Κούγιας: «Με τη διαιτησία του Στυλιαρά δεν είχα άδικο. Ξέρω ποδόσφαιρο. Ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα, το Μαρούσι και την Θεσσαλονίκη. Ξέρω ποιες ομάδες θα ήθελαν ή δεν θα ήθελαν την ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

***«Θα μιλήσω στις 27 του μηνός κι ελπίζω να μην μου συμβεί τίποτα γιατί έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανθρώπους»
***«Θα μιλήσω για τις ΠΑΕ, που όπως θυμάστε από πέρυσι είναι αυτές που οργάνωσαν την πτώση μας. Τα Γιάννενα, η Κέρκυρα, η Βέροια. Θα μιλήσω με λεπτομέρειες και αριθμούς συμβολαίων»

***«Να ξέρετε πως μία ομάδα από αυτές, πριν από δύο μέρες, τρέχανε να βρουν συμβολαιογράφο στην Αθήνα και βρήκαν μία κυρία για να ξεμεταβιβάσουν το μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο μεταβίβασαν 27/2  του 2015. Και προσπαθούσαν μάλιστα να βρουν και ανοιχτό βιβλίο για να εμφανίσουν πως η αγορά έγινε το Νοέμβριο»


www.athleticlarissa.gr
Ο Αλέξης Κούγιας μετά τη λήξη της αναμέτρησης της ΑΕΛ κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε δηλώσεις με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεσμεύτηκε πως θα μιλήσει στις 27 Φεβρουαρίου για τις ομάδες που πέρυσι προσπάθησαν να ρίξουν την ΑΕΛ! Τα σημαντικότερα των δηλώσεών του:
«Είχα δεσμευθεί πως μετά το παιχνίδι θα μιλήσω για κάποια πολύ σοβαρά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό μου το προκάλεσε μία ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο για μένα. Ότι δηλαδή η παρουσία μου στην ΑΕΛ δυσφημεί την ιστορία της.
Αυτό με ενόχλησε αφάνταστα. Γνωρίζω ποιος έγραψε την ανακοίνωση και είναι ένας κ. Γαρής τον οποίο είχαν συναντήσει όσες φορές είχα επαφή στο γραφείο του Νίκου Πατέρα να βρίσκεται εκεί και σε ανοιχτή επικοινωνία. Είναι αυτός που γράφει τις ανακοινώσεις και το γνωρίζω από τότε, των οργανωμένων του Παναθηναϊκού εναντίον  του κ. Αλαφούζου. Δεν γνωρίζω πως παραμένει στον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν άνθρωπος του κ. Βγενόπουλου και επιφυλάσσομαι να στραφώ εναντίον του νομικά.
Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο κομμάτι που είναι και πολύ σπουδαίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πως θα μιλήσω στις 27 του μηνός κι ελπίζω να μην μου συμβεί τίποτα γιατί έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ανθρώπους. Θα μιλήσω για τις ΠΑΕ, που όπως θυμάστε από πέρυσι είναι αυτές που οργάνωσαν την πτώση μας. Τα Γιάννενα, η Κέρκυρα, η Βέροια. Θα μιλήσω με λεπτομέρειες και αριθμούς συμβολαίων.
Εκείνο που με ενοχλεί είναι αυτό που είπα στα παιδιά πριν από τον αγώνα. Τους είπα προσέξτε υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και την διαιτησία του σημερινού αγώνα, για να μην αποβληθούν. Να προσέξουν γιατί υπάρχει το σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στη 1 Μαρτίου. Αλλά κυρίως να μην πιστέψουν πως έχουμε σωθεί. Άκουγα τον κ. Φυντάνη να λέει πως σωθήκαμε χθες και προχθές. Επειδή πέρυσι το έζησα κι ενώ ήμασταν 10 βαθμούς μπροστά από τον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό και ξαφνικά αν δεν κερδίζαμε την προτελευταία αγωνιστική την Ξάνθη θα ήμασταν εμείς που θα είχαμε χάσει την κατηγορία.
Θέλω όμως να δώσω και ένα μήνυμα. Σε κάθε παιχνίδι που η ΑΕΛ δεν είναι βέβαιη για νίκη, υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων εδώ στη Λάρισα που συνεργάζεται με ομάδα ανθρώπων που παρασκηνιακά ελέγχουν το ποδόσφαιρο. Οργανώνουν μία αντικοινωνική συμπεριφορά εις βάρος μου.
Την μητέρα μου κι εμένα την έχουν βρίσει σε κρίσιμα παιχνίδια. Στη Football League δεν με έβρισε κανείς γιατί η ομάδα πήρε πρωτάθλημα. Όμως πέρυσι με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το ίδιο οργανωμένο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ το ίδιο. Είχε οργανωθεί το ίδιο και με πανό που κατασκεύασε στενός συνεργάτης του παλιού ιδιοκτήτη, Κωστή Πηλαδάκη. Τα χρήματα τα έδωσαν οι ίδιοι άνθρωποι που οργανώνουν εις βάρος μου πάντα τέτοιες ενέργειες. Όταν δανείζεις 129 εκατομμύρια ευρώ έχεις τη δυνατότητα να χρηματοδοτείς ανθρώπους. Όταν αυτό το γήπεδο κοστίζει 18 και παίρνεις 48 εκατομμύρια ευρώ δάνειο από τον Βγενόπουλο, τα χρήματα είναι εύκολο να δοθούν.
Και κάποιοι καλόμαθαν. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι πως μετά από τέτοια διαδρομή στεναχωρούμε να ακούω ανθρώπους να βρίζουν την νεκρή μητέρα μου. Όπως είχα πει και πέρυσι είμαι φτιαγμένος από πλουτώνιο. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση κανείς να με εξαναγκάσει να πάρω απόφαση που δεν την θέλω.
