Ορισμός-ξεφτίλα για την Τούμπα

***Ο Λαρισαίος Αρετόπουλος τιμωρήθηκε στα πέντε από τα έξι ματς πρωταθλήματος που σφύριξε, όπως και στα δυο του Κυπέλλου! 
***Οι βοηθοί είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο διαιτητής που μέχρι τώρα κατέχει το ρεκόρ από τιμωρίες ορίστηκε από την απίθανη ΚΕΔ σε ένα κρίσιμο ματς πρωταθλήματος, συγκεκριμένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο (της ΕΠΣ Τρικάλων, όμως διαμένει μόνιμα στη Λάρισα και σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να αλλάξει ένωση), ο οποίος είναι μακράν ο χειρότερος διαιτητής της Superleague. Σύμφωνα με πληροφορίες, τιμωρήθηκε στα πέντε από τα έξι ματς πρωταθλήματος που σφύριξε φέτος, ενώ έχει και δυο «καμπάνες» και στα δυο παιχνίδια Κυπέλλου που ορίστηκε!
Αν δεν είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό, ο διεθνής ρέφερι δεν θα ορίζονταν στην Τούμπα. Ειδικότερα στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 έγινε… ρεζίλι, καθώς στο 79’ μπροστά στα μάτια του υπήρξε ένα πέναλτι που είναι αδύνατον να μην το βλέπει, συγκεκριμένα η ανατροπή του Σεμπά από τον Μάντσον. Επίσης, ο Λαρισαίος Αρετόπουλος στο 62' δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Κιβρακίδη για φάουλ στον Εμενίκε.
Το ματς που δεν τιμωρήθηκε ο Αρετόπουλος ήταν στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 αλλά κι εκεί έκανε λάθος, καθώς δεν απέβαλε τον Μάτος. Για τη διαιτησία του στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-0 έμεινε εκτός για περισσότερο από έναν μήνα, επειδή τα θαλάσσωσε στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο Ξάνθη-Πανιώνιος 2-0, δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων (15’), ενώ στο 38’ έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Μασούντ για φάουλ στον Φλίσκα.  Στο Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-1, αμέσως πριν το γκολ προηγήθηκε φάουλ του Τσοκάνη στον Ντιγκινί, στο οποίο ο πρώτος έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.
Στο Πλατανιάς-Απόλλων 1-1 δεν έδωσε πέναλτι του Μπαρτολίνι στον Πετρόπουλο (3’).

-Ο Λαρισαίος Αρετόπουλος τα άκουσε στο σεμινάριο του Ιανουαρίου από την ΚΕΔ, επειδή ξεκίνησε το παιχνίδι Κυπέλλου Λαμία-Παναθηναϊκός 4-1. «Μην ζητάτε μπελάδες», είχε ειπωθεί χαρακτηριστικά. Ο αγώνας έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2017 και το γήπεδο ήταν ακατάλληλο λόγω του χιονιού που είχε πέσει πριν αλλά και στη διάρκεια του αγώνα που δυσκόλευε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά δεν το διέκοψε…

-Ακόμη και σε ένα εύκολο παιχνίδι Κυπέλλου, όπως το Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 ο διεθνής Αρετόπουλος τα έκανε μαντάρα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και σε αυτό! Αρχικά η βαθμολογία του ήταν 8.1, επειδή γενικά δεν είχε καλή παρουσία, όμως η ΚΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε την έκθεση στον παρατηρητή. Ετσι ο Αρετόπουλος πήρε 7.9 επειδή ήταν ανύπαρκτη η αποβολή του Καρανίκα.

