Στα σκαριά κανονισμός… σφαγής διαιτητών!


Για να ρίξουν τις ευθύνες για την κατάντια της διαιτησίας στους ρέφερι έχουν στα… σκαριά κανονισμό … σφαγής διαιτητών από τους πίνακες και ταυτόχρονα σχέδιο για τις μικρότερες κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός θα μειωθεί το όριο για άνοδο στην Superleague από τα 39 έτη που είναι σήμερα, αφετέρου θα μειωθεί και η… προϋπηρεσία. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό δικαίωμα ανόδου στην Superleague θα έχει και ένας διαιτητής ή βοηθός με θητεία ενός έτους στην Superleague. Όπως θα συμβεί και με τους διεθνείς που κάποιος θα μπορεί να πάρει το σήμα της FIFA με θητεία ενός έτους στη Λίγκα. Δηλαδή, θα αλλάξει κι αυτός ο κανονισμός!
Δεδομένου ότι από τον πίνακα των διεθνών παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι τέσσερις (Καλογερόπουλος, Μάνταλος, Αρετόπουλος, Κομίνης) από τους επτά, εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος (αν και δεν χρειάζεται επειδή υπάρχουν πληροφορίες) τι θα γίνει στον πίνακα, ειδικά των διαιτητών της Superleague. Δεν θα είναι έκπληξη αν φύγουν παραπάνω από τους 12, δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς.
Ο Περέιρα και η… παράταξή του στην ΚΕΔ, λέγεται και με τη σύμφωνη γνώμη του Γραμμένου που στη Συνέντευξη Τύπου στο «Μακεδονία Παλλάς» δήλωσε ότι θα μπει κι άλλο «νέο αίμα» στη διαιτησία, τάχα θέλουν ανανέωση, ουσιαστικά πρόκειται για μετάθεση ευθυνών. Παράλληλα, βλέπουν ότι τα πράγματα είναι ευκολότερα για καρατομήσεις στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ηδη, στα σεμινάρια εξήγγειλαν ότι θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των διαιτητών και των βοηθών, τάχα για να παίρνουν περισσότερα παιχνίδια και να είναι πιο έτοιμοι.
Όμως, ποιος θα εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναγίνουν τα ίδια και χειρότερα;