Παρεξηγήθηκε η δήλωση μου ότι έχουμε 9 τελικούς. Σήμερα (σ.σ.χθες, 19/02) με αυτό το παιχνίδι και την διαιτησία του Στυλιαρά δεν είχα άδικο. Ξέρω ποδόσφαιρο. Ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα, το Μαρούσι και την Θεσσαλονίκη. Ξέρω ποιες ομάδες θα ήθελαν ή δεν θα ήθελαν την ΑΕΛ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στεναχωριέμαι που σήμερα έβρισαν εμένα προσωπικά. Από αύριο στο σάιτ της ομάδας θα ανεβάζω τις επιστολές τους. Πως με προσέγγισαν. Τα μηνύματα τους.
Στηρίζω ανεπιφύλακτα τον Ηλία Φυντάνη. Όλοι έχουν άτυχες στιγμές. Κι εμένα δεν μου άρεσε η ομάδα σήμερα. Κι εμένα δεν μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε. Δεν μου άρεσε που περιμέναμε τον Παναθηναϊκό.Όμως έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και αυτός και οι ποδοσφαιριστές. Στο τέλος είμαι βέβαιος πως η ομάδα θα είναι στη Σούπερ Λίγκα. Κι επειδή 1η του μηνός δίνουμε τον αγώνα της χρονιάς.
Κάποιοι ξεχνούν ότι πριν έρθω εγώ, αυτός που έγραψε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ πρέπει να ξέρει πως εγώ την ΑΕΛ την βρήκα να παίζει με τους Αετούς Μαυροχωρίου. Την βρήκα να παίζει με ένα δελτίο. Την βρήκα μέσα σε ένα χρόνο με χρέη 500 χιλιάδες ευρώ. Χωρίς αδειοδότηση. Να μην υπάρχει σαν ομάδα πουθενά. Και μέσα σε δύο χρονιά με την δική μου διοίκηση καταφέραμε πολλά.
Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό ήταν καταπληκτική εμφάνιση σήμερα. Ο κ. Ουζουνίδης έκανε ματ στην οργάνωση του παιχνιδιού και εκείνο που μπορώ να πω είναι, μακάρι ο Παναθηναϊκός να μείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως μετά τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ η ομάδα μου είναι μαζί με τον Άρη οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ούτε τα ίδια τηλεοπτικά δικαιώματα πρέπει να παίρνουμε με τους άλλους, ούτε κάποιοι σκοτεινοί άνθρωποι που δεν ξέρουν να βάλουν ούτε την υπογραφή τους να σχεδιάζουν πράγματα για εμάς.
Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν καταλαβαίνουμε κανέναν. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια στην έδρας μας με Πλατανιά, Παναιτωλικό, Λαμία και Κέρκυρα. Ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και θα συναντήσουμε ξανά διαιτητή σαν το σημερινό. Όμως τα πράγματα θα είναι καλύτερα και είμαι βέβαιος πως όλοι θα καταλάβουν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που χωρίς να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και παράνομες πράξεις που εργάζεται 44 χρόνια ως κορυφαίος δικηγόρος και διαθέτει τα εισοδήματά του για το ποδόσφαιρο χωρίς να υπάρχει μια βρωμιά είναι πολύ σκληρός για να υποκύψει.
Η ομάδα μου έχει υποβιβαστεί, έχει διαλυθεί κατ’ επανάληψη παρότι έχει πάρει ένα πρωτάθλημα και πρόσφατα ένα Κύπελλο και σύντομο διάστημα έπαιζε στη Γ’ Εθνική. Αυτό δεν το επιτρέπω.
Ειλικρινά δεν τους φοβάμαι καθόλου. Ήρθαν μπράβοι και με χτύπησαν πριν την παραμονή του πρώτου αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν θέλω να λειτουργήσω έτσι. Έχω αποφυλακίσει λόγω της ιδιότητος μου, τους μισούς παράνομους της Ελλάδας. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιους είδους συμπεριφορές.
Επίσης ξέρετε κάτι; Η μάνα μου δεν ήταν πόρνη. Ήταν μια εξαιρετική μητέρα και εμένα και τον αδερφό μου μας έδωσε μία εξαιρετική αγωγή και παιδεία. Ήταν μια γυναίκα που ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν αγωνιστής και είχε μείνει από τον εμφύλιο ανάπηρος και τον στήριξε όταν ήταν τζαμάς στην Πετρούπολη. Η ίδια μιλούσε γαλλικά κι έπαιζε και πιάνο. Δεν ήταν πόρνη. Είναι ντροπή αυτό, όπως δεν ήταν πόρνη και η μητέρα του Ηλία Φυντάνη.
Είμαστε όλοι περήφανοι που είμαστε επικεφαλής σ’ αυτή την ομάδα. Αλλά εγώ δεν είμαι ούτε Πηλαδάκης να παίρνω 129 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και να αφήνω καμένη γη. Ούτε δυστυχώς Βαγγέλης Πλεξίδας, που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο και ήταν έρμαιο του κάθε Γαλανακόπουλου και Κολοβού. Είμαι ο Αλέξης Κούγιας και περπατάω μόνος μου στο δρόμο και στη Λάρισα και θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο. Δεν πρόκειται αν δεν εμφανιστεί κάποιος που μπορεί με το ηθικό του βάρος και την οικονομική του υποδομή να αλλάξει προς τα πάνω την ΑΕΛ να αφήσω την ομάδα αυτή. Δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει, ούτε που κρύβεται».