Νέο… ηχηρό χαστούκι στους Ελληνες διαιτητές με διάταξη για ξένους ρέφερι!


***Όλα γίνονται για το… καλό τους, όπως τους έγραψε και ο Περέιρα για τον παράνομο ορισμό του Μπορμπαλάν
***Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού


Μήπως τελικά δεν βρέχει;
Τελικά, δεν διαψεύδονται οι πληροφορίες από την ΕΠΟ και από τον Περέιρα ότι προωθείται διάταξη στο νέο κανονισμό διαιτησίας σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται ο ορισμός ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια διάταξη που δεν υπήρχε παρότι ο Πορτογάλος επέλεξε τον Μπορμπολάν για τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2, άρα ο ορισμός του Ισπανού ήταν παράνομος. Όμως, η καλή απόδοσή του άνοιξε την όρεξη των αρμοδίων.
Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, αν και στην επιστολή του ο επικεφαλής της ΚΕΔ διαβεβαίωσε τους Ελληνες ρέφερι ότι ο ορίστηκε ξένος διαιτητής στον τελικό Κυπέλλου, «θέλοντας να διασφαλίσουμε τα ανώτερα συμφέροντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Διαιτησίας, αποφασίστηκε, κατ’ εξαίρεση, να προσκληθεί μία ομάδα ξένων διαιτητών για τον τελικό του Ελληνικού Κυπέλλου» και επειδή υπήρχε «εχθρικό κλίμα».
Όλα λοιπόν γίνονται για το… καλό τους και για αυτό αποφάσισαν να καθιερώσουν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι. Είπαμε «κατ’ εξαίρεση», άσχετα αν οι διαιτητές και οι βοηθοί της Λίγκας στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «θεωρούµε αυτήν ως τελευταία φορά που µια τόσο σηµαντική απόφαση λαµβάνεται ερήµην µας».
Πολύ σωστό το μέτρο, αφού οι περισσότεροι διαιτητές (επαναλαμβάνουμε όχι όλοι) ξεφτιλίστηκαν, ειδικά οι διεθνείς, με την απόδοσή τους όχι μόνο στα ντέρμπι αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Η επιλογή του Μπορμπαλάν επιβεβαιώνει την αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου και ο κανονισμός για έλευση ξένων διαιτητών ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη για ξένους διαιτητές γίνεται αποδεκτή και από την FIFA, καθώς παρόμοιος κανονισμός ισχύει σε αρκετά ξένα πρωταθλήματα. Το θέμα είναι τι θα κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία με τους Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη που παρείχαν ασυλία σε όσους σφύριζαν 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 100-0 σε βάρος του Ολυμπιακού, αφού δεν έστειλαν κανέναν στο σπίτι του, μέχρι που τους απαξίωσαν όλους.
Πλέον, τους ξεφτιλίζουν οι ίδιοι οι αρμόδιοι, όχι μόνο με τον κανονισμό για ξένο διαιτητή (που δικαιολογείται με βάση την απόδοση και το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων ρέφερι και βοηθών), καθώς αρκετοί διαιτητές και βοηθοί θα φύγουν από τους πίνακες. Και, παράλληλα κάποιος μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι τους ξεφτιλίζουν, μόνο και μόνο για να σωθούν κάποιοι και να συνεχίσουν να… κάνουν «εξυγίανση»!