Αδιόρθωτοι! Φιλοσοφία κατά του Ολυμπιακού έχει ο Κομίνης

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ανοιχτό βιβλίο είναι οι ορισμοί της ΚΕΔ! Ετσι όπως κατάντησαν τη διαιτησία η επιλογή του Γιώργου Κομίνη (Θεσπρωτίας) στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ήταν μονόδρομος, αφού δεν είχαν άλλες λύσεις. Αρα ο Περέιρα ως επικεφαλής απέτυχε και δεν το ξέρει, χώρια που φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.
Τρία ματς του Ολυμπιακού διαιτήτευσε ο Κομίνης την περίοδο 2016-17 και στα τρία έδειξε φιλοσοφία εναντίον του Ολυμπιακού. Το πιο σημαντικό ήταν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, που έγινε στις 19 Μαρτίου και ο διεθνής ρέφερι έκανε τρία μεγάλα λάθη, καθώς δεν απέβαλε τον Μολέδο στο 41’, ο οποίος πήγε με τις τάπες στα πλευρά του Ελιουνούσι, και τον Βιγιαφάνιες στο 73’, όταν έκανε φάουλ στον Φορτούνη και δεν του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη. Επίσης, κορυφαίο λάθος αποτέλεσε και ο μη καταλογισμός πέναλτι του Κουτρουμπή στον Μποτία στο 83’, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού είχε περάσει το χέρι του στον λαιμό του Ισπανού και τον έριξε κάτω, στερώντας του την ευκαιρία να διεκδικήσει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.
Παράλληλα και σε άλλες φάσεις ο Κομίνης ήταν για γέλια και για κλάματα, αν και διεθνής, έδειξε και το χαμηλό του επίπεδο ως διαιτητής, αφού έδειξε πρόβλημα ακόμη και σε τεχνικά θέματα (για παράδειγμα δεν γίνεται η μπάλα να χτυπάει πάνω του). 
Αναλυτικά κάποια «αστεία» περιστατικά, χώρια τις κίτρινες που δεν έβγαλε ή τα φάουλ που δεν έδινε:
37’: Η μπάλα, από παίκτη του ΠΑΟ, χτύπησε πάνω στον Κομίνη και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επικίνδυνη επίθεση και… αμέσως ο ρέφερι είδε φάουλ! Ελα όμως που το αντικανονικό μαρκάρισμα του Μολέδο ήταν στον Κουρμπέλη, άρα δεν υπήρχε φάουλ! Τελικά άλλαξε την απόφασή του, δίνοντας ελεύθερο!
40’: Ο Κομίνης άφησε πλεονέκτημα υπέρ του ΠΑΟ, οι «πράσινοι» το έχασαν και ο ρέφερι πήρε δεύτερη συνεχόμενη γελοία απόφαση, γυρίζοντας τη φάση πίσω. Το φάουλ υπέρ των γηπεδούχων εκτέλεσε ο Εμποκού και ο Καπίνο απέκρουσε δύσκολα.
59’: Ο Βιγιαφάνιες με το χέρι σταμάτησε την μπάλα για να εμποδίσει επίθεση του Ολυμπιακού. Ο ρέφερι καταλόγισε το φάουλ, όμως δεν έβγαλε την προβλεπόμενη (από τον κανονισμό) κίτρινη.
69’: Ο Εμποκού ξεκίνησε αντεπίθεση, όμως ταυτόχρονα με το χέρι του βρήκε στο πρόσωπο τον Φιγκέιρας, άρα διαιτητής έπρεπε να τον σταματήσει και να καταλογίσει φάουλ υπέρ του Πορτογάλου και κίτρινη στον αντίπαλό του.

Το… απίθανο
Η φάση είναι στο 72’ του αγώνα Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1, που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου. Ο Τασουλής βγήκε γρήγορα από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, ενώ ο Φούντας έχασε την ευκαιρία. Ομως, ο Κομίνης γύρισε πίσω τη φάση για να δώσει φάουλ σε μαρκάρισμα του Μανθάτη στον Τασουλή. Προσέξτε, η προσπάθεια του Πανιωνίου είχε ολοκληρωθεί, αλλά ο Κομίνης τον… χαβά του, του έδωσε νέα ευκαιρία.

Οι θέσεις
Συνεχίζουμε με το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1. Ο Κομίνης, αν και διεθνής, έδειξε ότι έχει θέμα με τις θέσεις που πρέπει να παίρνει μέσα στο γήπεδο, αφού εμπόδιζε τους παίκτες. Για παράδειγμα, στο 13’ η μπαλιά-πάσα του Ανδρούτσου χτύπησε πάνω του και δεν πήγε στον Σεμπά, παρά σε άλλο παίκτη. Απαράδεκτο!

Πέναλτι
Στο Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0, στις 21/01, ο Κομίνης δεν έδωσε πέναλτι-μαρς του Ζίβκοβιτς στον Μανθάτη. Χαρακτηριστικό της διαιτησίας του ήταν ότι παρότι ο Ολυμπιακός είχε κατοχή της μπάλας, πήρε 14 φάουλ και 18 η Ξάνθη! Στο 56’ καταλόγισε φάουλ σε βάρος του Μάριν, πήγε να του βγάλει κίτρινη, όμως τον πρόλαβε ο τέταρτος και του είπε ότι ο Γερμανός δεν είχε κάνει ούτε φάουλ!

Για Λεωφόρο
Μπορεί ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) να ορίστηκε τέταρτος στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όμως είναι φαβορί για να σφυρίξει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ματς που γίνεται το άλλο Σάββατο. Εκτός αν γίνει έκπληξη με Μάνταλο. Οπως είπαμε επειδή έχουν «κάψει» τους διεθνής, δεν έχουν επιλογές. Ολα αυτά με μια επιφύλαξη επειδή την επόμενη εβδομάδα έχει Κύπελλο.

Λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ
Ο Κομίνης ήταν και διαιτητής στον τελικό του αίσχους ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1. Εκεί ξεκίνησε με λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς δεν απέβαλε τον Μάτος, ο οποίος στο 7’ έριξε αγκωνιά στον Πατίτο. Επίσης, είχε οριστεί και ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, όπου έκανε το εξής επικό! Αν και δεν προβλέπεται έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι διέκοψε το ματς λόγω γενικής συμπλοκής μεταξύ των παικτών, λόγος που δεν προβλέπεται! Δεν… είδε το κουτάκι μπίρας στον Ιβιτς.

Πρόκληση ο Ευθυμιάδης
Ενας από τους βοηθούς του Κομίνη θα είναι ο Ευθυμιάδης. Ο έμπειρος βοηθός ανήκει στην ομάδα του Σιδηρόπουλου αλλά και σε ένωση, Πιερίας, που βρίσκεται κοντά στην Θεσσαλονίκη! Την προηγούμενη σεζόν είχε μπει ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, όπου το γκολ του ΠΑΟΚ προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ. Επίσης, ήταν και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, όπου του χρέωσαν ότι δεν είδε την αποβολή του Πατίτο για την εκτός φάσης γροθιά στον Φιγκέιρας για να γλιτώσει ο Σιδηρόπουλος.