Τέρμα τα γκάζια της ...εξυγίανσης υπέρ της ΑΕΚ στην Ξάνθη: 1) Οφσάιντ το 1-1 των φιλοξενουμένων, 2) Ο Παπαδόπουλος άφησε με εννέα παίκτες τους γηπεδούχους και χάρισε κάρτες στους φιλοξενούμενους


SUPERLEAGUE
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΞΑΝΘΗ – ΑΕΚ 1-1
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας),
Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος: Φωτιάς (Πέλλας)
Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)


Προκλητική υπέρ της ΑΕΚ η διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) στην Ξάνθη, στο πρώτο του ματς από τότε που δηλώθηκε για διεθνής. Με βάση την αγωνιστική του απόδοση έδειξε ότι δεν αξίζει το σήμα του διεθνή ενώ σημειώστε ότι ο Παπαδόπουλος είχε ευνοήσει την ΑΕΚ και την προηγούμενη σεζόν στα Πηγάδια.

Ο ρέφερι της ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν αυστηρός με τους γηπεδούχους και στο 55’ απέβαλε σωστά τον Φλίσκα, ενώ στο 72’ έδειξε απευθείας κόκκινη στον Σβάρνα. Οπως φάνηκε από την τηλεοπτική μετάδοση την αποβολή του δεύτερου υπέδειξε ο Σίπκας (Πέλλας), επίσης διεθνής, καθώς ο Παπαδόπουλος δεν είδε το φάουλ και έδειξε πρόθεση να συνεχιστεί το παιχνίδι!
Ομως, πριν αναφερθούμε αναλυτικά στον Παπαδόπουλο, μαντάρα τα έκανε και ο Σίπκας, σα να μην έφταναν δηλαδή όσα έκανε ο ρέφερι. Στο γκολ της ΑΕΚ (88') ο σκόρερ Βράνιες, από σέντρα του Μάνταλου, ήταν οφσάιντ και δεν έπρεπε να μετρήσει. Αρα, υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.
Ας δούμε τι δεν έκανε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέχθηκε μόνο το σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ, αφού αναφέρουμε ότι κίτρινη για την ΑΕΚ είδαν οι Μπακάκης (14'), Γαλανόπουλος (39'), Λιβάγια (45+2), Σιμόες (62'), Αραούχο (90'):
7': Εδειξε την πρώτη κίτρινη  στον Φλίσκα για φάουλ στον Αραούχο. Ομως, ένα λεπτό νωρίτερα ο Αραούχο έκανε παρόμοιο φάουλ στον Φλίσκα και δεν είδε τίποτα!
20': Ο Μάνταλος διαμαρτύρεται έντονα ("τι περιμένεις να γίνει για να δείξεις κάρτα", φώναζε στον ρέφερι) αλλά δεν έβγαλε την κίτρινη.
22': Χαρίστηκε στον Λαμπρόπουλο που κλώτσησε τον Μπρίτο από πίσω, δίνοντας μόνο το φάουλ.
35': Ο Μάνταλος και ο Αραούχο, μάρκαραν τον Μπαξεβανίδη, ο πρώτος πήγε με τις τάπες καμία κίτρινη από τον Παπαδόπουλο. Μόνο φάουλ.
51': Ο Αραούχο τα έχωνε στον ρέφερι, μπορεί και να έβριζε, όμως και πάλι ο Θεσσαλονικιός ήταν σε άλλο γήπεδο!
69': Δεν έδωσε κίτρινη στον Λαμπρόπουλο που σταμάτησε αντεπίθεση της Ξάνθης, με φάουλ στον Μπρίτο. Αυτό κι αν είναι λάθος.
77': Αγκωνιά του Βράνιες σε αντίπαλο, μόνο φάουλ ο Παπαδόπουλος.

90': Ο Αραούχο πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Κασάδο, όμως η κόκκινη δεν βγήκε ποτέ.

94': Ο Μπακάκης έκανε φάουλ στον Λουσέρο και την ώρα που ο τελευταίος ήταν στο έδαφος τον πάτησε στη μέση ο Σιμόες αλλά ως συνήθως ο ρέφερι δεν είδε τίποτα. Μιλάμε για φάση που είναι πέντε κόκκινες μαζί!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

50': Κανένα πέναλτι του Λισγάρα στον Μάνταλο. Στο βίντεο φαίνεται ότι ο πρώτος είναι ακίνητος και ο δεύτερος πέφτει πάνω του. ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ;
Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ


Στο 40', πριν το γκολ της Ξάνθης, ο Παπαδόπουλος έβαλε έριξε κατά λάθος σπρέι στις κάλτσες του Μπρίτο, αυτός το σκούπισε στην κάλτσα του ρέφερι και ο Μπρίτο σωστά είδε κίτρινη. Μετά, εκτέλεσε το φάουλ και σκόραρε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
0 Αποβολές 2
6 Κίτρινες 5
15 Φάουλ 20
1 Οφσάιντ 2
1 Κόρνερ 8


ΑΣΧΕΤΟ: Αν όπως λένε τα κουτσομπολιά τον ήθελε το μπλοκ του Βορρά, τότε δεν ξέρουν τι τους γίνεται...