Διαιτητές κατά διαιτητών


***Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε σήμερα (18/05) στον «Κόκκινο Πρωταθλητή» και επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις, καθώς οι Τάσος Σιδηρόπουλος και Γιάννης Παπαδόπουλος παραιτήθηκαν από το άτυπο συνδικαλιστικό όργανο

Δίχασε η επιστολή των διαιτητών στον Περέιρα, ως κίνηση διαμαρτυρίας για τον ορισμό του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2, μια επιλογή που τους απαξίωσε και εμμέσως πλην σαφώς τους έβγαλε στην σέντρα ως ακατάλληλους.
Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί:
Α) Για την αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής ψήφισαν αρνητικά ο διεθνής ρέφερι Καλογερόπουλος (Αθηνών) και οι βοηθοί Χούσκογλου (Θράκης), Κοντιζάς (Πειραιά). Παράλληλα ο διαιτητής Σκουλάς (Θεσσαλίας) δεν απάντησε! Όμως, αυτά δεν ξεκαθαρίζονταν στην επιστολή.
Β) Υπήρξαν διαιτητές και βοηθοί που πριν αποσταλεί το μέιλ διαμαρτυρίας στον Περέιρα ζήτησαν να δουν το κείμενο. Κάτι που φυσικά δεν έγινε, καθώς στους ρέφερι και στους βοηθούς εστάλη λίγες μέρες μετά.
Γ) Υπήρξαν διαιτητές και βοηθοί, οι οποίοι ήθελαν η επιστολή να είναι πιο σκληρή. Κάποιοι άλλοι δεν την περίμεναν τόσο… χαλαρή.
Δ) Αλλοι ήθελαν να θίξουν και το οικονομικό πρόβλημα, καθώς έχουν λαμβάνειν για ολόκληρο τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ που όλο το… λύνουν.
Ε) Υπήρξαν και απόψεις ότι έπρεπε να πάρουν θέση για όλα τα θέματα, μέχρι και για την… περίπτωση του Κομίνη που μπήκε στους ορισμούς και βγήκε μετά από δυο μήνες.
ΣΤ) Αλλοι ήθελαν να κατονομάσουν ως υπεύθυνους για την επιλογή Μπορμπαλάν και τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη…
Ζ) Αλλοι δυσαρεστήθηκαν, επειδή διέρρευσε πως θα στείλουν επιστολή στον Περέιρα.