Ο Μπίκας τα… έψαλε στον Τζήλο

Οι καθυστερήσεις που δεν κράτησε ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ του διαιτητή Θανάση Τζήλου (Λάρισας) και του παρατηρητή, Γιώργου Μπίκα (Χαλκιδικής) στην καθιερωμένη σύσκεψη στα αποδυτήρια των διαιτητών, μετά το τέλος του αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2. «Τα τρία λεπτά ήταν ελλιπέστατα. Ο Ταχτσίδης ήταν κάτω τρία λεπτά. Αν προσθέσεις και τις τέσσερις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο φτάνουμε στα έξι λεπτά. Όφειλες το λιγότερο να κρατήσεις 5 με 6 λεπτά καθυστερήσεις. Ήταν λάθος σου που δεν το έκανες», του επεσήμανε ο Μπίκας.  Από την πλευρά του ο Τζήλος του απάντησε: «Έχετε δίκιο, έκανα λάθος. Το σκέφτηκα μετά, όμως ήταν αργά».
Επίσης, ο Μπίκας επικεντρώθηκε και στη φάση του τραυματισμού του Ταχτσίδη. «Στην αγκωνιά του Ντάουντα (σ.σ. στο 56’) μπορούσες να δείξεις και κόκκινη αντί για κίτρινη», είπε ο διεθνής παρατηρητής στον ρέφερι, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να δείξει περισσότερες κίτρινες σε παίκτες του Ατρομήτου για τις κλωτσιές που έριχναν στους παίκτες του Ολυμπιακού.
Οοσν αφορά στο πέναλτι που καταλόγισε, ο Μπίκας είπε στον Τζήλο: «Σωστή η απόφασή σου. Η παράβαση φάνηκε και από την εξέδρα, από εκεί που ήμουν, και δεν χρειάζεται να δω τη φάση στο βίντεο».
Συμπέρασμα: Με βάση το ρεπορτάζ δικαιώνονται οι θέσεις του Ολυμπιακού για τον… απίθανο ρέφερι.

 Ο… απίθανος ρέφερι
Ακόμη και αν ο Μπίκας δεν τον τιμωρήσει, κανονικά ο Τζήλος δεν πρέπει να οριστεί ξανά. Ο Λαρισαίος ρέφερι στο Περιστέρι σφύριξε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Απόδειξη ότι δεν έχει ξαναγίνει σε παιχνίδι να αντικατασταθούν λόγω τραυματισμού τρεις παίκτες του Ολυμπιακού από τις κλωτσιές και τις αγκωνιές των αντιπάλων. Εκτός από τον Ντάουντα στο 56’ για την αγκωνιά στον Ταχτσίδη, ο Τζήλος θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να αποβάλει και τον Μάντσον για σκληρό φάουλ σε βάρος του Οφόε, καθώς ο παίκτης του Ατρομήτου είχε ήδη μια κίτρινη.
Χώρια τα ανύπαρκτα φάουλ που έδινε. Για παράδειγμα στο 6’ το δοκάρι του Ατρομήτου προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Ντιγκινί.

-Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Με αφορμή τον ορισμό του Τζήλου γράφαμε ότι τόσο στο φετινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), όσο και πέρσι στη Βέροια (2-1) ο Λαρισαίος διαιτητής είχε επιτρέψει το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Ολως, τυχαίως τα ίδια έκανε και στο προχθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι. Ποια είναι η άποψη του Περέιρα για όλα αυτά;


-Εκεί που γέλασε ο κόσμος με τον Τζήλο ήταν με το φάουλ που έδωσε σε βάρος του Ζιλέ στο 45’, όπου ο Βέλγος δε έχει καν επαφή με τον αντίπαλό του! Εδωσε κι άλλο ανύπαρκτο κατά του Πάρντο  στο 51’. Δεν είχε καθαρό μυαλό να κρατήσει ούτε τις προβλεπόμενες καθυστερήσεις, αν και στη διάρκειά τους έγινε μέχρι και αλλαγή από τον Ατρόμητο.