Στήριξη στον Γραμμένο… αγνοείται κι ας το θέλει η FIFA!


Ο Ντερβισάι ζήτησε το ΔΣ της ΕΠΟ να στηρίξει τον πρόεδρο, Ευάγγελο Γραμμένο. Όμως, όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό αλλά ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη μέχρι και με τον αναπληρωτή πρόεδρο, Νίκο Βακάλη. Αιτία αποτελεί η σφοδρή σύγκρουσή τους με αφορμή τον ορισμό του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2. Ο Βακάλης ανήκει στο μπλοκ της ΑΕΚ και στη συνεδρίαση της Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, της προπερασμένης Πέμπτης, διαφώνησε με την απόφαση για τον ορισμό ξένου ρέφερι, ανεβάζοντας και τους τόνους…

Χωριστά στον τελικό

Η ρήξη Γραμμένου-Βακάλη έβγαλε στην επιφάνεια και τον εμφύλιο στην ΕΠΟ. Λέγεται ότι την πλειοψηφία στο ΔΣ έχει ο ΠΑΟΚ, όμως δεν έγινε κάποια ψηφοφορία για να αναμετρηθούν τα δυο μπλοκ, του βορρά και του νότου, αντίστοιχα. Οι πολύ παρατηρητικοί θα διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια των απονομών του τελικού Κυπέλλου στην πρώτη γραμμή ήταν μόνο οι σύμβουλοι που αποτελεί κοινό μυστικό ότι στηρίχθηκαν από τον ΠΑΟΚ, με μόνη εξαίρεση τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ, Παναγιώτη Δημητρίου, ο οποίος όμως είναι στην Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Ζητούνται …γέφυρες

Ο Ντερβισάι, το μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, ζήτησε να στηρίξει τον Γραμμένο όχι μόνο το ΔΣ της ΕΠΟ αλλά και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως, δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των δυο πλευρών. Χαρακτηριστική απόδειξη η επιστολή του προέδρου της Superleague Γιώργου Στράτου με την οποία δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ συζητούσε με τον Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, χωρίς η Λίγκα να έχει ενημερωθεί επίσημα για τις προτάσεις του Υφυπουργού και, το κυριότερο, χωρίς να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιό της για να πάρουν θέση οι ομάδες.

Ο ...στενός συνεργάτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Γραμμένος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Βασιλειάδης και παρότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, αυτό γίνεται με την ανοχή της FIFA. Σε αυτόν πήγε ο πρόεδρος, μόλις γύρισε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA, όπου συζητήθηκε η εισήγηση Χούμπελ για Grexit και μάλιστα πριν καν ενημερώσει το ΔΣ.