«Υπάρχει δεδικασμένο κλήσης διαιτητή από την Πειθαρχική Επιτροπή»


Ο Π. Διακοφώτης στο Metropolis 95.5 για το Ηρακλής Λάρδου-Τήλος αλλά και το Ασπρόπυργος-Ιάλυσος, στο οποίο ο διαιτητής κλήθηκε και κατέθεσε στην Π.Ε.
Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης και αναφέρθηκε στο περιστατικό του αγώνα Ηρακλή Λάρδου – ΑΣ Τήλος, το οποίο έχει πολλά κοινά σημεία με όσα συνέβησαν στους αγώνες ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το πιο ενδιαφέρον των όσων είπε, πάντως, έχει να κάνει με έναν φετινό αγώνα Γ’ Εθνικής, το ματς Ασπροπύργου – Ιάλυσου, το οποίο οδηγήθηκε στα δικαστήρια και, όπως τόνισε, υπήρξε κλήση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ του διαιτητή, ο οποίος και ανταποκρίθηκε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι έγινε στο παιχνίδι Ηρακλής Λάρδου – ΑΣ Τήλος: «Ήταν ένα παιχνίδι της β’ κατηγορίας. Κάποια στιγμή πέτυχε γκολ ο γηπεδούχος και έγινε το 4-3. Εκείνη τη στιγμή εισήλθαν στο γήπεδο τρεις φίλαθλοι, υπήρξε μια διένεξη με έναν ποδοσφαιριστή, ένα σπρώξιμο προς τον παίκτη της Τήλου. Υπήρξε διακοπή του παιχνιδιού και ο παίκτης ανέφερε τραυματισμό. Ο γιατρός τον εξέτασε, δεν διαπίστωσε τραυματισμό και έκρινε ότι ο παίκτης μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο παίκτης επέμενε ότι δεν ήταν καλά και πήγε στο κρατικό νοσοκομείο Ρόδου. Υπήρξε ένας φερόμενος τραυματισμός και ο διαιτητής έπραξε αυτό που έπρεπε. Βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν βγήκαν και έκλεισε το φύλλο αγώνα. Η έκθεση του παρατηρητή ανέφερε τα ίδια και η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Δωδεκανήσου βλέποντας την έκθεση του γιατρού και το χαρτί του νοσοκομείου, τιμώρησε με τρεις αγωνιστικές την γηπεδούχο ομάδα για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο και τη φιλοξενούμενη ομάδα με -10 βαθμούς για δυσφήμηση του αθλήματος διότι δεν βγήκε στο γήπεδο να συνεχίσει το παιχνίδι. Η Πειθαρχική δέχθηκε πως δεν υπήρξε τραυματισμός, ήταν ένας φερόμενος τραυματισμός. Τα έγγραφα δεν αποδεικνύουν ότι υπήρξε τραυματισμός. Ο διαιτητής ήθελε να συνεχίσει το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι δεν βγήκαν και τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δέκα βαθμών».

Για τους λόγους που σε πανομοιότυπες περιπτώσεις βγήκαν διαφορετικές αποφάσεις: «Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις αποφάσεις. Η δική μας πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε με βάση αυτά που αναφέρονται στον ΚΑΠ. Το τι γράφεται και τι υπάρχει σε κάθε περίπτωση είναι θέμα κάθε επιτροπής που αποφασίζει».

Για την περίπτωση κλήσης του διαιτητή να καταθέσει στο παιχνίδι Ασπρόπυργος – Ιάλυσος, ο οποίος και ανταποκρίθηκε: «Ήταν το παιχνίδι Ασπρόπυργος – Ιάλυσος και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Ο γιατρός της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ζήτησε να παρουσιαστεί ο διαιτητής στην αίθουσα και να πει πώς είχαν τα γεγονότα. Ο διαιτητής πήγε, έδωσε την απάντησή του και δικαιώθηκε ο Ασπρόπυργος. Το σημαντικό είναι ότι πήγε και έδωσε εξηγήσεις».