα που αυτή διορίζει τον ένα σύμβουλο μετά τον άλλο, οι απίθανοι της Ε.Π.Ο., της κάνουν πλάκα και δεν εισάγουν στις συνεδριάσεις των οργάνων, ούτε για ενημέρωση, την επιστολή της κας Σαμούρα
-Συμπληρώνει διετία η επίσημη ξεφτίλα της FIFA κι ακόμη δεν δείχνει να έχει καταλάβει σε τι παγίδα έπεσε και σε ποια εγκλήματα κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε μέρος


Συμπληρώνεται, οσονούπω, διετία από την αποφράδα περίοδο που η FIFA, κατάλληλα «ενημερωμένη», αποφάσισε να καταργήσει, επικαλούμενη διάφορα αστεία διαδικαστικά τερτίπια, την εκλεγμένη διοίκηση της Ε.Π.Ο., επέλεξε να συνεργαστεί αρμονικά και στενά με τον τότε υφυπουργό αθλητισμού και οδηγήθηκε, ελεγχόμενη απολύτως, στην τοποθέτηση μιας «Επιτροπής Εξομάλυνσης» από κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς υπαλλήλους.
Δύο, σχεδόν, χρόνια μετά από εκείνο το τραγικό πακέτο αποφάσεων που η FIFA παρουσίασε, σταδιακά, στο ελληνικό ποδόσφαιρο η εικόνα της, ως εγγυήτριας δύναμης στην πορεία για την επάνοδο στη δήθεν κανονικότητα, είναι επιεικώς  γελοία.
Κωμικές αποφάσεις εναλλάσσονται με τραγικές αστοχίες διαμορφώνοντας ένα κωμικοτραγικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η εικόνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας καταγράφεται ως κλαυσίγελως στη συνείδηση όσων εξακολουθούν ακόμη να προσβλέπουν στην ικανότητα της να επιβάλλει, όπου πρέπει, την ποδοσφαιρική νομιμότητα. Επιστολές επί επιστολών, προτάσεις επί προτάσεων, επισημάνσεις επί επισημάνσεων καταλήγουν σε προτεινόμενα βήματα κανονικοποίησης, τα οποία λαμβάνουν επίσημη μορφή και … επίσημα καίγονται.
Κανείς δεν δείχνει τον παραμικρό πανικό για το πακέτο των μέτρων που προτείνονται και κανενός το αφτί δεν ιδρώνει από δήθεν απειλές έξωσης ή αναστολής της ιδιότητας μέλους. Στην πραγματική ζωή, σε αυτή δηλαδή που βιώνει η Ε.Π.Ο. «της εξυγίανσης και της κάθαρσης», οι επίσημες επιστολές της FIFA εισπράττονται ως αφορμή για την διευθέτηση διαφορετικών συμφερόντων κορυφής, με αποτέλεσμα να περιμένει στο ακουστικό της η Σαμούρα τις απαντήσεις στις επιστολές της.
Φυσικά, ουδείς λόγος γίνεται για τους ταλαίπωρους Χούμπελς και Βασάλο που άφωνοι μεν, καλοπληρωμένοι δε, παρατηρούν τα όσα κωμικά συμβαίνουν και αντιλαμβάνονται πως όλοι οι εμπλεκόμενοι με οποιαδήποτε ιδιότητα στη διοίκηση της Ε.Π.Ο. τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Φυλλοροεί καθημερινά η εικόνα της FIFA από την εμπλοκή της και κυρίως από τους όρους με τους οποίους αυτή έγινε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατάντησε αποκαρδιωτική η προϊούσα απαξίωση ενός παγκόσμιου οργανισμού από ένα εσμό πολιτικάντηδων, που ομνύουν επίσημα στην αυθεντία του και κρυφογελάνε πίσω από την πλάτη του στην εικόνα της μακάριας αναποφασιστικότητας του.
Γελάνε και τα τσιμέντα με την παγίδα στην οποία έπεσε η FIFA και στην παροιμιώδη, όπως εξελίσσεται, ανικανότητα της να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει, που βρίσκεται το βασικό πρόβλημα,  ποια είναι η κυβερνητική ευθύνη για το γενικευμένο μπάχαλο και πως η ίδια η Διεθνής Ομοσπονδία συνέβαλε, έστω και παραπλανημένη, στη διαμόρφωση μιας εικόνας γελοιότητας που περιλαμβάνει την ίδια την κα Σαμούρα.
Όχι, δεν είναι κρίμα για τη FIFA και τη Γενική Γραμματέα της η κατάντια αυτή στην οποία έχει εμπλακεί και την οποία ανατροφοδοτεί καθημερινά με αστείες και γελοίες αποφάσεις. Ήθελε και τα παθαίνει… Για όσο χρονικό διάστημα δεν καταλαβαίνει πως το πρόβλημα είναι η κατάργηση της Ρήτρας Ανεξαρτησίας και η λύση βρίσκεται στην πλήρη επαναφορά της θα θυμίζει το ποντίκι που βρυχάται και νομίζει πως θα φοβίσει τους απέναντι με τη σκιά του…