Η… απληρωσιά των διαιτητών στο τραπέζι FIFA-ΚΕΔ

Είναι ένα απλό θέμα που τείνει να εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό. Υποτίθεται ότι η FIFA και η UEFA το λύνουν από το καλοκαίρι, όμως η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Οι διαιτητές έχουν λάβει μόνο ένα μικρός μέρος των περσινών οφειλομένων ολόκληρης της αγωνιστικής περιόδου και τίποτα από τα φετινά αν και ήδη έχουν διεξαχθεί επτά (και πάμε για οκτώ) αγωνιστικές, αν και ο κανονισμός διαιτησίας (που υποτίθεται ότι ήρθε απευθείας από τη FIFA) προβλέπει οι αμοιβές των ρέφερι να καταβάλλονται πριν από τους αγώνες!
Μετά τις υποσχέσεις του Βασάλο για άμεση λύση που δεν δόθηκε ποτέ, ανέλαβε η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία συζήτησε το θέμα με τον Περέιρα. Θα προταθεί στην ΕΠΟ είτε τα χρήματα να καταβληθούν από δικούς της πόρους, είτε από χρήματα που θα αποσταλούν προς τις ΠΑΕ από την UEFA, για συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα. Πάντως, άμεση λύση δεν βλέπει κανείς. Ολο συζητούν και όλο το πρόβλημα μεγαλώνει. Αδιαφορία ακόμη και από την ΚΕΔ που οι αμοιβές όλων ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ τον μήνα για να βλέπουμε διαιτησίες επιπέδου… Δ’ Ερασιτεχνικής, λόγω της… εξυγίανσης που κάνουν.
Το παράλογο είναι οι διαιτητές της Γ’ Εθνικής, όπου τα σωματεία είναι ερασιτεχνικά, να πληρώνονται πριν από τους αγώνες και οι επαγγελματικές ομάδες να δίνουν… φέσια. Τα πράγματα πήγαιναν καλά στην Football League, όπου αποφάσισαν οι διαιτητές πλέον να μην παίρνουν τις αμοιβές τους αλλά αυτό να συμβαίνει κάθε μήνα. Βέβαια δεν διευκρίνισαν ποιον μήνα…