Δίωξη χωρίς… κατηγορητήριο!

***Σοβαρά τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, «αστεία» η πειθαρχική δίωξη. Στην υγειά της… εξυγίανσης!


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στο βιβλίο των θαυμάτων της… εξυγίανσης θα πρέπει να προσθέσουμε ένα ακόμη κεφάλαιο. Εχει σχέση με τη… δήθεν, με όλο το σεβασμό επιτρέψτε μας να τη χαρακτηρίσουμε «αστεία», πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ για τα πολύ σοβαρά επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα πρέπει να γελάνε μέχρι και στη Θεσσαλονίκη, αφού το πολύ πολύ να επιβληθεί πρόστιμο!
Παρότι σύμφωνα με το βίντεο, την έκθεση της ΔΕΑΒ και την καταγραφή των ζημιών από τη διοίκηση του σταδίου (300 σπασμένα καθίσματα, ζημιές στις θύρες, στις τουαλέτες κτλ), ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει ούτε με αφαίρεση τριών βαθμών, ούτε με τιμωρία της έδρας του! Ο λόγος; Εχουμε φθορές ξένης ιδιοκτησίας, όμως ο ΠΑΟΚ δεν παραπέμπεται με το ανάλογο άρθρο!
Ουσιαστικά πρόκειται για δίωξη χωρίς κατηγορητήριο! Δίνουν την εντύπωση πως έγινε, μάλιστα την τελευταία μέρα της προθεσμίας για αυτεπάγγελτη δίωξη στον ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στους Ζωσιμάδες, μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Δίνεται λοιπόν η εντύπωση πως υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά μέχρι και στα κατηγορητήρια. Για αυτό ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει μόνο με χρηματικό πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.
Αναλυτικά: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Γεώργιος Λαΐνης , άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 15 παρ. 4α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Γιατί …χειρουργήθηκε ο κανονισμός
Η πειθαρχική δίωξη του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ ασκήθηκε με το άρθρο 15 παρ. 4 α, αλλά το σωστό ήταν να ασκηθεί με βάση την παράγραφο  4 β, δεδομένου ότι το 4 α είναι για επεισόδια χωρίς φθορές ιδιοκτησίας σε αντίθεση με την παράγραφο 4 β, όπου συγκεκριμένα αναφέρεται σε ποινές (-3 βαθμοί, 2-4 αγωνιστικές) για επεισόδια που συνδέονται «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».
Διαβάστε αναλυτικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «4. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.
Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα».
Γιατί λοιπόν ο Ολυμπιακός παραπέμφθηκε με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4 β; Εχουμε ή όχι να κάνουμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά; Δίνεται ή όχι η εντύπωση πως η πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ ασκήθηκε μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια; Τα επεισόδια στα Γιάννινα δεν δημιούργησαν στον κόσμο αίσθημα αποστροφής προς το ποδόσφαιρο; Να δείτε που τελικά ο ΠΑΟΚ δεν θα τιμωρηθεί ούτε με πρόστιμο!