Το σημαντικό λάθος είναι από τον Μπαλτά πριν το πέναλτι και η ουσία πως για μια ακόμη αγωνιστική έγινε λάθος σε βάρος του Ολυμπιακού

***100 % σωστή απόφαση το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Αρτας)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαϊας),

Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος: Σελίμος (Λακωνίας)

Παρατηρητής: Γιακουμής (Αθηνών)



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

1              Πέναλτι               1

3              Κίτρινες               3

16           Φάουλ                  19

2              Οφσάιντ              5

5              Κόρνερ                 3



Στο 3’ ο Φιγκέιρας έκανε ένα μπάσιμο στην περιοχή του Αστέρα και ο Τριανταφυλλόπουλος τον παρεμπόδισε επίτηδες και αυτό ξεκινά έξω από την μεγάλη περιοχή και συνεχίζεται εντός…

54’ Μέχρι και ο Μανιάς κοίταζε τον Μπαλτά αν βγήκε η μπάλα στο γύρισμα του Ισνάλντο και όπως φάνηκε εδώ είναι το σημαντικό λάθος του Μπαλτά που έπρεπε να υποδείξει άουτ, άρα δεν θα ακολουθούσε το πέναλτι στο χέρι του Ραμαό.

Στο 80’ ο Μπαλτάς έκοψε τον Δουβίκα με οφσάιντ σε μια εξαιρετικά οριακή φάση, καθώς μέχρι και ο παίκτης του Αστέρα κοιτούσε τον Μπαλτά.

Στο 93’ η μπάλα βρήκε πρώτα στο στήθος και μετά στο χέρι του Ιγκλέσιας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν κοντά σήκωσαν τα χέρια τους, ζητώντας το πέναλτι που σωστά καταλόγισε ο Κουτσιαύτης. Ο ρέφερι είναι μπροστά στη φάση και έχει καθαρό οπτικό πεδίο. Η απόφασή του Κουτσιαύτη είναι 100 % σωστή.

Ο Κουτσιαύτης θα πρέπει να ξαναδιαβάσει τον κανονισμό για τον πειθαρχικό έλεγχο και τα φάουλ. Κυρίως στο πρώτο μέρος η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο από τους παίκτες του Αστέρα αλλά ο ρέφερι έδωσε την πρώτη κίτρινη στο 58’ σε βάρος Ζντιέλαρ και σε βάρος του Αστέρα στο 59’ (Σίλβα). Για να πάρουν φάουλ οι Πειραιώτες έπρεπε να πονέσουν από τα μαρκαρίσματα, ενώ στους φιλοξενούμενους έδινε με το παραμικρό. 
Η κακή απόδοση του Ολυμπιακού είναι άλλο... κεφάλαιο. Εδώ εστιάζουμε στη διαιτησία και επισημαίνουμε ότι για μια ακόμη αγωνιστική έγινε σημαντικό λάθος σε βάρος του.
Σε ερώτηση αν η διαιτησία έκρινε το ματς, η απάντηση είναι όχι, όμως δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το πέναλτι του Ρομαό, καθώς επηρεάστηκε αρνητικά η ήδη κακή ψυχολογία των γηπεδουχων.