Παραίτηση εκ του... ασφαλούς! - Αν είχε μετανιώσει, θα παρέδιδε και τη βουλευτική του έδρα

***Ο Ζουράρις απέδειξε ότι μόνο... φούσκες μπορεί να προσφέρει
***Είναι να γελάει κανείς και μόνο με την πολιτική του διαδρομή...

«Σε μια κρίση, η πιο τολμηρή επιλογή είναι συχνά η πιο ασφαλής», είπε ο Αμερικανός πολιτικός Χένρι Κίσσιγκερ και ακριβώς αυτή την... γραμμή, ακολούθησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζουράρις. Ο ανεκδιήγητος πολιτικός με την παραίτησή του από το πρώτο πόστο απέδειξε ότι δεν αναλαμβάνει ουδεμία ευθύνη για τις δηλώσεις του εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, που μπορούν να εκληφθούν ότι προκαλούν και τη βία.
Αν είχε μετανιώσει, θα υπέβαλε την παραίτησή του και από Βουλευτής, επειδή μόνο αυτή η παραίτηση θα είχε ουσία. Αλλωστε, με τις δηλώσεις του προκαλεί απέχθεια όχι μόνο σε βάρος του αλλά σε ολόκληρη την πολιτική σκηνή. Κατά τα άλλα, έστω και ως Βουλευτή, να τον χαίρονται και στην Κυβέρνηση, και στους ΑΝΕΛ και σε ολόκληρο το Κοινοβούλιο.
Και λίγα λόγια για τον πολιτικό Ζουράρι:
Αρχικά κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του ΚΚΕ εσωτερικού.
Ηταν υποψήφιος με το ΚΚΕ τόσο στις ευρωεκλογές του 1999 όσο και στις εθνικές εκλογές του 2000.
Στα highlights της πολιτικής του σταδιοδρομίας συγκαταλέγεται και το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, στο οποίο τέθηκε επικεφαλής μαζί με τον συντηρητικότατο Στέλιο Παπαθεμελή στις ευρωεκλογές του 2009.
Μετά είχε βρει καταφύγιο στη Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη.
Ηταν μέλος της πρωτοβουλίας «Δίκτυο 21» της οποίας πρόεδρος ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Τελευταία έφτιαξε δικό του Κόμμα που το ονόμασε «Πυρίκαυστος Ελλάδα» και στις τελευταίες εκλογές συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ. Με αφορμή την ιδρυσή του είχε πει ότι «στόχος μας είναι η κατάληψη της εξουσίας. Το λιγότερο από αυτό θα είναι γελοίο», δήλωση που αναπαράγουμε για να γελάσει κάθε πικραμένος...