Για το… καλό του ΠΑΟΚ
Ένα τσουβάλι λάθη έκανε ο Λαρισαίος Αρετόπουλος στο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, ματς που έγινε στις 23/10/16. Ο διεθνής ρέφερι είχε επηρεαστεί από την προπαγάνδα και δεν ήθελε με τίποτα να αδικήσει τον ΠΑΟΚ, ούτε να δώσει την παραμικρή αφορμή.
Παρότι ο Ολυμπιακός νίκησε έγιναν δυο χοντρά λάθη από τον Λαρισαίο Αρετόπουλο. Στο 45+2’ «ξέχασε» να δείξει κίτρινη στον Ροντρίγκες για το φάουλ στον Φιγκέιρας, καθώς ανέκοψε επίθεση, και του έδειξε μόνο μια, επειδή «αρπάχθηκε» με τον αντίπαλό του. Στην ίδια φάση κίτρινη έδειξε και στον παίκτη του Ολυμπιακού.
Το δεύτερο χοντρό λάθος του Αρετόπουλου έγινε στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 61’ ο Κάμπος χρησιμοποίησε τον αγκώνα του και έριξε κάτω τον Φιγκέιρας, όμως ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων», ξεσηκώνοντας όλο το γήπεδο.
Από κει και πέρα υπήρχαν κι άλλα λάθη του Αρετόπουλου υπέρ του ΠΑΟΚ στον πειθαρχικό έλεγχο:
Στο 19’ «έπνιξε» κίτρινη κάρτα στον Σάχοφ, ο οποίος ανέκοψε με φάουλ , λίγο μετά το κέντρο, επίθεση του Φορτούνη.
Στο 72’ δεν έδειξε κίτρινη στον Μάτος για φάουλ στον Φιγκέιρας.
Στο 74’ ο Σάχοφ γλίτωσε πάλι την κάρτα, όταν έκανε φάουλ στον Μιλιβόγεβιτς, σηκώνοντας ψηλά το πόδι του. Παρόμοια περίπτωση με τη δεύτερη κίτρινη του Ρέτσου που έδειξε ο Λαμπρόπουλος στον αγώνα με τον Πανιώνιο.
Στο 111’ χαρίστηκε και στον Χαρίση παρά το σκληρό φάουλ στον Μιλιβόγεβιτς.
Σα να μην έφτανε που σφύριξε 70-30 υπέρ του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς του ζητούσαν το λόγο επειδή δεν διέκοψε το ματς, παρά μόνο προσωρινά όπως προβλέπεται, επειδή υπήρχε πολύ καπνός, λόγω άπνοιας, από το άναμμα καπνογόνων.
Στις 03/12/14 ο Λαρισαίος Αρετόπουλος σφύριξε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2.

Η κάρτα… φάντασμα
Με δυο μέτρα και δυο σταθμά σφύριξε ο Αρετόπουλος στον περσινό προημιτελικό Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2. Σα να μην έφτανε το λάθος του Κωσταρά, που τον τον έβαλαν και στην Τούμπα, από το οποίο προήλθε το γκολ των γηπεδούχων, ο Λαρισαίος ρέφερι απέβαλε τον Ντα Κόστα στο 83’ για ένα φάουλ στον Λε Ταλέκ, ενώ νωρίτερα χαρίστηκε στον Πλατέλλα. Ετσι ο Ντα Κόστα δεν έπαιξε στην Τούμπα.

Το είχαν δείξει
Η επιλογή του Λαρισαίου Αρετόπουλου για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ισοδυναμεί και με αποτυχία της αποτυχημένης ΚΕΔ. Την περασμένη Παρασκευή είχαμε γράψει ότι «έδειξαν» πως είναι φαβορί για την Τούμπα, με αφορμή την επιλογή του ως τέταρτου στο παιχνίδι Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2. Εχουν απαξιώσει όλους τους διαιτητές, με αποτέλεσμα να βάζουν τους ίδιους και τους ίδιους και με κριτήριο όσους αδικούν τον Ολυμπιακό. Στις επιλογές προσθέστε και τον τέταρτο Κομίνη που επίσης είναι ανεπιθύμητος στον Ολυμπιακό.

Βοηθοί: Ο ένας χειρότερος από τον άλλον
Μεγάλο θέμα υπάρχει και με τους βοηθούς του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Παραμένουν άγνωστα τα κριτήρια που έβαλαν τους Κωσταρά (Αιτ/νιας) και Αλεξέα (Μεσσηνίας). Ο πρώτος ήταν μαζί με τον Αρετόπουλο στο περσινό παιχνίδι Κυπέλλου (02/03/17), Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 και είχαν κακή συνεργασία. Συγκεκριμένα, ο Κιβρακίδης, ο οποίος έκανε τη σέντρα στο γκολ (47') του Ατρομήτου, όχι μόνο είναι οφσάιντ πάνω από ένα μέτρο, βρίσκονταν και ακριβώς μπροστά του!
Σε ματς πρωταθλήματος η μοναδική φορά που ορίστηκε ο Αλεξέας ήταν στο 1-0 επί της Λαμίας στο Περιστέρι. Εκεί έκανε μεγάλο λάθος, καθώς στο ξεκίνημα του β’ μέρους (48’) καταλόγισε ανύπαρκτο οφσάιντ σε βάρος του Μίλιτς, κόβοντας επίθεση των «ερυθρολεύκων».