Περί «σφαγέων της διαιτησίας» και άλλα τέτοια εξόχως ελληνικά


***Έρευνα αγοράς για να μετρηθούν αντιδράσεις επιχειρεί ο βασικός νταραβεριτζής της διαιτησίας
***Αστειότητες τα περί αποφάσεων του Περέϊρα για δήθεν καρατομήσεις, μετράνε, απλώς, τις διαθέσεις των «απέναντι».



Ετοιμος «να καθαρίσει βαριά ονόματα της διαιτησίας» εμφανίζεται ο κ. Περέϊρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Παρατίθενται μάλιστα μερικά από τα «βαριά ονόματα» …  η ελαφρότητα των οποίων καθιστά αφετηριακά τις αναφορές απλές αστειότητες.
Η είδηση θα επέτρεπε, αν δεν ωθούσε, την περίσκεψη περί του μέλλοντος της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν περιελάμβανε τον κ. Περέϊρα. Αν ως επίδοξος «σφαγέας» των διαιτητών εμφανίζονταν, όπως αρμόζει, το πραγματικό αφεντικό της ελληνικής διαιτησίας, που, προφανώς, δεν κατοικοεδρεύει στα γραφεία της Ε.Π.Ο. Απλώς, κάποιες φορές περνάει από εκεί «για καφέ». Ποτέ όμως από τα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΠΟ.
Η σύνδεση, δήθεν, αποφάσεων για την αναμόρφωση του πίνακα της Super League (ή αλλιώς του πίνακα της πρώτης κατηγορίας) με δήθεν επιλογές του παλαίμαχου πορτογάλου διαιτητή αδικεί κατάφωρα πριν και πάνω από όλα … τις ίδιες τις αποφάσεις. Είναι παγκοίνως γνωστό πως ο εξ εσπερίας αρχιδιαιτητής απέχει όλο το χρονικό διάστημα που βρίσκεται «επικεφαλής» της ΚΕΔ/ΕΠΟ από το να αποφασίζει για ο,τιδήποτε.
Λάθος! Μια φορά αποφάσισε, μόνος του όπως λέγεται, κάτι – τον ορισμό του Κομίνη μετά την λαμπρή του απόδοση στην Τούμπα- και σε μια ώρα μέσα κατάλαβε, ο καημένος, … προσωπικές αποφάσεις τις σημαίνουν.
Δεν χρειάζεται λοιπόν κανείς να δουλεύει κανένα όταν πρόκειται για ζητήματα πινάκων διαιτητών, ειδικά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου όλοι θα είναι ακόμη περισσότερο υποψιασμένοι για όσα πρόκειται να συμβούν.
Τι συνέβη; Το κανονικό αφεντικό της ΚΕΔ/ΕΠΟ έριξε στην αγορά μια «είδηση» για να κάνει μια απλή, αλλά τόσο σημαντική, έρευνα. Να δει πως θα αντιδράσουν οι «απέναντι», αν είναι σε θέση να του προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, μέχρι που μπορεί να υποχωρήσει και ποια ονόματα μπορεί να διασώσει «αβρόχοις ποσίν».
Το κυριότερο; «΄Εκαψε» ήδη καμένους διαιτητές που δεν μπορούν πλέον να σταθούν πουθενά χωρίς να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και άφησε έξω από κάθε αναφορά όσους πρόκειται να αντικαταστήσουν τα καμένα χαρτιά. Μισή «είδηση» διέρρευσε, την συνέδεσε μάλιστα με τον κ. Περέϊρα που ήδη κουβαλάει τη λέζα των καρατομήσεων (αν συμβούν ποτέ) και κράτησε, διακριτικά και επίμονα, εκτός δημόσιας εικόνας όλα τα φυντάνια που προετοιμάζονται εδώ και μια διετία να αντικαταστήσουν τους καμένους.
Πως αντέδρασαν οι «απέναντι;» Σε γενικές γραμμές «τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πουλόβερ»… Ξαφνικά, χωρίς προφανή λόγο, πλήρης αφωνία. Λες και έχουν έρθει χθες στην Ελλάδα και δεν ξέρουν τι συμβαίνει ή τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό.
Ας προσθέσουμε φωνή στην αφωνία τους: Κανένας πίνακας διαιτητών, καμίας κατηγορίας, με κανένα παλιό ή νέο όνομα και με καμία ευθύνη κανενός θεσμικού παράγοντα της διαιτησίας πριν καθαρίσει το τοπίο στην Ε.Π.Ο.
Πριν, δηλαδή, αποκατασταθεί με κάθε νόμιμη διαδικασία μια κανονική λειτουργία της Ομοσπονδίας, που μπορεί, ως ένα βαθμό, να εγγυηθεί την ομαλότητα και την εγκυρότητα των διαδικασιών επιλογής και συγκρότησης των πινάκων.
Υ.Γ.  Τι θα έλεγαν, άραγε, οι Π.Α.Ε. αν εξαφανίζονταν από τους πίνακες όλοι οι διαιτητές των δύο πρώτων κατηγοριών και αντικαθίσταντο, με συμφωνία όλων των πλευρών, από τους διαιτητές της τρίτης κατηγορίας;

***Μετά την αλλαγή στην εμφάνιση του μπλογκ, τα κείμενα  δεν μπαίνουν με χρονική σειρά αλλά με βάση την αξιολόγηση…