«Αθλος» της… εξυγίανσης: Η NOVA «σπάει» την Κεντρική Διαχείριση του πιο… ανταγωνιστικού πρωταθλήματος

Εκεί που μας είχαν ζαλίσει για το… φοβερό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ήλθε ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι για να δείξει πως ούτε προπαγάνδα δεν ξέρουν να κάνουν. Η NOVA ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την σεζόν 2018-19. Πρόκειται για ένα ακόμη… κατόρθωμα της δήθεν εξυγίανσης που ταυτόχρονα λιώνει και την… καραμέλα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε βήματα προς τα εμπρός.
Από το σπάσιμο της Κεντρικής Διαχείρισης ο Ολυμπιακός δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα, καθώς είναι η πιο εμπορική ομάδα και μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και μεγαλύτερο ποσό από το τωρινό. Οι «μικροί» που είχαν γίνει… ουρά του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ψηφίζοντας τα πάντα που ήθελαν στη Λίγκα, είναι αυτοί που προβλέπεται να υποστούν τις συνέπειες. Και η πλάκα είναι ότι αφότου ήρθε η «εξυγίανση» τους εγκατέλειψαν στη …μοίρα τους.  
Με αφορμή την αναγγελία της Forthnet, της «μητρικής» εταιρίας του συνδρομητικού, ήδη γίνονται προσπάθειες για έκτακτο ΔΣ της Superleague. Παρεπιπτώντως, χωρίς Κεντρική Διαχείριση δεν έχει λόγο ύπαρξης και φυσικά πρόκειται για ένα ακόμη κατόρθωμα της «εξυγίανσης». Βιβλίο ολόκληρο με τους… άθλους της, μπορεί να φτιάξει κάποιος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδρομητικού καναλιού: «Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».