Σφυρίζει 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ

***Σε πέντε παιχνίδια ο Λαρισαίος Αρετόπουλος ευνόησε σκανδαλωδώς τον ΠΑΟΚ και έπρεπε να είναι εκτός πινάκων. Σε ένα έδωσε δυο πέναλτι, σε άλλο πήγε στην άσπρη βούλα για φάση εκτός περιοχής 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΓΑΥΡΟΣ)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχει διαιτητής που σε ένα παιχνίδι έχει δώσει δυο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ; Υπάρχει διαιτητής που σε άλλο ματς έδωσε μέχρι και πέναλτι, στιλ… Βάτσιου, σε φάση εκτός της περιοχής; 
Το όνομα αυτού, Αλέξανδρος Αρετόπουλος (που μπορεί να είναι της ΕΠΣ Τρικάλων αλλά διαμένει στην Λάρισα), τον οποίο όρισαν στον αγώνα της Κυριακής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, μια επιλογή που είναι ο ορισμός της… ξεφτίλας.
Πότε έδωσε τα δυο πέναλτι; Στις 11/11/12 σφύριξε ΠΑΟΚ – Πλατανιάς 2-0 και ο Λαρισαίος Αρετόπουλος πήγε στην άσπρη βούλα στο 44’ σε πέναλτι που έχασε ο Αθανασιάδης, ενώ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 68’ με πέναλτι του Σαλπιγγίδη.
Όμως, η… υπόθεση έχει και συνέχεια. Στις 05/02/2014 ο διεθνής Λαρισαίος διαιτήτευσε ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 5-0, όμως μην σας ξεγελά το ευρύ σκορ. Στην ανάπαυλα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους. Το δεύτερο γκολ του Σαλπιγγίδη στο 61’, το οποίο έδιωξε το άγχος από τους Θεσσαλονικείς, είναι οφσάιντ , ο βοηθός Γκάγκας υπέδειξε την παράβαση, όμως ο ρέφερι προτίμησε να πάρει τη φάση πάνω του και τιμωρήθηκε με «καμπάνα» τριών αγωνιστικών!!!
Στις 19/09/16 ο Λαρισαίος Αρετόπουλος σφύριξε Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2.  «Κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η φάση του 31’, η οποία γίνεται μπροστά στα μάτια του Αρετόπουλου και εννοούμε το πέναλτι του Τζαβέλα στον Φαρίνια. Αν το έδινε έπρεπε να αποβάλει τον Τζαβέλα με δεύτερη κίτρινη.

-Ο Αρετόπουλος δεν έκανε μόνο αυτά στην Τρίπολη. Σα να μην έφτανε που δεν έδωσε πέναλτι στον Αστέρα, στο 45’ έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μπέρτο για σκαριά στον Κρέσπο. Τότε οι γηπεδούχοι ξεχείλισαν από αγανάκτηση. Ολος ο πάγκος, ακόμη και άτομα με πολιτικά, μπήκε μέσα στο τερέν και ο ρέφερι άκουγε τα εξ αμάξης. Τέτοιο πέσιμο δεν έχει ξαναγίνει εν ώρα αγώνα.

-Το παιχνίδι που ο Αρετόπουλος έγραψε… ιστορία ήταν στις 25/10/15, συγκεκριμένα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1. Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 28’ με εύστοχο πέναλτι του Μπερμπάτοφ. Όμως, ο Λαρισαίος την… πάτησε, επειδή το μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκες ήταν σε φάση εκτός περιοχής! Πρόκειται για περίπτωση παρόμοια με του Βάτσιου, που φέτος έδωσε τέτοιο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

Το 5ο σκάνδαλο και η ρήξη
Στις 27/02/16 ο Αρετόπουλος σφύριξε ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0.  Δεν έδειξε κόκκινη κάρτα  στο μαρκάρισμα του Μακ που προκάλεσε τον τραυματισμό του Σανκαρέ στο κεφάλι (45+1’). Όπως θα μπορούσε να αποβάλει και τον Πέλκα στο 73’ που πήγε με τις τάπες στον Δημούτσο. Αξέχαστη κι αυτή η διαιτησία του. Πραγματικό ρεσιτάλ υπέρ του ΠΑΟΚ που ισοδυναμεί με πέμπτη σκανδαλώδη διαιτησία υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Στις 31/05/16 ο Αρετόπουλος είχε οριστεί στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-1, για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Τότε οι «πράσινοι» είχαν αντιδράσει για τον ορισμό του, λόγω του πέναλτι εκτός περιοχής σε αγώνα της κανονικής περιόδου, ενώ λέγεται ότι η τακτική του ΠΑΟ πρέπει να ήταν και η αιτία της οριστικής ρήξης Σαββίδη-Αλαφούζου!

