Απόφαση-σκάνδαλο: Μείον τρεις βαθμοί και δυο αγωνιστικές στον Ολυμπιακό

***Απόφαση εκτός πραγματικότητας και λογικής, αφού η αστυνομία προκάλεσε τα γεγονότα και ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε, χωρίς να κινδυνέψουν οι παίκτες και οι διαιτητές
***Η απόφαση είναι εφέσιμη
***Ποινή-μαμούθ, τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στον Βόλο, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κλήθηκε καν σε απολογία για το παιχνίδι στα Γιάννινα!
Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.