Η συζήτηση διαιτητών-ΚΕΔ για τις εκθέσεις των παρατηρητών και τα αιτήματα

Στο «βήμα του διαιτητή», στο πλαίσιο του σεμιναρίου των ρέφερι και των βοηθών της Λίγκας, έγινε συζήτηση μεταξύ διαιτητών-ΚΕΔ για τις εκθέσεις των παρατηρητών. Οι ρέφερι ανέφεραν ότι άλλα τους λένε στα αποδυτήρια, άλλη βαθμολογία βλέπουν και πως οι παρατηρητές επηρεάζονται από τους τηλεκριτικούς διατησίας. Παράλληλα, σε περίπτωση αλλαγής γνώμης, δεν αναγράφουν στην έκθεσή τους ότι έγινε χρήση βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσαχειλίδης ανέφερε ότι τσέκαρε τα παραπάνω σε μια αγωνιστική, χωρίς όμως να προκύψει κάτι.
Ακόμη, μέσω του Σιδηρόπουλου που είναι επικεφαλής του συνδικαλιστικού τους οργάνου, οι διαιτητές ζήτησαν να τους προστατεύει η ΚΕΔ από ανακοινώσεις και δηλώσεις που τους θίγουν ως προσωπικότητες, επισημαίνοντας ότι κάποιοι διαιτητές σκέφτονται από μόνοι τους να κινηθούν νομικά.
Επίσης:
Οι ρέφερι υπέβαλαν αίτημα να πηγαίνουν στο γήπεδο με τις φόρμες και όχι με κοστούμι, επειδή αυτό γίνεται και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Επισήμαναν το πρόβλημα με τις ενδοεπικοινωνίες, κάποιες δεν δουλεύουν, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχουν «μηχανήματα» για επιπρόσθετους διαιτητές! (Σχόλιο: Για αυτό δεν μπορούσαν να συννενοηθούν στους αγώνες Κυπέλλου; Τότε γιατί έβαζαν επιπρόσθετους;)
Αξιο αναφοράς, και μπράβο στην ΚΕΔ, που άλλαξαν το πρόγραμμα, βάσει του οποίου τα σεμινάρια της Τρίτης (16/01) ολοκληρώνοντας στις 21:30, καθώς την Τετάρτη (17/01) τα αγωνιστικά τεστ έχουν μεν προγραμματιστεί για τις 8:45, όμως ο έλεγχος βάρος και λίπους ξεκινά στις 07:00, άρα δεν ήταν σωστό να ταλαιπωρηθούν.
Το άσχημο είναι ότι διαιτητές και βοηθοί από τη Βόρεια Ελλάδα έχασαν μεγάλο μέρος των μαθημάτων, επειδή, λόγω ομίχλης στα αεροδρόμια, δεν "πέταξαν" έγκαιρα.