Επιλογή «άσχετου»
Εκτεθειμένος ο Περέιρα με την επιλογή του ρέφερι της Τούμπας (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός). Κοινώς ο Λαρισαίος Αρετόπουλος προκύπτει από το… πουθενά. Ακόμη και αν κάποιος, με πάντα αγωνιστική και καλοπροαίρετη την κριτική, επιχειρήσει να ψάξει ένα κριτήριο για την επιλογή του, δεν πρόκειται να βρει. 
Είθισται στα ντέρμπι να μπαίνουν οι πιο φορμαρισμένοι διαιτητές, όμως ο Αρετόπουλος είναι μόνιμα τιμωρημένος! Συγκεκριμένα, όπως γράφαμε και χθες, έχει τιμωρηθεί στα πέντε από τα έξι ματς πρωταθλήματος που σφύριξε, όπως επίσης έχει και δυο τιμωρίες στο Κύπελλο και μάλιστα σε ισάριθμους αγώνες.
Από πού ο Περέιρα έκρινε ότι ο Αρετόπουλος είναι φορμαρισμένος; Αφενός στην Τούμπα θα έχουν περάσει 20 μέρες από την προηγούμενη φορά που σφύριξε, αφετέρου δεν τα είχε πάει καλά στο παιχνίδι Πλατανιάς-Απόλλων 1-1 στις 5 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, ο Πορτογάλος είδε τον κάτοικο Λάρισας στο παιχνίδι Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2, όπου ήταν τέταρτος και έκρινε ότι είναι φορμαρισμένος, αν και τα έκανε μπάχαλο στα προηγούμενα παιχνίδια;
Επίσης, ο Αρετόπουλος δεν έχει πολλούς ορισμούς, απόδειξη ότι η σεζόν του είναι «μαύρα χάλια». Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι το έβδομο φετινό παιχνίδι που τον βάζουν, ενώ πρώτοι στους ορισμούς είναι οι Τζήλος, Διαμαντόπουλος, Σκουλάς με 11 και ακολουθεί ο Σέζος με 10. Ο Αρετόπουλος είναι στη 13η θέση των επιλογών μαζί με Βάτσιο, Στυλιαρά, Μάνταλο (σ.σ. ωχ, αμάν. αμάν!) και άλλους τρεις ρέφερι (Παπαδόπουλος, Τσαμούρης, Κατσικογιάννης). Και μόνο από τα τελευταία φαίνεται πως ο διεθνής ρέφερι δεν ξεπερνά ούτε τη μετριότητα!
Εξαιτίας, των παραπάνω θα έχουμε άδικο αν επισημάνουμε ότι δεν προκύπτει αγωνιστικό κριτήριο για την επιλογή του Αρετόπουλου;

Είναι αήττητος ο ΠΑΟΚ
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν χάνει στην Τούμπα με τον Αρετόπουλο διαιτητή, ο οποίος την Κυριακή θα σφυρίξει ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός . Την σεζόν 2012-13 σφύριξε ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 2-0 και την επόμενη ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 5-0. Έχει επίσης την σεζόν 2015-16 τα ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1, ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0 και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (1-1, πλέι οφ). Συνολικά δηλαδή ο ΠΑΟΚ έχει  4 νίκες και μια ισοπαλία με τον Λαρισαίο Αρετόπουλο στην έδρα του, την Τούμπα. Φέτος, ο Αρετόπουλος ορίζεται πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ.

Ρεκόρ ο Αλεξέας
Ο δεύτερος βοηθός του Αρετόπουλου στην Τούμπα, ο Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) ορίζεται για τέταρτη φορά σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ενώ στον πίνακα υπάρχουν συνολικά 55 βοηθοί. Αν ήθελαν να είναι όλοι διεθνείς γιατί έβαλαν παρατηρητή τον Σπυρόπουλο που δεν είναι διεθνής; Ο Αλεξέας ήταν με Διαμαντόπουλο στο ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4η Αγωνιστική), με τον Σιδηρόπουλο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-2 (12η) και με τον Κουτσιαύτη στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3 (20ή) 

Αρωμα… κορυφαίου
Ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) είναι ο βοηθός που όρισε ο Κοντονής στον προπερσινό τελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Από την πρώτη στιγμή που έγινε διεθνής, δηλαδή από το 2014, δηλαδή μια σεζόν αφότου ανέβηκε στη Λίγκα, ο Κωσταράς μπήκε στην διαιτητική ομάδα του Θεσσαλονικιού, καταγόμενου από το Ωραιόκαστρο, Τάσου Σιδηρόπουλου. Ο …κορυφαίος αγωνιστικά έχει φιλοσοφία κατά του Ολυμπιακού. Γιατί δεν έβαλαν μαζί του τον Κωσταρά στο Ατρόμητος-ΑΕΚ;