Σε κίνδυνο το Παγκρήτιο - Φόβοι για νέο «ξήλωμα» στεγάστρου


www.neakriti.gr


Εναερίτες από την Αθήνα έφτασαν το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο προκειμένου να ελέγξουν το ανατολικό τμήμα του στεγάστρου, καθώς υπήρχαν φόβοι για το ξήλωμα του, λόγω των ισχυρών ανέμων, με τους αρμόδιους μάλιστα να λαμβάνουν απόφαση εκκένωσης του αγωνιστικού χώρου για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν προβλήματα σε 4 πάνελ τα οποία παρουσίαζαν παραπάνω ταλάντωση από τη προβλεπόμενη, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται εξαιτίας των ανεμοπιέσεων.
Και όλα αυτά συμβαίνουν, 2,5 μήνες μετά την ανανέωση της έκδοσης πιστοποιητικού για την άδεια καταλληλότητας του Παγκρητίου σταδίου, το οποίο αφορά τόσο τον αγωνιστικό χώρο όσο και τις κερκίδες και αφού είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις της Κρήτη τβ για αφαίρεση άδειας καταλληλότητας τον Απρίλιο, αποκάλυψη η οποία δρομολόγησε εξελίξεις με την ετεροχρονισμένα ανανέωση άδειας εξπρές που έληξε τον περασμένο Οκτώβριο.
Και το τελευταίο περιστατικό πάντως γεννά δεκάδες ερωτηματικά καθώς συμβαίνει 2,5 μήνες μετά τον απαραίτητο έλεγχο στο Παγκρήτιο Στάδιο, οπότε ειδικοί άναψαν το πράσινο φως για την άδεια καταλληλότητας μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.
Για μεμονωμένο περιστατικό, κάνουν λόγο οι αρμόδιοι...
Σύμφωνα με τον Μαρίνο Παττακό, στις λαμαρίνες… εξασθένησαν τα στηρίγματα τους και για τον λόγο αυτό κρίθηκαν αναγκαίες οι εργασίες επισκευής, αντιστήριξης και σταθεροποίησης τους από ειδικούς.

Τις τελευταίες μέρες, αθλητές και σωματεία προπονούνται στους βοηθητικούς χώρους, καθώς είναι κλειστό το κεντρικό γήπεδο ενώ από Δευτέρα θα εκτιμηθεί εκ νέου η όλη κατάσταση για το αν τελικά ανοίξει και πάλι το κεντρικό γήπεδο.
Με το κλείσιμο του γηπέδου πάντως ξύπνησαν μνήμες από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν και τότε οι καιρικές συνθήκες είχαν διαλύσει το δυτικό στέγαστρο το οποίο αφαιρέθηκε και έκτοτε δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Παγκρήτιο: Κλειστό το κεντρικό γήπεδο - Ζημιά στο στέγαστρο

Κλειστό μέχρι νεωτέρας είναι το Παγκρήτιο Στάδιο, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι της περασμένης Πέμπτης προκάλεσαν ζημιές και στο ανατολικό στέγαστρο!
Ξυπνούν έτσι μνήμες από το Φεβρουάριο του 2015, όταν και τότε οι καιρικές συνθήκες είχαν "διαλύσει" το δυτικό στέγαστρο, το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε και έκτοτε δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί...
Οι πόρτες για την είσοδο εντός αγωνιστικού χώρου ήταν χθες κλειστές για δεύτερη ημέρα, αφού η χρήση είχε απαγορευτεί με έκτακτη απόφαση της διοίκησης του σταδίου από το απόγευμα της Πέμπτης, αν και θα έπρεπε νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Παγκρήτιο να μείνει κλειστό, αφού ο βοριάς "λυσσομανούσε" και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα αθλητών, προπονητών και θεατών. Σήμερα, μάλιστα, θα μπουν εναερίτες για να διαγνώσουν την ακριβή ζημιά στο ανατολικό στέγαστρο και θα μπορούν να γίνουν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι...
Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας η διοίκηση του Παγκρητίου σκέφτεται να απευθυνθεί σε ειδική τεχνική εταιρεία στην Αθήνα, με πιθανή την αφαίρεση και του ανατολικού στεγάστρου!

Έκτακτες συνεδριάσεις
Μάλιστα, χθες υπήρχαν συνεχείς έκτακτες συνεδριάσεις σε κλίμα μυστικοπάθειας της "Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ", με την παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου αλλά και του τεχνικού που είχε εκδώσει πριν εννέα μήνες περίπου το πιστοποιητικό για την άδεια καταλληλότητας ολόκληρης της εγκατάστασης του Δήμου Ηρακλείου. Μια άδεια που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2017 με διαδικασίες-εξπρές, όπως είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" και, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, ήταν εξάμηνης διάρκειας και έληγε τον Οκτώβριο!
Άρα, αν δεν ανανεώθηκε, τους τελευταίους μήνες το Παγκρήτιο Στάδιο δεν έχει άδεια καταλληλότητας, παρότι λειτουργεί καθ' ολοκληρίαν τόσο για το στίβο, όσο και για το ποδόσφαιρο. Αν όμως έχει ανανεωθεί, τα πράγματα είναι ακόμα... χειρότερα, αφού "πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις..." το δυτικό στέγαστρο άρχισε να ξηλώνεται λόγω καιρικών συνθηκών.
Θυμίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είχαν φιλοξενηθεί στις θύρες 10-11, στο τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη, και ουσιαστικά είχαν πάνω από τα κεφάλια τους ένα στέγαστρο... που δυνητικά, ανά πάσα στιγμή, ήταν υπό κατάρρευση!

Αγωνία σε σωματεία-αθλητές
Οι προβολείς του Παγκρήτιου Σταδίου παρέμειναν κλειστοί χθες Παρασκευή το βράδυ και έτσι τα σωματεία και οι αθλητές έκαναν τις προπονήσεις τους στο βοηθητικό. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη αγωνία για το πόσες ημέρες θα μείνει εκτός λειτουργίας το κεντρικό στάδιο, ενώ και από τον Εργοτέλη ρωτούσαν να μάθουν για τις εξελίξεις, φοβούμενοι μην αναγκαστούν να... ξεσπιτωθούν!


Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