Ο ένας (υπερσύμβουλος) ίσον κανένας


Τεράστιο πλήγμα για την ΕΠΟ αποτελεί η απόφαση της FIFA να τοποθετήσει υπερσύμβουλο, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από το τέλμα, αφού η αξιοπιστία του βρίσκεται υπό του μηδενός. Όμως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν φαίνεται να έβαλε μυαλό και δεν παραδειγματίζεται από λάθος αποφάσεις της, άρα πάμε πάλι στο… στιλ «άλλαξε ο Μανολιός», προκειμένου να κάνουν κάποιοι (σ.σ. τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η πολιτική εξουσία που άλωσαν το ποδόσφαιρο) τα ίδια και χειρότερα και τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ας μην κρυβόμαστε, αν δεν τους σταματήσουν, μάλλον φέτος δεν είδαμε τίποτα σε αυτά που θα γίνουν.
Το σκοτάδι θα γίνει πιο βαθύ…
Και ο Περέιρα μόνος του ήρθε στην Ελλάδα, όμως όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα αλλά η κατάσταση έγινε χειρότερη στη διαιτησία χάρη στις συμβουλές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη που και πέρσι τα έκαναν μαντάρα για να έρθει ο Πορτογάλος και επειδή παρέμεινε το δίδυμο, απαξιώθηκαν όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί, με αποτέλεσμα να έρθουν ξένοι για τον τελικό Κυπέλλου. Ετσι, μετά τον Περέιρα, ήρθε και δεύτερος ξένος αρχιδιαιτητής (ο Μαρίν δεν άλλαξε τίποτα), αναμένεται και τρίτος που επίσης δεν θα αλλάξει τίποτα, εφόσον μείνουν οι Περέιρα, Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Ακόμη κι αν έρθει ο Κολίνα ή κάποιο άλλο μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.
Αρα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι τα ίδια δεν θα συμβούν και με τον υπερσύμβουλο; Ο ένας ίσον κανένας. Το έχει δείξει η ιστορία. Ποια συμφέροντα μπλόκαραν την διοικούσα επιτροπή για να έρθει υπερσύμβουλος;
Η καλύτερη λύση είναι διοικούσα τουλάχιστον τριών ατόμων, που θα έρθουν με σκοπό την κάθαρση και όχι να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, όπως στο παρελθόν. Παράλληλα, πρέπει να φύγουν και πρόσωπα που έχουν ευθύνη για όλα όσα έγιναν και δεν εννοούμε μόνο από την ΚΕΔ αλλά και από το ευρύτερο περιβάλλον του Πάρκου. Επειδή, δεν πρόκειται να σταματήσουν να κάνουν τα ίδια και τα ίδια και κατ’ επέκταση να βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο…
Αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν και στην Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA. Ο Χούμπελ και η παρέα του ερχόταν στην Αθήνα για ταξιδάκια και ουσιαστικά δεν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα, όμως αν το αντιλήφθηκαν σημαίνει ότι έχουν ευθύνη, εκτός αν είναι ανίκανοι. Δεν έβαλαν… φρένο ούτε στην απόφαση της ΕΠΟ να συνεδριάσει στο «Μακεδονία Παλλάς» του Σαββίδη. Τόσο προκλητικοί ήταν οι «εκλεκτοί» του Θόδωρου Θεοδωρίδη, καθώς σύμφωνα (και) με δημοσιεύματα ο Γενικός Γραμματέας της UEFA είχε μεγάλη συμμετοχή, αν όχι την αποκλειστική ευθύνη, στις αποφάσεις.


***Μετά την αλλαγή στην εμφάνιση του μπλογκ, τα κείμενα  δεν μπαίνουν με χρονική σειρά αλλά με βάση την αξιολόγηση…