CARLOS DEL CERRO: ΡΟΜΠΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
Με διαιτησία γιά σεμινάριο ξεφτίλισε τους Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλο, Κομίνη κ.λ.π. ο διαιτηταράς του Αεκ – Ντυναμό
Carlos Del Cerro, παρακαλώ.
Αυτό είναι το όνομα του ανθρώπου πού ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τους Ελληνες διαιτητές, αρχής γενομένης από τους διεθνείς τοιούτους.
Διαιτητής ο Ντελ Τσέρρο. Εξ Ισπανίας. Ετών 41 γεννημένος σ’ ένα προάστειο της Μαδρίτης.
Προχθές το βράδυ, ο Ντελ Τσέρρο έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ διαιτησίας. Η μάλλον, πραγματοποίησε ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ διαιτησίας, κάνοντας ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ τους Ελληνες ΔΗΘΕΝ διαιτητές, τα ελληνικά «εργαλεία» του μηχανισμού της διαιτησίας, δηλαδή.
Τον είδατε τον Ντελ Τσέρρο στο Αεκ – Ντυνάμο Κιέβου; Εννοώ αν τον παρακολουθήσατε σε όλες του τις κινήσεις, τις υποδείξεις, τις αποφάσεις, τον τρόπο επικοινωνίας του με τους ποδοσφαιριστές. Ο άνθρωπος ΕΣΒΗΣΕ κάθε εικόνα διαιτητή πού μας δίνουν τα «εργαλεία» κάθε εβδομάδα και σε κάθε αγώνα.
Κάνει περίτεχνη βουτιά ο Λιβάγια, τάχατες ότι σκόνταψε πάνω στο πόδι αντιπάλου. Ξεσηκώνεται αμέσως η εξέδρα του Αττικού Πάρκου, με την σπάνια ζωϊκή πανίδα : «Ααααα ! Ούουουου ! Μπέναρτι ρέεεε», βρυχώνται και ουγκανίζουν οι θαμώνες. Ο Ντελ Τσέρρο τρέχει προς το σημείο και τι κάνει ; Βγάζει ΚΙΤΡΙΝΗ στον Λιβάγια και του λέει και δυό λογάκια από κοντά.
Και τι κάνει ο Λιβάγια ; ΤΙΠΟΤΑ ! Απλά, κάθεται ΠΡΟΣΟΧΗ μπροστά στον διαιτητή, πού του έκανε σαφές ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ από αυτά πού καταλαβαίνουν οι δικοί μας, οι Παπαπέτρουδες.
Πηδάει ο Βράνιες γιά κεφαλιά, χρησιμοποιώντας το γόνατο και αποκρούει. Ο Ντελ Τσέρρο τρέχει κοντά και σφυρίζει ΦΑΟΥΛ του Βράνιες. Και τι κάνει ο «σκληρός» της Αεκούλας ; ΤΙΠΟΤΑ ! Ισταται εις στάσιν προσοχής και ακούει ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ τις παρατηρήσεις του Ισπανού διαιτητή. Όμως, από εκείνο το σημείο και μετά, ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕ τέτοιου είδους φάουλ, απ’ αυτά πού ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ σε κάθε παιχνίδι τα δικά μας τα «εργαλεία».
Βγαίνει στην επίθεση το Αεκ, οι Ουκρανοί αποκρούουν και ο Γιακουμάκης πέφτει αδέξια, άγαρμπα και αλατσούμπαλα πάνω στον αντίπαλο αμυντικό, του παίρνει τη μπάλα και κάνει να μπεί στην περιοχή. Ο Ντελ Τσέρρο τον σταματάει αμέσως. Φάουλ έκανες, κύριε. Το ίδιο επαναλαμβάνεται άλλες ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές και ο Γιακουμάκης χρεώνεται με ισάριθμα ΦΑΟΥΛ επιθετικά ! Κάθε επιθετική ενέργεια του Γιακουμάκη, ΕΙΝΑΙ ΦΑΟΥΛ, διότι ο τύπος αυτός πού κινείται σαν να πατάει σε σούστες, λειτουργεί ανεξέλεγκτα και αντικανονικά.
Το ίδιο είχε κάνει και στην φάση του δεύτερου γκολ κατά του Ολυμπιακού, άλλο ότι δεν το έδωσε ο Παπαπέτρου. Τι δουλειά έχει ο Παπαπέτρου με τη διαιτησία ; Και εννοώ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, πού ΤΙΜΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΑΡΕΣ σαν τον Ισπανό, τον Ντε Τσέρρο. Είναι δυνατόν δηλαδή να θεωρηθούν … «εν τη διαιτησία συνάδελφοι» ο Παπαπέτρου με τον Ντελ Τσέρρο ;
Θα μου πείτε, ίσως ότι μυρωδιά βγάζει η κολόνια, μυρωδιά βγάζουν και οι πορδές. Ναι, αλλά άλλο το ένα, άλλο το έτερον. Διαφέρουν στην … ποιότητα.
Τέλος πάντων, οι Ελληνες διαιτητές πού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «εργαλεία», ασφαλώς θα είχαν πολλά να ωφεληθούν αν τους υποχρέωναν να παρακολουθήσουν προσεκτικά τη διαιτησία του Ντελ Τσέρρο. Από τα «άλλα» μαθήματα, αυτά πού προσπαθεί να παραδίδει ο αρχιδι/αιτητής Περέϊρα όχι μόνο δεν έχουν να βγάλουν κάτι θετικό, αλλά αντίθετα, γενική είναι η εντύπωση ότι ο τύπος αυτός ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ την διαιτητική κοινωνία, έχοντας συμβιβαστεί με τις ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ δυνάμεις πού κινούν τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η περίπτωση του Περέϊρα, είναι μοναδική παγκοσμίως και μόνο σε ένα σαθρό, ανήθικο και διεφθαρμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον θα μπορούσε να σταθεί και να βιώσει.
Ας δούμε όμως τι κάνει ο Περέϊρα. Νομίζω ότι απλά παρακολουθεί και προσυπογράφει τις επιλογές των δύο Ελλήνων πρώην διαιτητών, του Τριτσώνη και του Κουκουλάκη. Ο ένας στηρίζει τον άλλο και τελικά, όλοι τους απολαμβάνουν τις υψηλές αποδοχές τους, χωρίς να προσφέρουν ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ στη διαιτησία, πέραν των εξυπηρετήσεων προς τα αφεντικά του βορρά και του νότου.
*** Αισθητή η απουσία του Τάσου Παπαπέτρου, του Κομίνη, του Βάτσιου, του Μάνταλου και του Σιδηρόπουλου.
Χωρίς τα μεγάλα της ατού, είναι πολύ δύσκολο για την Κούλα να γευτεί τη χαρά της νίκης.