Ηξερε (από ποιόν;) ότι θα μπει, ξέρουμε τα λάθη του

***Ιδια φιλοσοφία με τον Σιδηρόπουλο και οι βοηθοί (Κωσταράς, Δημητριάδης) που είναι μαζί του στην Ευρώπη
***Καλύτερα να το σφύριζε ο Κουκουλάκης που είναι ακόμη εν ενεργεία ρέφερι
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Επίκαιρο τραγούδι και για τη διαιτησία, αφού πρόπερσι ο Κοντονής ήταν κολλημένος με τον Σιδηρόπουλο και τον όρισε στον τελικό Κυπέλλου, πέρσι οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης τον έβαλαν σε τρία σημαντικά ματς (με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και με την ΑΕΚ για το Κύπελλο) και επί Περέιρα παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές, καθώς ορίστηκε στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Κατά σύμπτωση ουδείς ασχολείται με ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει μετατρέψει σε… κανόνα της απόδοσής του -πάντα αγωνιστική η κριτική- τα λάθη εναντίον του Ολυμπιακού.
Ολόκληρο… βιβλίο γεμίζουν τα λάθη του Σιδηρόπουλου εναντίον του Ολυμπιακού. Δεν χρειάζεται να πάμε σε μακρινά κεφάλαια. Μια ματιά στην προηγούμενη σεζόν αποδεικνύει τη σωρεία των φάλτσων:
* 02/10/16 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 (6η Αγωνιστική): Δεν απέβαλε τον Πατίτο, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Φιγκέιρας (58’). Τη συγκεκριμένη παράβαση, όταν το ματς ήταν στο 1-0, δεν είδε ούτε ο βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας) που επίσης τον έβαλαν στο ΟΑΚΑ. Για να μην αναφερθούμε στις κάρτες που… κατάπιε για τις κλωτσιές που έριχναν οι παίκτες της ΑΕΚ, επειδή δεν γράφουμε βιβλίο αλλά σελίδα εφημερίδας.
*06/11/16 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 (10η): Εδωσε πέναλτι-φάντασμα σε βουτιά του Βιγιαφάνιες, καθώς ο Μποτία βρήκε ξεκάθαρα την μπάλα. Η φάση έγινε στο 60’, η «ερυθρόλευκη» ομάδα είχε σκοράρει τρεις φορές και αν ο Λεντέσμα ευστοχούσε, οι «πράσινοι» θα έμπαιναν ξανά στο παιχνίδι.
*26/04/17 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (ημιτελικός Κυπέλλου): Στο 22’ δεν απέβαλε τον Βράνιες, ο οποίος πάτησε με τις τάπες τον Μάριν εκτός φάσης και ενώ η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ. Του έδωσε μόνο κίτρινη, ενώ δεν τον απέβαλε ούτε στο 83’, όταν έριξε αγκωνιά στο κεφάλι του Καρντόσο.

Χαμπάρι
Ο Σιδηρόπουλος προέρχεται από τιμωρία, καθώς αλλοίωσε αποτέλεσμα στο ματς της πρώτης αγωνιστικής Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2. Στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ ο επιτιθέμενος (Μαυροπάνος) έσπρωξε τον Σελίν, κόντεψε να τον βάλει στα δίχτυα, όμως ο κορυφαίος δεν πήρε χαμπάρι και μέτρησε κανονικά το γκολ. Μετά το ματς μαζί με τους βοηθούς θα ταξιδέψουν στην Ινδία για να συμμετάσχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ17.

«Το ξέρω»
Επειδή η αποκάλυψη της στήλης δεν διαψεύστηκε, μπορεί να απαντήσει κάποιος στο ερώτημα πού γνώριζε ο Σιδηρόπουλος ότι θα σφυρίξει ΑΕΚ-Ολυμπιακός; Ποιος του το είπε; Ο Περέιρα, ο Τριτσώνης, ο Κουκουλάκης, η FIFA Αιγάλεω; Περίεργα πράγματα. Ας τα ψάξουν όσοι ενδιαφέρονται το ελληνικό ποδόσφαιρο να λειτουργεί με νομιμότητα.

Η… βουτιά
Στις 01/03/17 ο Σιδηρόπουλος σφύριξε ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 στο Κύπελλο. Το σκορ άνοιξε με ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Μάνταλου. Στη φάση αυτή έκανε τέσσερα λάθη: 1) Προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Μάνταλου, 2) Δεν υπήρχε πέναλτι, 3) Ο κανονισμός άλλαξε και δεν έπρεπε να αποβληθεί ο Μπανανά, αλλά να του δείξει κίτρινη, 4) Κανονικά έπρεπε να δώσει κίτρινη στον Μάνταλο για θέατρο. Ο κορυφαίος δεν πετυχαίνει πέναλτι.

Ασυλία
Παρατηρητής στον ημιτελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 ήταν ο Μπίκας (Χαλκιδικής), ο οποίος ορίστηκε και στον αγώνα της Κυριακής. Στα αποδυτήρια ασχολήθηκε με το πάτημα του Βράνιες στον Μάριν. «Τι είδες εκεί;», ρώτησε ο Μπίκας. «Αυτό που έδωσα. Ηταν για κίτρινη κάρτα». Για την ιστορία ο Σιδηρόπουλος δεν τιμωρήθηκε για το συγκεκριμένο λάθος.

Κωσταράς; Χα, χα, χα!
Πρώτος βοηθός του Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας, φωτ.). Διεθνής μεν, όμως δεν έπρεπε να είναι στους πίνακες αφού τη σεζόν 2016-17 έδωσε… ρεσιτάλ λαθών. Μεταξύ αυτών και ένα σε βάρος του Ολυμπιακού, στον προημιτελικό (2-1) με τον Ατρόμητο. Στο γκολ της ομάδας του Περιστερίου ο Κιβρακίδης που έκανε τη σέντρα ήταν οφσάιντ τουλάχιστον ένα μέτρο! Κι όμως, ενώ έχουν φύγει άλλοι που δεν έκαναν τίποτα, ο Κωσταράς παραμένει βοηθός.

Υπέρ της ΑΕΚ επί δύο!
Δεύτερος βοηθός στο ΟΑΚΑ θα είναι ο Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας, φωτ.). Στο περσινό ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ χώρια από δύο οφσάιντ δώρο (17’, 45’) στο 62’ ο Χριστοδουλόπουλος μπροστά του πήγε με τις τάπες στον Φιγκέιρας, όμως δεν είπε στον Σιδηρόπουλο να δώσει φάουλ και κάρτα. Στον ημιτελικό που σφύριξε ο Παπαπέτρου θα μπορούσε να πει στον επιπρόσθετο Κύζα ότι ο Πατίτο χρησιμοποίησε το χέρι του πριν σκοράρει.
Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (3-0) σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Σεμπά στο 75’. Στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-0) σταμάτησε επίθεση του Ανσαριφάρντ, πάλι με ανύπαρκτο οφσάιντ, ξανά στο ίδιο λεπτό (75’)!